Şimdi Ara

Bir dugmeyle iki zil caldirmak hakkinda bilgi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar oncelikle herkeze
    evimiz buyuk ve tek zil ile heryerden kapi calindigini duyamiyoruz.yalniz ikinci bir zil icin kablo cekmeyi du$unmuyorum goruntu kirliligi olu$acaktir.kablosuz zil duzenegi satin aldim.gayette ba$arili bir urun.mesafe olarakta prova yaptim hicbir sorun yok , kablosuz olarak zil caliyor.yalniz normal kapidaki zil dugmesine baglamak istiyorum.bir kapida iki zil dugmesi olmasini istemiyorum.kablosuz zil dugmesini acarak buton kismina iki kablo lehimledim.seyyar olarak degdirince zili caldiriyor.duzgun cali$mayacagini du$undum ama yinede $ansimi deneyeyim dedim.kablosuz zil dugmesinin devresini inceledim ve buton drek oalrak devreye elekrik verecek sekilde.yani bilden gelen ilk yol butona gidiyor.ilk bagladigimda kablolu olan mevcut zili caldirdi.trafodan gelen elektrik devresini tamamliyor ve zil caliyor.haliyle ba$arisiz bir sonuc.kablo baglantisini degistirdim A ve B ile gosterdigim yerden bu sefer yine normal zil caliyor normal ancak sesi oldukca azaliyor ama calamya devam ediyor.yani kisacasi az $ekilde devreye iletkenlik saglayarak zilin kisik seste calamsina neden oluyor.du$undum ve birbirine baglanti kurmayip duzgun cali$masi icin role kullanmayi du$undum ama yeterince elektronik bilgim olmadigi icin sizden yardim istiyorum.kablolu zil sistemi 9 yada 12 voltla calisiyor ancak akimi cok oldugunu sanmiyorum.bu kadar az akimla claisan bir role varmidir ? yada role yerine baska kullanabilecegim bir cozum varmi yardim bekliyorum.

     Bir dugmeyle iki zil caldirmak hakkinda bilgi almak istiyorum







  • kablosuz tuş yazuyor ama kablosu var.
    Bir de anladığım kadarıyla 1 taşla 2 kuş vurmak istiyorsun.
  • :D arkada$im yanit geldi diye sevindim ama sadece geyik cikti :D kablosuz dugmeydi ben kablo lehimledim,sadece resme bakip atlamasan yazdikalrimi okusan bunu yazmazdin saniyorum :) neyse
  • kablosuz düğmeyi, düğmeye bağlayacagın kabloya bir tane diyot bağarsan olur kablolu zile röle ve rölenin kontagını
    kablosuz dügmeye baglaya bilirisin
  • yanitinizdaki parcalari bende takamyi du$undum ama birim verseniz sevinirim.yani elektronikciye gittigimde role dememle bin tane cikartacak .... ben hangisini alacagim ? diyot koyarsam kabloluz zilin calamsini engellerken dugmeye basincada kablosuz olana iletimi kesecegi icin caamyacagini dusunuyorum.
  • tek kontaklı 12v röle dersin. "amperi önemli değil en küçüğünden olsun" dersin.. vereceği röle emin ol çok düşük akımla bile çalışacaktır..

    küp şeker kadar bişey zaten.. hatta çok daha küçükleri var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1n4007 diyotu bir dene sonuç degişmezse diyotun yönünü degiştir burda ki zil trafonun çıkışı alternatif kablosuzu zil doğru akım

    a ucuna takmalısınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensegrity -- 22 Şubat 2013; 19:30:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boşyok

    Mevcut zilinize paralel bir röle kullanın elektronikse diyotundan sonra olsun. Elektronik değilse bir diyot, bir kondansatör ve birde röle bağlanacak rölenin normalde açık kontağını butonun kontaklarına paralel bağlayacaksınız. Röleniz trafo voltajında kondansatörünüz voltajı trafonun 2 katı olacak diyot en az 1n 4001 olmalı. Uygulamayı düşünürseniz daha detaylı yazarım.
    Selamlar.

    her iki zilde elektronik kanarya vs , yazmak yerine paylastigim resme uygulamali yazip cizseniz daha bir haydali olur.$imdiiden cok te$ekkur ederim.
  • Saıyorum şu işlem işinizi görür. Röle resmini google görsellerden örnek olarak buldum, temsili olarak yani.

     Bir dugmeyle iki zil caldirmak hakkinda bilgi almak istiyorum
  • son iki cevap icinde cok tesekkur ederim ilk once tek kontakli role alip deneyecegim , olmadi kondansator ve diyotta alirim.ayrinyilari yazacagim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownrealmman

    Saıyorum şu işlem işinizi görür. Röle resmini google görsellerden örnek olarak buldum, temsili olarak yani.

     Bir dugmeyle iki zil caldirmak hakkinda bilgi almak istiyorum


    $imdi du$undumde bu i$e yaramayacak cunku rolede elektrik aldigi icin ve devreye seri bagli oldugu icin zilin elektrigi azalacaktir.ust cizimdeki zilr paralel oldugu icin daha mantikli geldi bana ancak ondadan diyor kondansator var o olmadan in$allah i$ gorur.




