Şimdi Ara

Bir Bakar mısınız? (Lise Tercihleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sene kız kardeşim liseye başlıyor. Lise tercihlerini oluşturduk. X lisesini asil olarak kazandı. Fakat bu okul evimize çok uzak kalıyor. Biz Avrupa Yakası'ndayız, okul Anadolu Yakası'nda. Neden bu liseyi yazdığımızı sormayın. Oruç günü pek mantıklı bir seçim oluşturamadık :D Herneyse, şimdi yedeğinde olduğu bir lise var. Tam evimizin yakınında bu anadolu lisesi. Yedeklerde gelmesini bekliyoruz. Ama kesin değil. Biz bu X okuluna kaydımızı yaptırmıştık ama onu iptal ettirmek istiyoruz. Yedeklerdeki sırayı beklemek istiyoruz. Eğer yedeklerdeki lise gelmezse kardeşim açıkta mı kalmış olur? Yoksa onu en yakınımızdaki düz liseye kayıt ederler mi? Bir endüstri meslek lisesi bir de düz var. Kardeşim yedeklerdeki olmazsa düze gitmeyi istiyor. Yoksa rastgele meb endüstri veya düz liseye mi kayıt eder, yoksa bizim liseyi seçme şansımız olur mu? En son seçenek olarak eğer bu düz ve endüstriye kayıt edilmezse açıköğretim mi okur yoksa kesin düz liseye girer mi? Bu arada kardeşimin Diploma Puanı: 88 OYP'si: 426







  • Yedeklerde kaçıncı sırada?Ben karşıdaki liseye gitsin derim eğer çok uzak değilse.Baktınız yedeklerde çıkmadı iptal ettirip düz liseye kaydınızı yaptırın tahminimce Diploma ve OYP den dolayı geri çevirmezler.Fazla bilgi sahibi değilim geçen sene benimde başıma gelmişti.
  • Yedeklere kalabilmeniz için asil olarak kazandığınız okula ön kayıt yaptırmanız zorunludur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalculha

    Yedeklere kalabilmeniz için asil olarak kazandığınız okula ön kayıt yaptırmanız zorunludur.

    Ön kayıt diye bir şey kalmamış. Direk kayıt yapılıyormuş. Kayıt yaptırmak zorunlu değil diye biliyorum. Yani asil kazanmamış birisine ne olur o zaman?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abyss

    Yedeklerde kaçıncı sırada?Ben karşıdaki liseye gitsin derim eğer çok uzak değilse.Baktınız yedeklerde çıkmadı iptal ettirip düz liseye kaydınızı yaptırın tahminimce Diploma ve OYP den dolayı geri çevirmezler.Fazla bilgi sahibi değilim geçen sene benimde başıma gelmişti.

    Önemli olan kaçıncı sırada olduğu değil. Düz liselere kayıt en son bugün. Biz yedekleri beklersek 10 gün geçmiş olacak. 10 gün sonra yedekler gelmezse düz liseye kayıt zamanı bitmiş olsa da kayıt yaptırabilir miyiz?
  • Asil kaydınızı yaptırın ki yaptırmışsınız, endişelenmeyin. Sonra yedekleri takip edin. Sıra gelirse kardeşinizi oraya yerleştirirsiniz.
    Ancak yedeklerde yerleşemez, asil olarak olarak kazandığı liseye de göndermek istemiyoruz derseniz bugün son günüdür
    https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretimKayit/OKA00004.aspx meslek liseleri için ön kayıt yaptırın.

    Yani sorunuzun cevabı burada:
    https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretimKayit/OKA00004.aspx

    Bugün son günü kaçırmayın. Ancak düz lise dediğimiz genel lise kalmadı. İl ilçe verebilir misiniz ben de bakayım belki çok programlı lisedir.




  • Kağıthane Gültepede oturuyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: betten

    Kağıthane Gültepede oturuyoruz.


    Okulun tam adını, düz lise dediğiniz okulun tam adını verir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer

    quote:

    Orijinalden alıntı: betten

    Kağıthane Gültepede oturuyoruz.


    Okulun tam adını, düz lise dediğiniz okulun tam adını verir misiniz?

    Gültepe lisesi
  • Şimdi gittik Gültepe Lisesi'ne. Oraya ön kaydımızı yaptırdık. Hala yedek listedeki anadolu liselerini kazanırsam onlara kaydımızı yaptırabilirmişiz. Yedek listeyi bekleyeceğiz o yüzden. Bu arada Gültepe Lisesi'ne gittiğimizde müdür yardımcısı dediğine göre 600 kişi okula başvurmuş. Diploma Notu en yüksek 150 kişiyi alacaklarmış. Sizce kardeşim girebilir mi? Diploma notu 88.
  • Yardım edecek yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.