Şimdi Ara

Bioshock Infinite Burial At the Sea Episode 2

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bioshock infinite nin ikinci DLC si Burial at the sea bölüm 2 nin tüm konusunu özellikle sonunu baştan sonra anlatabilecek var mı ?



  • Evet yok mu bir delikanlı anlatacak
  • Hocam bu soruyu sorduğunuza göre Bioshock 1 ve Infinite oyunlarını oynadığınızı düşünerek açıklıyorum. Eğer onları oynamadı ve hatırlamıyorsanız onların açıklamasını da eğer üşenmezsem yaparım ya da başka yerlerde bulabilirsiniz.


    Kısaca bir özet geçmek gerekise Infinite sonunda geriye sadece bir tane Elizabeth ve Booker kalıyor. Bunu ana oyunun sonunda ekran kararmadan ayakta duran bir Elizabeth olması ve credits sonunda Booker'ın bebek Elizabeth'in yanına gitmesinden anlamıştık zaten. Son kalan Elizabeth tüm evrenlere, gelecek ve geçmişe hakim. Tüm olasıkları bilen, görebilen bir güce sahip. Fakat geriye bir Elizabet ve Booker'ın kalması aynı zamanda geriye bir Comstock kalması demek. Elizabeth geriye kalan tek Comstock'dan da intikam almak onu da yok etmek istiyor. Böylece hiç bir evrende Comstock olmayacak.

    Geriye kalan Comstock yine aynı şekilde Anna yani Elizabeth'i başka bir evrendeki Booker'dan kaçırmaya çalışıyor. Fakat bu evrende başaramıyor ve bu sefer o evrendeki Anna'nın parmağı değil kafası kopuyor. Comstock bundan doğal olarak aşırı derecede etkileniyor ve bunu unutmak için Lutece'lere son kez bir tear açtırıyor ve Rapture'a gidiyor. Orada anılarını unutmaya çalışıyor ve ana oyundaki Booker'ın hiç bir şey hatırlaması ile aynı sebepten dolayı o evrende o anılara sahip olmadığı için unutuyor. Orada yıllarca yaşarken Sally adında bir kızı evlat ediniyor ve ona bakıyor. Fakat ana oyundan hatırlıyorsanız sınırsız evrenler olsa da her evrende değişmeyen şeyler. 'Constants and Variables'.

    Comstock yine evlat edindiği kızını kumar oynarken kaybediyor. Kaybettiği zaman Sara, Little Sister olmak üzere alınıyor ve Comstock'a öldü abi kız cesedini gördük diyorlar. Yine huzurla yaşarken Elizabeth intikam almak için geliyor ve Comstock'un Anna'nın kafasının kopup ölmesine neden olduğunu hatırlatmak için bu evrendeki Sara'yı evlat edindiği kızı kullanıyor. Ve Burial at the Sea'nın sonunda gördüğümüz gibi en sonunda hatırlıyor. Bundan sonra Elizabeth, son Comstock'dan intikamını alıyor. Çünkü Big Daddy öldürüyor.

    Buradan direk ikinci oyuna geçmeden Comstock'un kötü bir karakter olduğunu biliyoruz. Elizabeth'de onun kızı olduğu için aslında ondan çok farklı değil. Sırf intikam almak için Sally'ın da ölmesine neden oluyor. Burial at the Sea 2'de görüyoruz ki Big Daddy, Comstock'u öldürdükten sonra Elizabeth'i de öldürüyor. Fakat Elizabeth hem gelecek hem geçmiş her zamana evrene hakim olduğu için bundan yırtıyor ve Paris'e hep yaşamak istediği yerde yaşamına geri dönüyor. Fakat Sally'i bu amaçla ölmesine neden olduğu için vicdan azabı duyuyor ve geri dönmeye karar veriyor.

    Fakat Bioshock evreninde olan bir kurala göre eğer kendi öldüğün evrene geri dönersen güçlerini kaybediyorsun. Elizabeth'de geri dönüyor ama tüm güçlerini kaybediyor. Normal bir insan oluyor. Burada Booker'ın bizle konuştuğunu görüyoruz ama aslında Booker değil o. Elizabeth eskiden tüm zamanları biliyor şu an gücünü kaybetti ama hafızasının bir yerlerinde o bilgiler duruyor. Booker o bilgileri temsil ediyor ve Elizabeth'e yardım ediyor. 1. DLC'sin kaldığı yerden devam ediyoruz ve Atlas'ın adamları bizi arıyor, üstümüzdekileri alıyor. Bu arada Booker yani Elizabeth her şeyi bildiği için bize yardım ediyor ve bir şekilde anlaşarak yolumuzu buluyoruz.

    Oyunda ilerlerken görüyoruz ki Suchong tear açmanın yolunu bulmuş ve başka bir evrende olan Colombia'yı biliyor ve Fink ile anlaşma yapıyorlar. Zaten Infinite oynarken o vigor güçlerinin olması, Songbird'in, Big Daddy'e benzemesi her şeyin sebebi bunlarmış. Fakat bu aradda Suchong Big Daddy'leri düzgün çalıştıramıyor Little Sister'ları korumuyorlar bizim ilk oyunda gördüğümüz gibi. Fink Songbird'ün Elizabeth'i korumasını aralarında bağ olmasını sağlıyor çünkü Elizabeth küçükken Songbird ölmek üzereyken yardım etmiş. Aslında hepsi bir oyun aralarında bağ olsun diye kurulmuş bir olay. Fakat Fink bunu söylemiyor.

    Daha uzatmadan anlatırsak Elizabeth bunu öğreniyor Big Daddyler ile Little Sister'lar arasında bağ kuruyor ve Suchong'un ölmesine neden oluyor. Fakat Sally yine kurturamayacak çünkü Atlas herkese ihanet edecek. Ve Atlas ilk oyundan bildiğimiz ana karakteri harekete geçiren her istediğini yaptıran kodu arıyor yani 'Would you kindly'. Elizabeth bunu da veriyor Atlas'a.

    Kısaca sonunda ölüyor artık hiç bir evrende ne Elizabet var ne de Booker doğal olarak da Comstock. Fakat Elizabeth aslında ilk Bioshock oyununda olan olaylarında sorumlusu. Big Daddy'lerin oyun boyunca Little Sister'ları korumasını sağlayan o. Atlas'ın bu kadar güçlenmesini sağlayan o, ilk oyundaki ana karakterin kontrol altında kalmasını sağlayan o. Fakat ilk oyundaki ana karakter eğer iyi sonda bitirirseniz Atlas'ı öldürüyor, Little Sister'ları kurtarıyor. Yani Elizabeth bir şekilde Sally'ı kurtarıyor ve borcunu ödüyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.