Şimdi Ara

Bios yazmak için eeprom önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bios güncelledikten sonra bilgisayar bir daha açılmadı. Sistem çalışıyor ama görüntü gelmiyor sadece anakartta cpu ışıgı yanıyor. Anakartın modeli msi a320m pro vh plus bios ise mx25u12873f . Bu bios devresine biosu yazacak bir eeprom önerisi ve teknik konuda tavsiye rica ediyorum.




  • anakartta jbat1 e jumper tak 10 sn kadar takılı kalsın sonra çıkart. birde akran kartını sök yapmadan önce.

  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    ekran kartı neden sökülüyor anlamadım?


    msi bios sıfırlama adımlarında öyle birşey yok onun için soruyorum

  • jbat1 e jumper aletini takarken bilgisayarın psu dan elektriği çıkart

  • potti34 P kullanıcısına yanıt

    jbat1 e sizin yorumunuzu okumadan önce ekran kartı üzerinde iken kısa devre yapmaya çalıştım. Jumper elimde yoktu sistem çalışır iken tornavida ile kısadevre yaptım birde tamamen kapalı iken. Ama herhangi bir faydasını göremedim, jumper kısa devreyle aynı şekilde mi işlem görüyor yoksa daha mı etkili. Etkili ise tedarik edeyim.

  • Bios güncellemeyi tamamen bitirdiyse eğer cpu nuzu desteklemeyen bir bios atmis olabilirsiniz. Versiyon açıklamasından hangi işlemcileri desteklediğine bakın. Amd Am4 platformunda yeni işlemcileri destekleyebilmek için yayınladığı bioslarda biosun kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı eski işlemcileri biostan kaldırabiliyor. Biosa reset atmanın en sağlam yolu pili çıkartıp bir 10 dakika beklemektir. Anakartın içindeki enerji tamamen boşalınca bios da sıfırlanır. Ekran kartını çıkartırsanız nasıl görüntü alacaksınız acaba ? Takılı olması gerekir ... Biosu programmer ile üzerinden yazabilirsiniz fakat biosun full yedeğinden kendiniz oluşturmanız lazım. Anakartın seri numarası ve lan kartının mac id si gibi verileri sizin eklemeniz gerekir. Windows lisansınız da çalışmaz ama ben anakartı değiştirdim diye seçerseniz bazı sürümler kabul eder. Ya da microsoft destekten yardım almanız gerek. İnternette bios dump bulabilirsiniz. Anakartın revizyon numarası ile google dan aratın. Genelde win raid forum dan bulunabilir.


    Yani anlayacağınız gibi üretici sitesinden indirdiğiniz biosu direk çipe yazamazsınız. Okuyucuyla okunmuş full dump dosyasına ya da belirli programlarla önceden alınmış backuplara ihtiyaç vardır. Laptop olmadığı için bir nebze daha kolay olsa da bios üreticisine göre prosedür ve programlar değişmektedir ve içerikler hex editörde direk okunamayabilir şifrelenmiş olabilir. En basiti dediğim gibi full bios dump bulup atmaktır, bu da ya başka bir anakartın biosudur seri numaranız değişir windows aktivasyon gider, ya da editlenip o bölümler boş bırakılmıştır bazı onboard ağ kartları mac id olmadan çalışmaz vs. Belki ufak bir ihtimal hard diskinizde bios yedeği bulunabilir fakat bu işlemi genelde laptoplar yapar , acil durumda recovery yapabilesiniz diye yaparlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 2 Haziran 2022; 2:53:27 >




  • Öncelikle pili çıkartınca düzelmiyorsa ve çok eski nesil bir işlemciniz varsa yeni nesil bir işlemciyle anakartı deneyin, açılıyorsa bios versiyonunu geri düşürün.

  • asus başıma gelmişti biosu usb atıp 10-15 dakka bekleyince kendisi yeniden yazmıştı. usb 2.0 olana en alttakine takacan 2 grup varsa sıra ile dene. başka türlü çipi söküp yazdırman lazım

  • Minipro tl866II programmer cihazını arastirabilirsin.
  • Windowstan live update kullanan birisi daha yaşamış senin yaşadiğini youtube de videosu var linki atiyorum.

    ThatDudeyoutube
    Do you have an MSI motherboard and tried updating BIOS via Live Update 6? Has your BIOS update gone wrong? Are you seeing a black screen? Your system won't post anymore? Don't worry, you still have hope to recover your system. Watch this video till the end to fix it! System Specifications: Gigabyte RTX 2070 SUPER Gaming OC 3X 8G: https://youtu.be/EE5Px80CUr4 AMD Ryzen 7 3700X: https://youtu.be/iwrZFnaB7KI MSI B450 Tomahawk MAX: https://youtu.be/Ji5bP9ie8NU Corsair Vengeance LPX 16GB RAM: https://youtu.be/a6552wCFifE Crucial P1 500 GB NVMe PCIe M.2 SSD: https://youtu.be/qbomkaXamjg Cooler Master MasterBox MB511 RGB: https://youtu.be/JRzQOQ0VElk TIMESTAMPS 0:00 MSI Live Update 6 0:54 BIOS Update Failure 1:14 Fixing BIOS/Clearing CMOS 2:16 Testing Fix 2:49 Outro Thanks for watching. If you like this video, please leave a thumbs up and consider subscribing! Follow me on: Instagram: https://www.instagram.com/that_dude_yt/ Twitter: https://twitter.com/That_Dude_YT #BIOSReset #ClearCMOS #CorruptedBIOS
    https://www.youtube.com/watch?v=ivEFfeSQ0SA&feature=youtu.be
  • LordSkeletor kullanıcısına yanıt

    Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ediyorum, yapabilecegim bir işlem olmadığına kanaat getirdim ve anakartı bir köşeye koydum . Cpu yu daha sonra deneyecegim .Elimdeki yedek anakartı şimdilik sisteme taktım onu kullanıyorum.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    denedim ama anakart giriş bir seviye oldugu için sanırım böyle bir yazılımı bulunmuyor.

  • hatalı bios yüklemesini bios sıfırlamak ile düzeltememezsin biosu eeprom yazıcıya takıp usb üzerinden yeniden programlaman lazım ki onun içinde programlayıcın olmalı

  • randyman kullanıcısına yanıt

    o kart giriş ise bizimkiler ölü..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.