Şimdi Ara

bios güncelleme ince ayar açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar hp dv6 1330et laptopum için 2x4gb 1333mhz ram aldım taktım fakat cpu-z ile bakınca ram hızlarının düşük hızda çalıştığını görüyorum. bunu biostan ayarlayabiliyormuşuz sanırım ama benim biosumda böyle bir secenek gormedim.
    biosumu guncellemeye calıstım fakat bulabildigim bende var olan f46 2011 guncellemesi. yardımlarınızı bekliyorum
     bios güncelleme ince ayar açma bios güncelleme ince ayar açma







  • Eğer anakart bu hızı destekliyorsa zaten göstermesi gerekli. Size önerim 2 raminde hızlarına bakmanız biri 800 biri 1600mhz olduğunda 2 side 800 mhz olarak çalışacaktır. Muhtemelen sorununuz bundan kaynaklanıyor. En düşük hızdaki ram e ayak uydurur hızlı olan ram.

    Kolay Gelsin..
  • ilginiz icin tesekkurler. acıkcası ankartın ne kadar desteklediğinden emin değilim ama 1600 olarak biliyorum. Eger bunu ögrenmenin program ile yada anakartı söküp bakmak gibi bir yontemi varsa yapayım :) ram laride bugun aldım. 1333mhz olduğunu söyledi. üstlerinde 12800 gibi birşey yazıyordu. Ayrıca birinde 11-10 diğerinde 11-11 gibi birde numara bulunuyordu.
    diğer slotunda özelliği olan resmi veriyim ikiside aynı ve 800mhz yazıyorki araştırdığım kadarıyla bu x2 alınıyormuş yani 1600 :) ama memory 399 da seyrediyor malesef :(
     bios güncelleme ince ayar açma




  • everest kurup anakartın markasına bakın daha sonra araştırın ne destekliyormuş öğrenin çarpanlar önemli eğer verdiğiniz 10 - 11 11 - 11 gibi çarpanlar değişikse bir ramin daha hızlı olduğu diğerinin daha yavaş olduğu kanısı oluştu bende. 399 seyreden kısmını anlayamadım genelde gerekmedikçe tam performans vermez hiç bir donanım gerilimde test etmek gerekir. yoksa boşuna enerji sarfiyatı ve ısınma yaşanır.

    Kolay Gelsin..
  • teşekkürler. son olarak durum bu. ben yine araştırmaya devam edicem çünkü gerçekten anakartım desteklemiyorsa eyv. ama adam bana 1333mhz diyip 800mhz verdiyse o zsaman sıkıntı..
     bios güncelleme ince ayar açma
  • 2 ramde aynı

    http://www.samsung.com/us/computer/memory-storage/MV-3V4G3D/US-specs

    1600 destekliyor ama bu gerçek değeri değil oc ile bunu destekliyor normal şartlarda 1333 de çalıştırması gerek ki bu durumda bios otomatik ayarlamıyor. Biosu default ayarlara getirip deneyin auto ayarlasın çarpan girmeyin bu durumda gerektiğinde bu değerin çarpanlarını değiştirecek anakart. Sıkıntı ramlerde değil..

    Kolay Gelsin..
  • biosumda malesef Advanced Chipset Features seçenegi gozukmuyor. Ayarları defult yaptım ama mhz da değişme olmadı.Overclock da yapılmıyormuş sanırım. 800mhz da çalışcak artık yapcak birşey yok. ama kurcalarken birde şunu gördüm toplam fiziksel bellek felan çok anlamıyorum ama 8gb ramden de mi yararlanamıyorum :)
    son olarak ekran kartım 1gb max 2034mb yazmışlar bunu nasıl sağlarım.
    Verdiğiniz her cevap için çok teşekkür ederim bu kadar hızlı dönüş beklemiyordum helal olsun.
     bios güncelleme ince ayar açma bios güncelleme ince ayar açma




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.