Şimdi Ara

Bir bilgisayarda iki internet aynı anda kullanılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kotalı kablolu adslim var. Komşumun adsl kablosuz ve sınırsız birkaç kişi kullanıyorlar. Abiden şifresini aldım. Onlar geceleri internetti kullanmıyorlar ama modem hep açık kalıyor. Geceleri 2 3 saat kullanacağım.
    Benim istediğim torrent ve benzeri sitelerde komşumun sınırsız olan bağlantısını, normal kullanımda ise kendi hattımı kullanmak istiyorum. Böyle bir paylaştırma yapabileceğim program veya windows ortamında bi ayar kısmı var mı. Ya da böyle bişey mümkün mü.

    Not: İki adslyi aynı anda kullanmak istiyorum. Ama hızlarını birleştirmesini istemiyorum. Yani 1+1=2 mb bir bağlantı istemiyorum. Şu programlar şu bağlantıyı kullansınlar. Diğer programlar diğer bağlantıyı kullansınlar gibi bir ayrım yapmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wurunkatte -- 7 Şubat 2009; 17:42:10 >



  • Boşver programı felan
    Nasılsa iki bağlantı var

    Kendininkini kullanacağın zaman Kablosuz bağlantıyı ağ bağlantılarımdan etinsizleştir kaploluyu kullan

    Komşununkini kullanacağın zamanda Kablolu Bağlantıyı etkinsizleştir


    EN FAzla 2 dk'nı alır bu işlem
  • Zaten şuan öyle kullanıyorum. Ama bişeyler indirirken aynı anda internette gezinmek tam bir işkence. Sayfalar açılana kadar uykum geliyor. O yüzden pek boşveremiyorum.
  • Böyle bir şeyi ayarlamak için gelişmiş routerlar gerekir. Yani 5000$ gibi...
  • Ney... 5000$ mı Bu işlerden pek anlama ama o kadar masrafa gerek yoktur diye düşünüyorum. Sonuçta iki bağlantıda aktif oluyor. Ama kullanırken sadece kablolu bağlantıyı kullanıyor. Bi program diğer ağada yönlendirme yapabilir diye düşünüyorum. Çok zor olmasa gerek.
  • iki interneti aynı anda bir bilgisayarda kullanmak baya zor göziküyor yani arkadasın dedigi gibi bu isi halletmek için gelismis aletler gerekebilir amabenden sana bir çözüm yolu.

    internetten virtual pc nin son ve ucretsiz surumunu indir bilgisayarına kur. sonra bir sanal bilgisayar olustur bu olusturdugun sanal bilgisayar iki internetten birisiyle internete girsin senin asıl bilgisayarında digeriyle. asıl bilgisayardan download yap sanal bilgisayarda da internette gez. nasıl fikir??
  • Güzel fikir. Vmware ile bi kaç tane sanal makine hali hazırda var. Sistem eski olduğu için sanal makine açılınca çok ağırlaşıyor donmalar olabiliyor. Denedim ama pek beğenmedim.

    Benim istediğim gibi bir program olamaz mı. Böyle bir programı yapmak çok mu zor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wurunkatte

    Güzel fikir. Vmware ile bi kaç tane sanal makine hali hazırda var. Sistem eski olduğu için sanal makine açılınca çok ağırlaşıyor donmalar olabiliyor. Denedim ama pek beğenmedim.

    Benim istediğim gibi bir program olamaz mı. Böyle bir programı yapmak çok mu zor.

    valla programla ayarlamak çok saçma olur. En basitinden mikrotikle yapılabilir onda da ek kart alıcaksın ve indirmek istediğin her dosyayı elle girmen gerekicek. Basit bir hesapla 60x3= 180 $ a kartlar, 10x3=30$ a pigtail, anten sende var sayıyorum, 150$ mikrotik in kendisi,40$ da PoE falan filan, bi 150$ da kargo parası. Toplam 650$ a halloluyor. Tabi bu en basit sistem. routingleri elle verilcek ise olur. Mesela 80 portunu senin modeme yönlendircen, http download yaparken de exception koyup, ip adresini çift olarak source ve dest. ip olarak girmen gerekicek. Mikrotik'ten anlamıyorsan bi 15-20 gününü de bunu deneyerek bulman gerekicek...




  • Hocam yorumların için teşekür ederim. Ama hep paralı şeyler söylüyorusun.
    Benim anlamdığım bir nokta var. Mesala bir yol üzerinde ilerliyoruz ilerde yol ikiye ayrılıyor. Ama yolun hep bir tarafı(kablolu bağlantı) kullanılıyor. Oraya bir bekçi(program) diksekte bazılarını diğer yola yönlendirse diyorum. Bunun mantıken olması lazım. Sonuçta yolların ikisi de açık. Ekstra masraf yapmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum.
    Bunu mantıksız kılan, bunun programla yapılamamasının sebebi nedir. Orayı anlamadım.
  • .....................
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.