Şimdi Ara

Bir insan zeki yada aptal olduğunu nasıl anlar ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
1
Favori
6.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamayın bunların renkli yatak hayatı da yok :D yüzde 90'ı orgazm da olamıyor toplumun bunlara travma yaşattığından.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Bu kadar icerledigine gore kezbana denk gelmissin..



    Yada kraliyet uyesi yuksek doktorali christina ile evlisin..



    De hava atiyorsun



    Fidelistin takintilisi dogalda atayistin takintilisi doga ustuluk gostergesi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyorsun selahattin biraz yakından bağır
  • Sen zeki değil belli konular hakkında bilgisi olan birisin.Zeki adam kendini belli eder. Öyle ortamlarda makale anlatmakla zeki olunmuyor. Kendinin zeki olduğunu düşünen biri zeki değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    Yeterli düzey diye bir şey yok. Her şey birbiriyle bağlantılı bir matematikçinin sanat tarihi üzerine bilgisi onu daha iyi bir matematikçi yapar. Hatta daha iyi matematik bilen bir insan yapar. Evet sanat tarihi bilmek (çok genel anlamıyla konuşursak) matematik bilgisini kuvvetlendirir. Demek istediğim bir insanın “artık ben baya iyiyim ya tamamdır” demesi için her şeyi bilmesi lazım gibi bişey.
    Her şeyi bir kenara bırakalım yaşınızın 50-60 civarı olmadığını varsayarsak genel anlamda olgunlaşıldığını düşünmek pek mümkün değil. Zeka meselesinde zaten diğer insanlarla kişinin kendisini karşılaştırması doğru değil. Ortalama üzeri olmak zaten çok büyük bir meziyet değil zira.
    Sanat tarhini bilmesi, bir matematikçinin belki ufkunu açar veya ne bileyim bakış açısını değiştirir, yada sanat tarihine ilgi duymasının matematikçiye direk olmasada dolaylı katkısından mı bahsettiniz? Pek anlaşılmadı sanırım🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    oğlum sen ıkınsan da bulamazsın. biraz ciddi konuş şu emojileri bırak. kimse sana asaygı duymaz, seni kaale almaz. bu kezbanın üstüne daire felan yaptırman lazım ki onunla evlenesin, sonra birkaç ay ne ayı birkaç hafta yatarsın onla, sonra seni boşar, çatır çatır nafakalarını da alır senden. bakma bunların felsefe ayaklarını.

    türk kızı isterse sapına kadar filozof olsun, türk kızı türk kızıdır. düğünde nişanda onların ne mal olduğunu tükenmeyen istekleri olduğunu göreceksin.

    totalde bir uçkurun uğruna ömür boyu toplam 500bin tl ödeyeceksin. seksin türkiyede ne kadar pahalı olduğunu görüyor musun? ulan ukraynada, rusyada oturma izni alsan o paraya her hafta birini alırsın. üstelik kimsenin triplerini çekmek de yok.

    Alıntıları Göster
    Hocam pes diyorum!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    ne diyorsun selahattin biraz yakından bağır
    Senin gibi adamlara bagrilmaz.

    Kisik sesle rica edilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    sen bakma daha gerçekleri anlatmıyorum. herkes kaldıramaz
  • eyvallah canım
  • Yorumlara bakayım dedim az. Evlilik sohbetleri, mizahşörlerin espirileri, hayat hikayeleri havada ucuyor.

    2 3 kişi konu hakkında yorumlar yapmış. Ilginçlesiyor forum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 2 Eylül 2018; 21:15:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bay çok bilen, nasıl olmasını isterdiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    peki bay çok bilen, nasıl olmasını isterdiniz?
    bilgili,ordinaryus v.s gibi olan, senin gibi üyeleri isterim, bay bilge.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 2 Eylül 2018; 21:21:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Herattaa

    bilgili,ordinaryus v.s gibi olan, senin gibi üyeleri isterim, bay bilge.

