Şimdi Ara

Bir Lan Ağında iki PC arası nekadar mesafe olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben köyde oturuyorum ve bir arkadaşlarla ortak Adsl bağlantısı yapacağız sizlerinde bu konudaki fikirlerini almak istiyorum aşağıda vereceğim bilgiler doğrultusunda benimle fikirlerinizi paylaşıp öneride bulunursanız çok sevinirim.

    Arkadaşlar ortak AĞ kuracağımız arkadaşla evimiz arasında kullanacağımız kablu uzuntuğu tahminen 100 - 130 Mt olacak bu kabloyu herhangi bir elektrik kablosu içerisinden geçirip havadan yada Yere gömerek gitme şansımız var .

    Arkadaşlar şimdi sizden asıl öğrenmek istediğim 130 mt mesafeden adsl bağlantısında bir sorun çıkarmı yada bir AĞ hattının maximum nekadar uzunluğu geçmemesi gerekir.

    Birde bu mesafede bir Ağ da Kullanacağım Kablo yada herhangi bir malzemede neyi önerirsiniz lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum şimdiden ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.



  • kullanabilceğin max uzunluk 100 mt. 100 mt sonra sıkıntı çıkıcaktır
  • 140 mt çektiğimiz günleri anımsar oldum bir anda araya güzel bir hub alırsan yada switch bir sorun olucagını sanmıyorum ma rj 45 kablo renklerını bı araştır derım renklerın bağlantı şeklı fark edıyor ama imkansız diye bişey yok bunu unutma yapıcam dedıkten sonra her türlü olur bır ara cebitte network kablolarına bakmıştım normal kablolar 50 kuruştan satılırken adamlar 1 ytl den satıyorlardı ama o kablolar ıle 200 mt bıle çekerdın yanı alıcagın kablonun kalıtesıde çok önemlı iyi forumlar dilerım
  • ^Entrika^ Dostum bahsettiğim mesafedeki bir ağda sorun yaşamak istemiyorum eğer bahsettiğin kablonun tam adını veya Kodu felan varsa biliyorsan soylersen sevinirim .

    Malum çekeceğim mesafa biraz fazla olduğundan o kadar uğraştıktan sonra emeğimin boşa gimesini istemiyorum.

    Kardeş birde ayrıca şoyle bir sorum olacak bu konuda tecrubeliysen cevaplarsan sevinirim.
    Diyelimki 130 mt hat çektim ve adsl gelmeden her iki pc arasında bir LAN ağı kurdum ve bu hat üzerinden adsl henuz almadığımı farz edelim hattı test etmek için mesela bir MultiPlayerli oyunu da Ağ üzerinden sorunsuz oynadım eğer AĞ üzerinden Oyunu sorunsuz oynuyorsam ADSl bağlantısında da sorunsuz çalışacak anlamına mı gelir acaba yoksa oyunu oynasak bile adsl de sorun çıkma ihtimali varmıdır şimdiden teşekkür ederim.
  • hocam tam olarak hatırlamıyorum çünkü 2 yılı geçtı şu an kablosuz kullanıyoruz onun için kablonun ismini hatırlamıyorum şu an ama iyi bir bilgisayarcı tanıdıgın var ise o sana yardımcı olur

    ikinci sorun da da eger bır bırınız arasında bağlantı kuruyorsanız soruynsuz bır şekılde oyun vs oynuyorsanız adsl hattınızda emınımkı çeker iyi forumlar dılerım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.