Şimdi Ara

Bir Fenerbahçeli Gözünden Galatasaray-Juventus maçı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • blackr0se B kullanıcısına yanıt
    Kisiligin oturmamistir umarım ve daha yasin genctir yoksa senin adina ben uzuluyor olucam. Bu nasil konusma nasil bir yapi Allah akil ihsan etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urugakhina

    Bir takımı kalben desteklemek ve taraftarı olmak farklı şeylerdir, mantık olarak kendi çıkarları için, yine kendi takımının çıkarına olan şeyin olmasını istemek ayrı şeydir. Önümüzdeki iki sene avrupaya gidemeyecek olan bir takımın ülke puanının artmasını istemesi gerekir mantık olarak, bunun diğer takımı desteklemekle bir alakası yok. İki sene sonra avrupaya tek takımla katılacak olsak bu durum en çok fener ve bjknin zararına olur. mantıklı olan her taraftarın mümkün olduğunca ülke puanının artmasını istemesi gerekir.

    illa üç büyükleri falan tutmanıza gerek yok. diyelim Antalyaspor taraftarısınız. Bu durumda ülke puanının olabildiğince artması ve avrupaya mümkünse 4er takımla gitmek sizin işinize gelir. Çünkü şampiyon olma ihtimaliniz ilk sekize girme ihtimalinizden daha düşüktür. Aklı başında bir Antalya taraftarı da der ki arkadaş, Avrupaya ülkeden toplamda 8 takım gitsin, ben ilk sekize bile girsem avrupaya gidip para kazanayım.

    Yemişim başka takımın başarılı olmasını istemeyi, mesele tamamen kendi takımının çıkarını düşünmek. Ama adam kendi takımının çıkarını düşünmeyince ne diyor, arkadaş ülke puanı artmasın, hatta şampiyon cl ye ikinci uefaya gitsin, başka da takım gitmesin avrupaya. sonrasında 3. olan takım anasının liginde oynasın.

    her sene üç büyüklerden birisi şampiyon diğeri ikinci olsa üçüncü yine dışarıda kalır bunu göremiyor adamlar.

    Yazındaki kalben desteklemek ve kendi çıkarı için desteklemek konusuna kesinlikle katılıyorum.

    Ne zaman İspanya İngiltere Almanya vb seviyesine yetişir/yaklaşırız ve futbolumuz prestij kazanıp yurtdışında ilgiyle takip edilir, o zaman bir çok kişi sadece kendi takımını tutar diğerlerinin başarısız olmasını ister.
    Ancak şu durumda, Avrupadan gelecek her ülke puanı katkısı, 2. 3. ve belki hatta 4. olunan yıllarda bile Ş.L katılma hakkı sağlayacağından, kalben olmasa da birçok kişi mantıken rakibini Avrupada destekler.
    Bunda ne yanlış bir şey var, ne de mantıksız bir yaklaşım.

    Kendi adıma, Trabzonu hep, Beşiktaşı çoğu zaman, Feneri ise çok tepelere çıkmadığı sürece Avrupada desteklerim.
    Ülkenin prestiji, ülke puanı ve dolaylı olarak GS'ye katkısı mutlaka bu hislerimi körüklüyordur.

    Ama benzer durumda desteklemeyeni de saygıyla karşılarım. Sonuçta bu duygusal bir durum ve adam öyle hissetmiyorsa zorla da sevdiremezsin ki.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.