Şimdi Ara

bir firmanın verdiği üzücü teknik destek. umarım başınıza gelmez.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (amaç firmayı lekemek değil o yüzden firma adını vermiycem)


    sorun bendemi yoksa firmanın destek sistemindemi bilemedim belki ben haksızımdır sizin yorumunuza bırakıyorum umarım okursunuz.

    uzun zamandır hosting aldığım bir firmadan reseller paketi almaya karar verdim ve aldığım reselleri yaklaşık 9 ay hiç kullanmadım daha sonra arkadaşlarımla güvensiz bilgisayarlardan bazı siteleri test ederken hosta virüs bulaşmış ben zaten kullanmadığım için çok önemsemedim site boştu neticesinde. aradan 3 ay kadar daha geçince kendi bilgisayarımdan yani temiz ve lisanlı antivür kullandığım (norton 360) lisanslı xp sp3 lü bilgisayarımdan reseller paketi kullanmaya ve siteleri yapmaya ihtiyacım oldu ancak siteye girdiğimde suspen durumu vardı ben bu durumu şifreyi değiştiremediğimde farkettim ve hosting firmasının almasının gereken normal bir önlemdi kullanılmasada şifreleri çalınmış hostu suspend ettiler. daha sonra site açıldı ve şifreleri değiştirdim ancak hosttaki virüs ben bütün dosyaları silmeme rağmen duruyordu evet hiç dosya yok ftp nin göründüğü apache falan yazan o ekranda nereye tıklarsanız (isme göre sırlamak için name e falan mesela) bir siteye yönledirme yapıyordu önce google dan araştırdım index e iframe virüsü falan deniyordu bazı yerlerde ama benim silebeliceğim bir dosya yokken virüs hala vardı. aldığım hosting firması sadece ticket sistem kullanarak destek veriyor.

    şimdi aynen yazıyorum destek sistem ile aramda geçen ticket konuşmaları (site isimleri çıkarılmıştır)

    ben>
    kolay gelsin .....com hesabımın whm/cpanel şifresini resetlemek istiyorum ama ilgili e posta gelmiyor. kullanıcı bilgilerimdeki eposta adresi olan ......@.....com adresi ile şifremin resetlenmesi mümkünmü acaba iyi çalışma
    lar.



    ben>
    domaine girince

    This Account Has Been Suspended

    hatası alıyorum sanırım şifre sorunumda bu
    nla ilgili



    destek>
    Değerli müşterimiz,

    Ben sitelerinizi aktif ediyorum. Hostinginizin şifrelerini kaptırmışsınız. Lütfen bilgisayarınızı virüslerden temizledikten sonra tüm hosting şifrelerinizi değiştiriniz.



    Saygılarımızla,




    ben>
    .....com adresinde bütün dizini sildiğim halde boş dizindeyken apache de isme göre sırlamaya bile basınca "http://antispyware-here.info" adresine yönlediriyor. klasör oluşturup tıklayıncada aynı yere yönlendiriyor nereye tıklanırsa "http://antispyware-here.info" adresine yönlendiriliyor. bütün ftp yi sildiğim halde kurtulamadım bu durumdan nasıl kurtılabilirim acaba



    destek>
    Değerli müşterimiz,

    Gördüğümüz kadarıyla sitenize worm bulaşmış. Bunun sebebi FTP şifrenizin çalınması ya da sitenizde kullandığınız script'lerde bir açık olması olabilir. Sorunu gidermek için şunları uygulamanızı tavsiye ediyoruz:
    1. Bilgisayarınızı güncel bir anti-virüs yazılımıyla tarayın.
    2. FTP şifrenizi değiştirin.
    3. FTP'deki dosyalarınızı silin. Bilgisayarınızdaki dosyaların temiz olduğundan emin olduktan sonra dosyaları yeniden yükleyin.

    Problem devam ederse bize bildirmekten çekinmeyiniz.




    ben>
    zaten sıfır güncel temiz sistem bi bilgisayar ile ftp şifresini değiştirdim ve tüm dosyaları sildim aynen dediğiniz gibi ama bu hatayı öyle yaptıktan sonra aldım. nasıl kurtulabilirim bu durumdan acaba




    destek>
    Değerli müşterimiz,

    Kurtulmanız için başka bir yöntem yok. Bizim bahsettiğimiz yöntemi uygulamalısınız. Gördüğüm kadarıyla henüz sitenizin dosyalarını yüklememişsiniz, dosyalarınızı yükledikten sonra haber verin tekrar kontrol edelim.



    (bahsetikkerli çözümü zaten hali hazırda uygulamaktayım)



    ben>
    boş dizinde Index of / un açıldığı dizinde isme göre sıralatmak için "name" e basınca bile aynı yere yönleniyor bırakın dosya olmasını dediklerinizi zaten yaptım ama değişen birşey yok wordpress attım dizine şuan var bakın isteseniz

    bütün dosyaları sildiğimde yani dosya yokken dizin listesinde Icon Name Last modified Size Description hangisine basarsam basıyım biyere yönleniyor dosya varsa dosya dizinine basıncada oraya yönleniyor

    virüssüz sistemim var dosyaları sildim şifreleri değiştirdim cpanelden virüs taraması yaptırdım ancak sorun halen devam ediyor




    destek>
    Değerli müşterimiz,

    Sitenizde virüs var. Bu konuda ne yazık ki bizim yapabileceğimiz bir şey yok, sorunu kendiniz çözmeniz gerekiyor.


