Şimdi Ara

Bios'ta harddisk görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pc öncelikle reboot and select proper boot device hatası vardi az araştırdım biostan hddyi görünür yapmak lazımmış biosa girdim 1.boot device da hdd değilde floppy drive var buda cd bölümü oluyor heralde...ne yapmam lazım hdd de sorun mu var acaba ?



  • Up
  • Konunuza verilen cevapları takip etmek yerine durmadan konu çarsanız yardım alamazsınız. Dünyada ki tek zeki canlının siz olduğunuzu düşündüğünüz sürece de...
  • boot  priority sekmesinden OS'un kurulu olduğu HDD'yi seçin
  • YouGodDamnRight Y kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarımızın açılış ekranında Bios menüsüne girmek için gerekli tuşa basıyoruz. Genellikle DEL tuşu ile giriş yapılır ama anakart markasına göre değişiklik gösterebildği için açılış sırasında ekrandaki yazılara dikkat ederseniz hangi tuşla girileceğini genellikle yazar yada anakart'ın kitapçığından bakabilirsiniz.

    BIOS menüsünü açtıktan sonra menüler içinde BOOT yazan bir seçenek bulmanız gerekiyor. Genellikle Advanced BIOS Features seçeneğinin altında yer almaktadır.


    Yukarıdaki resimdeki gibi benzer seçenekler göreceksinizdir.
    First Boot Device yani bilgisayarınızın ilk açılışında hangi birime bakacağının ayarları yapıldığı seçeneğin üzerine tıklayıp Hard Disk'i seçiyoruz.
    Eğer resimdeki gibi USB-HDD seçili ise ve bilgisayarınızda bir USB Bellek yada Harici Disk takılı durumdaysa bu harici birimlerden başlatmaya çalışıyor olabilir. Bu yüzden bilgisayarınıza takılı olan harici birimleri çıkararak yeniden başlatmayı yada boot ayarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
    Eğer bilgisayarınızda birden fazla disk takılıysa ön yükleme yapılacak olan disk seçiminde bir sorun olabilir. Kontrol etmek için Hard Disk Boot Priority seçeneğine girerek sisteminizin yüklü olduğu diski seçmeniz gerekmektedir.

    ALINTI..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.