Şimdi Ara

BİOS Flashlama- Açılmayan Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar,
    Asus T100TA tablet bilgisayarım format esnasında kapandı ve hiçbir şekilde ekran açılmıyordu. güç ışığı 3-4 kez yanıp sönüyordu. daha sonraları sıkıntının bios yazılımı ile ilgili olduğuna dair yazılar okudum. ve ch341a programmer isimli bios flaşlama kartı satın aldım. bios çipini anakarttan sökmeden, tabletime uygun netten bulduğum bios dump dosyası ile flashladım. Flashlama ve doğrulama kısmında program herhangi bir sıkıntı vermedi. Ancak flashlama sonrası güncel bios dosyasını T100TA.bin olarak fat32 formatlı flash belleğe atıp bu belleği bilgisayra takıp bios güncelleme tuş kombinasyonuna bastığımda cihaz açılıyor, bios son sürüme güncelleniyor ve tablet açılıyor. Ancak herhangi bir yeniden başlatmada veya kapatmada cihaz açılmıyor. Her defasında bios yazılımlı flash belleği cihaza takıp bios güncelleme kısmı üzerinden tableti açmak zorunda kalıyorum. farklı bios dump yazılımları da denedim. Konuyla ilgili ( Servise göndermek ve bilgisayarcılara tamir ettirmek dışında) yardımcı olabilir misiniz lütfen?







  • açılınca üretici sitesinden bios update uygulamasıyla biosu yüklemeyi dene.
  • açılınca biosu güncelliyorum son sürüme, sonra açılıyor ama kapatınca ya da yeniden başlatınca yine açılmıyor.
  • Bios chip bozuk olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elimde bios chip var yeni ama mevcut havyam ile o kadar ince lehim yapamam, büyüteç falan alet lazım. Bios için okuma, silme, yazma, doğrulama adımları sıkıntısız gerçekleşiyor. Yine de bozuk olabilir mi?
  • Olabilir, benim aklıma başka bir ihtimal gelmedi, bir elektronikçiye götürseniz 10 tl ye yapar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asus teknik servis anakart değişimi için 970tl istedi, çin alışveriş sitelerinde 170tl. Bilgisayar tamircisine götürdüm onlar açmayı bile başaramadı. Uğraşmak da istememiş olabilirler. Tavsiyeniz gibi yapıcam, yeni biosu flashlayıp elektronik ya da telefon tamircisine götürücem artık. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.