    (destekte gelinen son teknoloji desteğin yapabileceği birşey yok)



    ben>
    bakın sitede hiç dosya yok ama virüs hala var. sorunu ben çözemiyorum. hostta hiç dosya yokken bile olan virüsü ben nasıl temizliyeyim anlamıyorum. virüsün nerede olduğunu bilmiyorum benim temizliyebileceğim birşey değil. ".........com" adresine girin ve "........m/aaa.JPG" adresinde görünen resimdeki yerlerden istediğinize tıkalyın. sorunumu en net böyle anlatabilirim sanıyorum. hiç dosya yok ama virüs var siz bir şey yapın yada ben ne yapayım. bu sorun için somut bir çözüm üretin lütfen.


    ( zaten boş ekrandaki virüsü göstermek için artık resimli açıklama gerekti)




    destek>
    Değerli müşterimiz,

    Şifrelerinizi elegeçirenler index of dosyalarınızada virüsler eklemişler. Bu durumun sunucu ile alakası bulunmamaktadır. Hesabınızı silip tekrar açtım. Aynı sorunla karşılaştığınız hesaplarıda silip tekrar açmalısınız.


    (resellerde whm ye bağlı domainin hostunu reseller sahibi silemiyor ama destek silmem gerektiğini tembihledi silebilseydim günlerdir destek sistemle uğraşırmıydım acaba)





    ben>
    whm panelde ....com domaini görünmüyor şu anda. linux reseller paketi bu domain üzerineydi.


    (destek sistemde reseller host bölümüne attığım ticket ta destek bana vasıfsız bir host açmış ve whm den bağımsız olmuş o da)



    destek>
    Değerli müşterimiz,

    Sorununuz giderilmiştir
    .




    ben>
    ......com domainin hesabını yine silemiyorum ben ve bu hesapta yine sorunlar var. önceki sorunlarla ilgili olarak domain saldırgan olarak tespitedilmiş google tarafından. googledan tekrar gözden geçirme için istekte bulundum ancak sitede yine problem olduğundan şüpheleniyorum. dediğiniz gibi hesabı silmeyi denedim ancak failure cevabı aldım tahmin ettiğim ve denemek istemediğim gibi whm ye ait domainin host hesabı whm panelden silip yeniden açılmıyor yada ben başaramadım. hostta bir problem olup olmadığına bakabilirmisiniz. siz yeniden açtığınızdan beri tek yaptığım lisanslı güncel xp yüklü, lisanslı virüs koruma programı ile korunduğum ve lisanslı bir ftp programı ile düğer tüm sitelere yaptığım gibi orjinal sitesinden indirdiğim wordpress güncel sürümü kurdum. sadece bu siteye girince pdf indirme isteği geliyor adres defteri çıkıyor virüs programı uyarı veriyor. whm panelin başka domaine geçmesi için ayrıca istekte bulundum. bu sorunları hesabı silip yeniden açarsak düzelirmi yoksa ayrıca bir işlem yapmam gerekirmi konu hakkında yeterince bilgim olmadığı için size danışıyorum.





    destek>
    Değerli müşterimiz,

    Ana hesabı silemezsiniz. Sitenize Virüsler FTP yoluyla aktarılıyor, buda demek oluyorki FTP şifrelerinizi kaptırıyorsunuz. Yapmanız gereken kullandığınız antivirüs yazılımını çöpe atmak olacaktır, bilgisayarınızı formatlayıp, güncel bir antivirüs yazılımı kurarak yola devam etmelisiniz. Hostingi silmenize gerek yok bilgisayarınızı temizleyip daha sonra şifreleri değiştirmelisiniz.




    Saygılarımızla,



    evet yine inanılmaz çözüm önceki destek mesajlarında sil diyen destek şimdi silemezsin diyor ??? ama çözüm yok

    sonuç olarak evet virüsü bulaştıran benim kullanılmayan bir domain olduğu için şifre bile çalınsa geri alır hostu siler tekrar açarım diyordum ancak bir kere korumasız başka bilgisayarlardan girip şifreyi çaldırdım diye adımmı çıktı destek te ne oldu artık anlamadım ne sorun olursa ftp şifrenizi çaldırmışsınız deniyor.

    lisanslı güncel xp sp3 - lisanlı norton 360 - lisanslı flashfxp kullanıyorum. pek çok host firmasında hostum var bu firmada da hostlarım ve resellerime bağlı domainlerim var ancak sadece 1 domainimdeki sorunun hala çözülememesi ve desteğin verdiği inanılmaz destekten sonra bu firmadan aldığım resellere daha fazla dayanabileceğimi sanmıyorum ama az parada vermedik sonuçta. ben geçici çözüm olarak domainimi başka bir hosta yönlendirdim o hosttaki sitelerimi hostun süresi dolana kadar yayınlayıp sonra başka bir hosta geçirmeyi planlıyorum.

    umarım aynı durumla karşılaşmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-4 -- 18 Mart 2009; 17:59:16 >







  • Böyle bir durumda kalmamak için firmanın resmi ve telefon numarası olan bir firma olmasına dikkat edin.
    Resmi olursa adresi de olur
  • adres ve telefon var firma istanbulda ben antalyadayım telefonda hiçbirşey bilmeyen bir satış sorumlusuna bağlı bir kaç kez aradım ama adam ben napayım dedi en son teknik servise ticket tan başka ulaşma yolu yok firma oldukça bilinen bir firma aslında hiç sorun yaşamazsanız gayet iyi bir firma bile diyebilirim ama sorun varsa çözüm yok maalesef.

    bu arada yukarıdaki konuşmalar 3-4 gün sürdü cevap çok geç geliyo çünkü.
  • Allah kurtarsın o zaman. Geçmiş olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.