    Alıntıları Göster
    Evrime ornek teskil edercesine ortama uyum saglamaya calissan iyi olmazmiydi.

    Daha zeki veya daha ahlakli dusunceli olinacak zaman degil..

    Ciddiyet ihtiva etmedigi surece kisisel hakarete varan mizaha katlanmak yatay degil dikey zeka gostergesidir diye dusunuyorum..

    Ilerde ciddi konularda mizah yapmak yerine acilan sabit konularda tanisma sohbet vs yapabiliriz..

    Zira farkinda olmadan istenmeyen bir usulle konu sahiplerini rahatsiz ediyor olabiliriz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben gitsem burası ,hani olur ya apartman boşluğu kokusu; boş rutubetli insanın yaşama isteğini elinden alan, olur. renk kattım lan buraya, farklı perspektif katıyorum size. değişik değişik sentezler, sana tek tek yazdığım sıfır model fikirlerimi buraya yazardım da değmiyorsun.

    bak forumu kastetmiyorum, türkiyede kaç kişi var benim gibi? hadi senin gibi 70 milyon var onu biliyoruz. bana söyle benim diğer kullanıcılardan farkım şu şu de.


    bekliyorum
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle ki bir devrin fizik, matematik bilgisi o devrin sanat eserlerine de doğrudan yansıyor. Aslında tüm sanatlar değil belki ama müzik ve mimari, özellikle de mimari için geçerli bu dediğim. Nasıl oluyor, ilk olarak müzik zaten eski çağlardan beri matematikle ilişkilendirilmiş ve müziğin düzenli ritminin matematiksel bir düzen içerdiği düşünülmüş. Hatta özellikle İslam dünyasında müzik, matematik biliminin bir alt dalı olarak düşünülmüştü. Yani bir sanatçının, hele ki halk sanatçısı değil de eğitimli bir sanatçı ise eğer, sanatında matematiğin doğrudan ya da dolaylı izleri görülebilir.
    Mimaride zaten söylemeye gerek yok matematiğin ne kadar önemli olduğunu. Klasik dönemin mimari eserleri, bizde camiler sözgelimi öklid geometrisinden pek çok izler taşıyor. Sadece geometri kullanarak inşa etmek anlamında değil aynı zamanda geometrik bilgilerin sembolize edilmesi anlamında da. Altın oran muhabbetlerine falan hiç girmiyorum zaten.
    Peki tüm bunlar matematikçinin ne işine yarayacak? Elbette ki matematiğin toplumsal düzene yansımalarını, pratik kullanımlarını ve algılama biçimlerini, insanların bu matematik bilgisini alımlama şekillerini görmüş olacak. Matematiğin gelişimini ve üretimini farklı perspektiflerden yorumlayabilme imkanı kazanmış olacak. Evet belki yeni bir matematiksel teoremi ortaya koymasını sağlamayacak bunlar ya da daha iyi hesap yapabilmesini sağlamayacak ama matematiğin tarihini daha iyi özümseyebilmesine katkı sağlayacak ve belli tarihsel koşulların insanı olarak bir matematikçinin dünyasını da daha iyi tanıyabilme fırsatını kazanmış olacak.
    Tabii ben sanat tarihi olmazsa olmaz, matematikçi için çok yararlıdır vs demiyorum. Anlatmaya çalıştığım şey çok alakasız gözüken bilgilerin veya alanların dahi birbiriyle alakalı olduğu idi. Bunu anlatmak için de oldukça uç bir örnek verdim. Yani sanat tarihi ve matematik bilgisi arasındaki ilişkinin çok da yüksek olduğunu söyleyemeyeceğim, ama üst düzey bir matematikçi olur da artık öğrenecek bir şeyi kalmadığını söylerse, ona fizik, kimya, astronomi, dil bilgisi, coğrafya vs vs alanlardan sonra bile hala öğrenecek şeyleri olduğunu söyleyebiliriz :)




  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Senin gibi tr de 1 kisi var..



