Şimdi Ara

BİOS'u nasıl sıfırlayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,
    İşlemci: R5 3600
    Anakart: Msi B550 Gaming Plus

    Dün gece saat 4e kadar bilgisayarı toplamam sürdü sonra çok yorgun olmama rağmen Biosu ayarlayıp öyle yatayım dedim ve RAMlerin mhzlerini 2133 den olması gerektiği gibi 3200e çektim. Sonra sabah kalktığımda bilgisayarı açtım ve fanların çok hızlı döndüğünü gördüm sonra baktım işlemci boşta iken 65derece ve 4.12ghzye ayarlanmış. Büyük ihtimal gece yorgunken yanlışlıkla birşeye bastım ve farketmedim. İşlemcim şimdi 4.12Ghz de ve BİOSDA nasıl GHZyi düşürebilecegimi bulamadim. Mecbur Biosu sifirlayayim diye düşünüyorum ama nasıl yaparım. Yada işlemci hızını nasıl düşürürüm. BİOS'u nasıl sıfırlayabilirim?

    Yani aslında oyunda falan 4Ghzlere çıkması sorun değil ama bostayken benim bildigim eski işlemcim (o da r5 3600du) bostayken 1800mhzde falan calisiyodu suan baktigimda 3300-4100 MHz arası dalgalanma söz konusu bu iki deger arasında her saniye bi inip bi çıkıyor sıcaklık değerleri de öyle.

    Yani en azından bunun bir ayarı yok mudur böyle bostayken 1800lerde fln calissa oyuna girince 3600fln olsa ben önceki islemcide dikkat etmemiştim.

    Yardımcı olursanız sevinirim
    İyi akşamlar







  • Merhabalar reis pc nin içini aç anakartta saat piline benzer bir pil olcak onu ordan çıkar biraz beklet kasada elektrik olmasın sonrasında pili yerine takabilirsin sıkıntı çıkmaz böylece biosunu sıfırlayabilirsin
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler, öyle yapınca sadece bios sıfırlanıyor di mi? Yani pc sıfırlanmiyo sadece bios sıfırlanıyor o kadar oyunu tekrar yüklemek istemiyorum da ondan sordum
  • Evet sadece bios sıfırlanıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.