Şimdi Ara

Bir programa daha fazla işlemci gücü vermek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mesela ben phosop cs6 daha hızlı calıssın diye ona daha fazla işlemci gücü ya da ram ayırabiliyormuyum. sorsam i5 miz var 2gb vga mız var. bi resim düzenliyoz bit bit bit gıcık oluyorum. işlemciye bakıyom yüde 6 larda. kardşeim yüzde yüz çalış hızlı yap benim işlemimi.

    Nasıl oluyor yokmu çaresi arkadaşlar!



  • İşlemci ile bir alakası yok grafik işlemi yapıyorsunuz. Sağlam bir ekran kartı alırsanız sorununuz çözülecektir. Ekran kartı modeliniz nedir?
  • GT 635M 2GB NVİDİA 128BIT
  • 2gb vga gt635m hem mobil gpu hem giriş seviyesi hakkaten vgaymış sadece görüntü verir o işinize yaramaz, bu tarz uygulamaların hızlı iş görebilmesi adına en en en azından laptop kullanıyorsanız gt650m veya dengi ve üstü grafik işlemciler gerekir.
  • 2 sene öncesine kadar 650 mi vardı. Benim bahsettiğim başka bir şey. bu kart cokda kötü br kart değil. daha fazla pay vermek amacım sadece
  • 635 li laptopu 2 sene önce mi aldınız ? pek zannetmiyorum. kaldı ki i5 işlemciler mobil platformdada masaüstü platformdakiler kadar performanslı ve o seviyede değillerdir. sorunuza cevap olarakta maalesef öyle uygulamaya çekirdek atama gibi bir çözüm olacağını ne duydum nede gördüm.
  • Görev yöneticisini açıp işlemi bul sağ tıkla öncelik ata menüsünden arttır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd den de kaynaklı bir durum o
  • ssd falan alıp taksanız ancak arayüz hareketleri hızlanır, programların açılışları hızlanır ama işlemci gücü gerektiren noktalarda hiç bir getirisi olmaz.
  • Genelde işlemciyle aynı fiyattaki bir ekran kartı arasında 4-5 kat fark olabiliyor işlem gücü olarak. Belki 15 kata kadar çıkabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: o1yasin

    Arkadaşlar mesela ben phosop cs6 daha hızlı calıssın diye ona daha fazla işlemci gücü ya da ram ayırabiliyormuyum. sorsam i5 miz var 2gb vga mız var. bi resim düzenliyoz bit bit bit gıcık oluyorum. işlemciye bakıyom yüde 6 larda. kardşeim yüzde yüz çalış hızlı yap benim işlemimi.

    Nasıl oluyor yokmu çaresi arkadaşlar!

    İşlemcinin %6 çalışması kedinden kaynaklanmıyor.
    Siz elle resim düzenlerken işlemcinin hızına yetişemiyorsunuz sadece. Sizi OC edebiliriz biraz.
    Elle düzenleme bitip de encode vb durumuna geçince zaten işlemci kullanımı artacaktır gerektiği kadar.

    Bir programa fazla güç verme task managerden yapılabilir. Program threadlarının önceliğini (düşük-normal gibi değerden yüksek değere ayarlayabilirsiniz. (Task manager -> işlemler -> öncelik ata)

    Veya diğer çalışan proseslerin bazı çekirdekleri kullanmasını engelleyebilir, bazı çekirdekleri sadece PS kullanımı için tahsis edebilirsiniz. (Task manager -> işlemler -> benzeşmeyi ayarla) Burada seçtiğiniz prosesin hangi çekirdekleri kullanabileceğini işaretleyebilirsiniz. Ancak windowsun sürüyle prosesi için tek tek ayar gerekir (engelle). Ve her boot olayında ayarlar kaybolur.

    Galiba Ashampoo Core Control diye bir program vardı. Bu işleri basit ve kolay arayüz ile hızlı şekilde hallediyordu. Her program için ayar seti kaydedebiliyor ve program yüklenince tekrar otomatik ayarlıyordu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.