    Benim yigen..



    Ayni uslup ayni iddialar ayni mutevazilik..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

    Sen zeki değil belli konular hakkında bilgisi olan birisin.Zeki adam kendini belli eder. Öyle ortamlarda makale anlatmakla zeki olunmuyor. Kendinin zeki olduğunu düşünen biri zeki değildir.
    Hocam ilk dediklerinize katılıyorum zaten konuyu acarken de dediğim gibi ne kadar araştırma yapsam da yinede kendimi aptal hissettiğim oluyor diye. Yani bazıları başta konuyu yanlış anlamış sanırım kendimi deha olarak falan görmüyorum sadece bu kendini aptal hissetme duygusu bir gün yok oluyor mu onu merak ettim.

    Ama son cümleye katılmıyorum zeki bir insan gayet zeki olduğunun farkında olabilir. Tabi bunun tam tersi de olabilir aptal bir insan kendini zeki sanabilir dunning-kruger etkisi misali . Bir cok zeki insanla tanıştım kendimden daha ileri zeka olarak düşündüğüm coğu diğer kişi insanlara göre zihinsel olarak daha üstün olduklarının farkında insanlardı.

    Bu kesin tanı koyma olayı cok karıştırıyor bence herkes kafasında kendine göre zeki bir insan profili yaratmış. Dincilerin sure bilmekten başka meziyeti olmayan işe yaramaz insanları alim sanması ama daha maddesel araştırma yapan insanları sırf inanmıyor diye geri zekalı olduğunu düşünmesi gibi bir şey.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    ben gitsem burası ,hani olur ya apartman boşluğu kokusu; boş rutubetli insanın yaşama isteğini elinden alan, olur. renk kattım lan buraya, farklı perspektif katıyorum size. değişik değişik sentezler, sana tek tek yazdığım sıfır model fikirlerimi buraya yazardım da değmiyorsun.

    bak forumu kastetmiyorum, türkiyede kaç kişi var benim gibi? hadi senin gibi 70 milyon var onu biliyoruz. bana söyle benim diğer kullanıcılardan farkım şu şu de.


    bekliyorum

    Ben aciz bir insanım. Bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum bölümlerde, işim olmadığı zamanlar arada sırada bu konularla ilgili kitap okumaya çalışıyorum.

    Uzun uzun yazıp ta değecek bir ınsan olmadigimi da kabul ediyorum.

    Hatta sizin daha da bilgili, bu konuda işin ehli olduğunuzu da kabul ediyorum.

    Bu forumda sayılı kişilerden olduğunuzu da kabul ediyorum.

    Ama sadece kendinizi göstermeye çalışmanız saçmalık. Size yazılmayan yerde ortaya atılmanız da başka bir saçmalık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 2 Eylül 2018; 21:42:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • sağol canım. şu aptal emojileri bırak bak seni kimse kaale almaz. ciddiyetin mesajına yansısın, burası ortadoğu.


    böyle yaparsan seni ezmeye bile çalışır bu içine sevdiğimin milleti. düşünsenize adam jendi halinde sırıtan emojiler felan bırakıyor, dark triad'a sahip biri geliyor bu adamdan sadistliğini çıkarıyor. bu adamda bir şey yapamıyor içine atıyor, içine atmak ona davranış kalıpları öğretiyor sonra bu onda travma yaratıyor, depresyona giriyor, sonra uğraş dur.

    ne oldu? bu süreç içinde harcanan para enerji sağlık.... hepsi boş. önce eğitim önce sağlık herşeyden önce de zaman.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Takma kafana boyle seyleri.

    Ucuz ve salak insan gibi yapman gercekten uciz ve salaklarin kendini daha hizli ifsa etmelerine vesile olur..

    Sende maddi ve manevi kayba ugramaktan kurtulursun..

    Daha az uzulursun..

    Yazilarinda vakit israfi elestiriler yerine daha fazla bilgi ve kultur gormek beklentisiyle saygilarimi iletirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.