Şimdi Ara

Bios-Bilgisayar problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle sorunun ne olduğunu ben de pek anlamadım ondan bildiğim kadarını anlatıyım umarım yardım edebilirsiniz. 1 ay önce mi ne işte 5li uzatmaya yazıcının fişi takıcaktım modem adaptörü ile power kablosunu karıştırdım ve yanlışlıkla bilgisayarın power fişini çektim. Geri açtığımda sanırım bi çökme olmuş açılırken anakart markasının gözüktüğü ekran filan geçtiğinde gelen windows 7 yazısı yerine aşağıdaki vista ekranı geldi ve açılmadı bilgisayar işte güvenli mod vs vs derken olmadı ve format attım fakat 0dan değil eski dosyaların da kayıt edildiği (win 7 64 bit yükledim) ve format atmaya çalışırken bios ekranından boot seçmeye çalıştığımda bios ekranında bozulmalar vardı msi z77 anakart kullanıyorum ve bütün yazılar iç içeydi ekran karmakarışıktı zar zor seçtim yaptım işte fakat formattan sonra da bu sefer ekran kartı monitörü tanımamaya başladı ve 23 inç full hd monitörümde önerilen ayar 1024x768 gösteriyor. Ekran kartım gtx570 amp edition ve son sürümünü güncellediğimde bilgisayar yeniden açılmıyor siyah ekran kalıyor ondan dolayı ilk normal kutudan çıktığında verdiği cdsinin driverı yüklü. Anlatım baya karıştı biliyorum ama format attıktan sonra ise bilgisayarın ılk açılışında normal win 7 logosu gözüktü kalanı yeniden vista ekranı.

    1)Genel olarak bu karışık yazıdan problemin ne olduğunu anlayabilen olursa çok sevinirim
    2)Win 7 sahte onda bi uyumsuzluk olabilir evet ama bu bios ekranındaki kırılmalar karışmalar neden bios pilini de çıkarıp geri taktım.
    3)Ekran kartında bi problem olabilir mi?

    Açılış ekranı da bu şekildehttp://fc02.deviantart.net/fs30/i/2008/103/2/9/Windows_Vista_Boot_Screen_by_dejco.jpg

    Sistemim: İ7 3770k işlemci
    16 GB 1666 Mhz Ram
    Gtx 570 AMP Edition ekran kartı
    MSİ Z77A-GD55 anakart

    Edit: Şu an custom çözünürlük kullanıyorum 1920x1080 diye çünkü monitör genel pnp olmayan diye gözüküyor ve bu custom seçeneğin de renk ayarı düşük idare edilir gibi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSaruman -- 7 Haziran 2014; 22:16:14 >







  • Bilen biri yok sanırım :/
  • Up...
  • Bios zarar görmüşe benziyor.. Buda demektir ki anakart risk altında.. Biosta ki yazılar karmaşık olmamalı.Elektrik kesilince biosta zarar görebiliyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum anakartında ob ekran kartı mevcut hari olan ekran kartını sistemden sök anakartın dahili kartına monitörünü bağla bakalım yine görüntü bozuk gelecekmi.
  • Profesör Extreme kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yapmalıyım peki bilmiyorum pek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981

    dostum anakartında ob ekran kartı mevcut hari olan ekran kartını sistemden sök anakartın dahili kartına monitörünü bağla bakalım yine görüntü bozuk gelecekmi.

    Böyle yapınca bios ekranı düzelir mi ki
  • eğer ekran kartında bi sıkıntı varsa düzelir
  • biosla alakalı deil ekran kartın bozuk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.