Şimdi Ara

Bir senelik Oppo A74 maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.

    2013 senesinde iPhone 3gs ile başlayan akıllı telefon maceram daha sonrasında 4s , 5s , ve 6s ile devam etmişti. En sonunda malum ülke şartları nedeni ile 2021 senesinin sonunda artık ölmüş batarya ve yetersiz 32gb hafızası ile Apple maceramı sona erdirip android camiasına geçiş yaptım. Tüm yorumlarımı bu bilgi birikimi ve geçmişim ile anlatacağım.

    Öncelik ile 6s'in çağ dışı küçük ekranından sonra a74'ün ekranı çok iyi geldi. Kesinlikle daha kaliteli ve büyük ekran çok güzel bir şey. Yıllardır işkence çektiğimi anlıyorum. Batarya konusu ise benim gibi oyun oynamayan bütün gününü sosyal medya , WhatsApp ve telefon görüşmeleri ile geçiren biri için çok rahat bir günü çıkarıyor. Çoğu zaman ikinci günü de çıkarıyor. Hızlı şarj 6s gibi yaklaşık iki saatte dolan bir telefondan sonra inanılmaz bir şey. 128'lik ve artırılabilir hafıza 32'lik hafızadan sonra harika. Telefonun kutusundan şarj aleti , kulaklık ve kılıf çıkıyor. Ayrıca fabrika çıkışlı koruyucu jelatin de var. Ekran üstünden parmak izi okuyucu çok başarılı.

    Buraya kadar saydıklarım olumlu kısımları idi. Şimdi gelelim olumsuz yönlere. Android kesinlikle ios'den sonra çok daha göze hitap eden , klasik tabir ile neredeyse her şeyi özelleştirebildiğimiz eskisi ile kıyaslanmayacak kadar gelişmiş çok iyi bir işletim sistemi. Ama gel gelelim telefonun işlemcisi ve yetersiz ram miktarı nedeni ile bolca performans sorunu var. Özellikle kamera uygulamasında takılmalar , 48mp'lik fotoğraf çekince yaklaşık 10 saniye yüklenmesini beklemek , uygulama geçişlerinde takılmalar , özellikle haritalar gibi uygulamalarda kasmalar sıkca yaşayacağınız sorunlardan bir kaç tanesi. Kamera performansı berbat. Özellikle video kısmı inanılmaz kötü ,sürekli takılmalar mevcut. Büyük ihtimal Coloros kaynaklı uyum sorunları da var. Malzeme kalitesi ise son derece dayanıksız.

    Sonuç olarak ben bu telefonu 3000 civarı bir fiyata almıştım. Orta seviye bir telefon olduğunu biliyordum ve beklentilerim yüksek değildi. Hızlı şarj , uzun batarya , kutu içeriği , büyük ekran telefon için artı özellikler olsa da performans sorunları bazen beni delirtecek noktaya getiriyor. Şuan Android 12 var ve 13'ü de alacak. Her ay güvenlik güncellemesi geliyor. Malum ülke şartlarında malesef bu paraya bu telefonlar alınıyor. Büyük ihtimal işlemci iyi ram de yeterli seviyede olsa çok başarılı bir telefon olacakmış ama yapacak bir şey yok. Sürç-ü lisan eylediysem affola. İstediğiniz soruları cevaplarım. Oppo ile alakalı merak edenler için faydalı olacağını düşünüyorum.


    20.03.2023 tarihi itibari ile Andorid 13 ile beraber ColorOs 13 güncellemesi geldi. Tasarımda büyük değişikler mevcut. Telefonun biraz daha hızlandığını söyleyebilirim. Orta seviye bir telefon için böyle bir güncelleme gelmesi güzel oldu çünkü 13'e güncelleneceğine karşı bir ümidim yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvn_ -- 21 Mart 2023; 8:54:32 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.