  • JQC-3F(T73) 12v role aldim , 25v 1000mikrofarat kondansator aldim , 1n 4001 diyot aldim.ancak roleyi calistiramadim.bir tarafi iki diger tarafi uc bacakli role.bu baglantiyi yaptigim yerde net yok.satin aldigim yerde sordum o da bilmiyorum netten bakarsin dedi.bende ilk iki bacakli kismi enerji kismidir diye du$undum ve oraya bagladim ve kaln uc kismini ne ce$it denediysemde cali$madi.artik ekside belli olmadigi icin onuda teker teker denedim ancak sonuc ayniydi.denemeyi trafoya drek baglayarak yaptim.roleyi calistiramayinca diyot ve kondansator baglama geregi duymadim.sanirim uc bacak kismin ortasi haric baglantiymi$.ortasi ve kar$isi dugme gorevi yapiyor sanirim.neyse orda ba$arisiz olunca farkli bir$ey denedim ve kablosuz zil dugmesinin pilini soktum ve kablodan 12v gelcek sekilde ayarladim.normal izle paralel bagladim.%50 ba$ari oldu.durum $u , dugmeye anlik bastiginizda normal zil celip kablosuz calmiyor yani aninda parmaginizi cektiginzde ama dolu bir saniye tuttugunuzda kablosuz olanda caliyor.buda uzdu beni ama hic olmasa bir daniye dolu bastigimde iki zilde caliyor.role bacagi hakkinda bilgi verirseniz sevinirim.




  • Ölçü aletiniz varsa; rölenin iki bacağı bir tarafta, üç bacağı bir taraftadır. (Daha çok ve daha az bacaklı röleler var, sizinki 5 bacaklı ve yerleşimi 3+2 şeklinde sanırım.) İki bacak bobin kısmı. Diğer üç bacakta birisi ortak uç. Alttaki iki uçtan birisi pasif anahtar, diğeri aktif anahtar. Yani bobinde elektrik yokken çalışan pasif, bobinde elektrik varken çalışan aktif anahtar. Hangisinin pasif olduğunu ölçü aleti ile kolaylıkla anlayabilirsiniz. Buzzer konumuna getirdiğiniz ölçü aletinin bir probunu ortak uca, diğerini alttaki iki uctan birisne tutun. Alttaki uçlardan hangisinde ölçü aleti öterse o uç pasif uçtur. Ölçü aleti yoksa bir pil, pilin çalıştırabileceği bir ampül/led ile aynı denemeyi yapabilirsiniz. Beni çizdiğim devreyi oluşturacaksanız, aktif ucu kullanmalısınız. Pasif uç boş kalacak. Seri bağlı düzenekte zil sesinde azalma olabilir ama sistemi çalıştırmak 1. aşama, geliştirmek 2. aşamadır her zaman. Yukarıdaki paralel bağlı devre daha sağlıklı.

    Düzeltiyorum, aldığınız röleyi yazmışsınız dikkat etmemiştim. Röleniz :
    http://www.dorukanstore.com/index.php?do=catalog/product&pid=13582
    3+2 şeklindeki bacaklardan 2 bacağın olduğu kısımdakilerden biri aktif biri pasif uç. 3 bacağın olduğu kısımdaki ortadaki ortak uç, diğer ikisi bobinin uçları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownrealmman -- 23 Şubat 2013; 23:21:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownrealmman

    Ölçü aletiniz varsa; rölenin iki bacağı bir tarafta, üç bacağı bir taraftadır. (Daha çok ve daha az bacaklı röleler var, sizinki 5 bacaklı ve yerleşimi 3+2 şeklinde sanırım.) İki bacak bobin kısmı. Diğer üç bacakta birisi ortak uç. Alttaki iki uçtan birisi pasif anahtar, diğeri aktif anahtar. Yani bobinde elektrik yokken çalışan pasif, bobinde elektrik varken çalışan aktif anahtar. Hangisinin pasif olduğunu ölçü aleti ile kolaylıkla anlayabilirsiniz. Buzzer konumuna getirdiğiniz ölçü aletinin bir probunu ortak uca, diğerini alttaki iki uctan birisne tutun. Alttaki uçlardan hangisinde ölçü aleti öterse o uç pasif uçtur. Ölçü aleti yoksa bir pil, pilin çalıştırabileceği bir ampül/led ile aynı denemeyi yapabilirsiniz. Beni çizdiğim devreyi oluşturacaksanız, aktif ucu kullanmalısınız. Pasif uç boş kalacak. Seri bağlı düzenekte zil sesinde azalma olabilir ama sistemi çalıştırmak 1. aşama, geliştirmek 2. aşamadır her zaman. Yukarıdaki paralel bağlı devre daha sağlıklı.

    Düzeltiyorum, aldığınız röleyi yazmışsınız dikkat etmemiştim. Röleniz :
    http://www.dorukanstore.com/index.php?do=catalog/product&pid=13582
    3+2 şeklindeki bacaklardan 2 bacağın olduğu kısımdakilerden biri aktif biri pasif uç. 3 bacağın olduğu kısımdaki ortadaki ortak uç, diğer ikisi bobinin uçları.

    evet sonradan yazdiginizin aynisni analttim bende.uc bacak kismin ortadaki tetik yanindaki iki adet bacak ise bobinmi$ ben ise ogrenme imkanim olamdigi icin iki bacak olan kisme elektrik verdim tik yok :) birde oyle deneyecegim bakalim nasil olucak :) linki verdiginiz rolenin rengi siyah bendeki ve 9 volt degil 12 volt. benim $imdi aklimda $oyle bir soru var : bu gunki yazimdada belirttigim gibi dugmeyi elektrik alcak sekilde bagladigimda , zile cok kisa basinca zilin biri caliyor bir saniye kadar bastigimda ikiside claiyor.acaba role bagladigimdada ayni seyi yasarmiyim ? zile anlik cok kisa bastigimda role tetik vermis olabilcekmi ? yoksa yine sadece zil calip role calismayacaksa sonuc husran olur :(




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.