Şimdi Ara

Bios downgrade konusunda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte Aorus X570 Elite (rev. 1.0) F38a BIOS sürümünü cumartesi günü kurdum. Eski sürüm ise F20 idi, BIOS güncellemesi yapmadan önce hiçbir sorunum yoktu. Güncelleme yapıldıktan sonra bilgisayarımın geç açılması, BIOS'ta yapılan tüm değişiklikleri her seferinde sıfırlaması, RAM'lerin XMP durmadan kapatılması, overclock ayarlarımı keza sıfırması vs vs. overclock belki sıkıntı çıkartıyordur diye düşündüm sadece XMP açtım nafile her seferinde ayarlar sıfırlanıyor ve bilgisayar geç açılıyor. Dün eski BIOS sürümlerine dönmek ile ilgili araştırma yaptım downgrade olayını gördüm ama kimse bunu önermiyordu. Gigabyte destek kısmına yukarıdaki yazdıklarımı birebir aktardım bana eski sürüme dönebileceğimi yazdılar. İnternetteki araştırmalarımda downgrade olayının sıkıntılı olduğunu herkesin dile getirdiğini tekrar Gigabyte destek kısmına yazdım henüz bir cevap gelmedi. Ben ne yapmalıyım bu durumda bilmiyorum. RAM'lerin frekansları durmadan düşüyor overclock ayarlarım sıfırlanıyor falan BIOS girmeye çalıştığımda şu görseli alıyorum. Keza sıfırlanma ibaresi yazıyor. Eski sürümde hiçbir sıkıntım yoktu.


    • Anakart: Gigabyte Aorus X570 Elite (rev. 1.0)
    • Sistem: Windows 10 64 Bit 22h2.
    • RAM: G.Skill Trident Z Neo RGB 4x8 CL16 3600 MHz.
    • İşlemci Ryzen 7 3700X.


    Bios downgrade konusunda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun







  • With GIGABYTE Q-Flash Plus, you don’t need to install the CPU, memory and graphics card nor enter the BIOS menu to flash the BIOS. Just download and save a new BIOS file (rename to gigabyte.bin) on the USB flash drive, then press the dedicated Q-Flash Plus button and you’re good to go!


    Bahsedildiği üzere USB Bellek üzerinden Flash'lama yapılabiliyormuş. Yalnız çift-bios ibaresi bir yerde yok, herhangi bir şekilde sistemi flashlanamaz hale getirirseniz mecburen eeprom/flash entegresinin sökülüp harici bir programlayıcıyla(CH341A) tekrar flashlanıp monte edilmesi gerekmekte.


    Bu riski göze alıyorsanız öncelikle BIOS içi ayarlardan eski sürüm bios'u flashlayabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.