Şimdi Ara

Bir Şehit Ailesine Yardım Çağrısı / Cep Telefonu Veri Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadşlar merhaba

    Yaklaşık 3 hafta önce teyzemin oğlunu kaybettik. Kendisi uzman çavuştu, 27 yaşında. Hakkari'de çatışma sırasında şehit düştü.

    Acımız çok taze, acımız çok büyük tahmin edebileceğiniz gibi. Ailesinin de bir ricası oldu benden. Şehit kuzenime ait cep telefonunun şifresini açıp, içinden fotoğrafları kurtarmamı istiyor annesi.

    Fakat telefonda malesef knock code denen bir ekran şifresi var.

    Telefon LG G5, H850tr modeli. Tüm veriler dahili hafızasında. Hafıza kartı yok içinde. Telefona bağlı olan google hesabının adres ve şifre bilgileri var elimizde. Google Device Manager'a girdiğimde son görülme olarak şehit düştüğü gün gözüküyor. O günden sonra telefon çevrimiçi olmadı. İnternetten yaptığım araştırmalarda, knock code 6 kez hatalı girildiğinde google hesap bilgileri ile şifremi unuttum seçeneği çıkacağı yazıyor. Fakat şu an telefona 90 kez hatalı deneme yapılmış durumda ve öyle bir seçenek yok malesef.

    Konuyla alakalı resmi LG servisine başvuruldu, arkadaşlar sağolsun 90 kez rastgele şifre denemek dışında yardımcı olamadılar. İstanbul'da ayrı bir LG servisine başvuruldu, telefona format atmak dışında herhangi bir müdahale yapamayız dediler.

    Yaptığım araştırmalar sonucunda Doğubank'ta bu tarz şifre kırma işleri yapan özel bir mobil yazılımcıya ulaştım. Araya aracılar sokarak ulaşabildim kendilerine zira her önüne gelen telefonu işleme almıyorlar malesef. Onlar da denemeler yaptılar fakat telefonun bilgilerini çıkartamadılar. Bu arkadaşlar son derece güven verdiler bana, onlardan aldığım bilgiye göre bu cihazda UFS denilen Harddisk benzeri bir çip var. Bu UFS çipini telefondan söküp, yine özel bir alet yardımcılığı ile bilgisayara bağlayarak içindeki verileri almak mümkünmüş, bu aletin adı Nuprog-e. Bu cihaz da her yerde bulunmuyor malesef anladığım kadarıyla. Bahsettiğim arkadaşlar eğer bu cihazı bulabilirsem seve seve yardımcı olacaklarını belirttiler. Cihaz yurtdışında yaklaşık 1300 € civarı bir ücretle satılıyor.

    Öte yandan, telefonu ben LG'nin LG Bridge ve LG PC SUIT programları ile bilgisayara bağlamayı denedim. Olmadı, ekran kilitli olduğu için bilgisayar ve telefon arasında veri alışverişi olmuyor. Bilgisayarda LG G5 şeklinde görüyorum bilgisayarımda ama devamı olmuyor malesef.

    Google Device Manager'dan telefon görünüyor, ama telefonun konumunu bul, uyarı mesajı gönder, kilitle gibi özellikler malesef çalışmıyor çünkü telefon internete bağlı değil.

    Telefon üzerindeki tüm butonlar, acil arama hariç ekran kilidinin arkasında kalıyor.

    Wifi kapalı, mobil veri kapalı. Sekronizasyon kapalı. Kendi simkartımı telefona taktım, denemek için başka bir telefondan kendi numaramı aradım, gayet de çalıyor, açıyorum, konuşuyorum. Telefon açık yani tek sıkıntısı ekran kilidi.

    Şimdi sormak istediğim, bu tarz konularda daha önce tecrübe yaşayan, herhangi bir yerden yardım bulan oldu mu? Ücreti mukabilinde profesyonel bir yardım alabiliriz, sizin veya çevrenizde birileri varsa yönlendirme yapabilirsiniz. Aklınıza gelen herhangi bir konuda fikriniz varsa paylaşabilirsiniz.

    Benim aklıma google device manager aracılığı ile telefonu kilitlemek geldi. çünkü kilitlerken orda ayrı bir şifre oluşturuyorsun ve bu şifreyi telefondan girerek cihazı tekrar açabiliyorsun. Ama telefon internete bağlı olmadığı için malesef kilitlenmiyor. WİFİ ve Mobil Veri kapalı, ekran kilidinden dolayı açamıyorum.

    Konu gerçekten çok hassas ve önemli benim için. Bu yüzden her türlü fikir, öneriye açığım. Bu arada herhangi bir yanlış bilgi veya yanlış yönlendirme yok. suistimale açık bir konu farkındayım, konu hakkında yardımcı olabilecek ama resmi şekilde konunun ıspatını isteyen kişi veya kurumlara her türlü ıspat sağlanır.

    Bu arada duyuru moderasyonundan ricam, konu bir süre üste sabitlense ve daha fazla dikkat çeksek.

    Not: aynı giriyi, donanımhaber'de paylaşıyorum. LG'nin yabancı forumlarına yazdım. LG Genel merkezine mail attım.

    Ay Yıldız Team gibi hacker grubu falan oluyor ya, onlara falan mı ulaşsak acaba?

    Şimdiden teşekkürler.







  • Keşke anlasam da elimden birşey gelse, yardımcı olsam :( inşallah en kısa sürede çözebilirsiniz. Allah rahmet eylesin.
  • Şuan kendi G2 cihazımda denedim, sifrenizi mi unuttunuz kısmı gelse de internete bağlı olmayınca gmail hesabi ve sifre doğru girildiginde bile kilidi açmıyor. Internet gerekli bu kısım ile sifre kaldırmak için. Ancak bir de yedekleme pinini soruyor onunla açılıyor internetsiz.



    Şöyle bir ihtimal olabilir. Cihaz ithalatçı garantili bir lg g5 ise bootloader kilidi kaldirildiginda twrp yuklendiginde icindeki dosyalara ulasabilirsiniz sanırım. (TR g5lerin bootloader kilidi açılmıyor.) G2de böyle olabiliyordu ama bootloader kilidi yoktu g2de. G5de bu kilit açıldığında icindeki her şey siliniyor da olabilir bunu tam bilmiyorum. Ama aklıma gelen tek şey bu.



    Son olarak başınız sağolsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailesi, valiliğe veya emniyet birimindeki bilişim bürosuna başvurabilir. Gerekli belgeleri (şehit ailesi olduğuna dair belge) hazır etmesi yeterli.

    Yoksa forumlarda ben kimseye güvenmiyorum, kusura bakmayın. Dini ve milli değerlerimizi suistimal ederek kendi kötü amellerine daha kolay ulaşabiliyor bazıları. (sözüm size değil, genel yazdım)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.