Şimdi Ara

bios 2 bip ve ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhaba herkese

    2 gün önce yeni bi pc topladım ama 2. günün sonunda arıza verdi maalesef.Bileşenler;
    -----------------------------------------------------------------------

    anakart:msi 870A G57

    işlemci:phenom x4 965 be

    bellek:2x2gb hi level 1600 mhz

    ekran kartı:vtx ddr3 1 gb

    -----------------------------------------------------

    dün akşam kullanırken aniden pc dondu kapadım açtım işime devam ettim ama 5 dakikaya kalmadan yeniden kitlendi ve bundan sonra açılmadı.
    güç düğmesine bastığımda 2 kere bip sesi alıyorum ve ekrana hiçbir görüntü gelmiyo fakat 15-20 dk bekleyince anakart logosu ve bazen de win logosuna kadar götürüyo işi sonra yine kitleniyo.sizce sorun nerde olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puanza -- 24 Ekim 2010; 16:28:54 >



  • Eğer ki 2 kısa bip ( sinyal ) sesi alıyorsanız, Bellek paritesi hatasını almaktasınız. RAM'lerinizi tek modül olarak teker teker deneyin. Sorun devam etmediği takdirde, RAM'leriniz den birinde arıza mevcuttur.
  • ramleri teker teker yerlerini değiştirerek denedim ama sonuç aynı.ama her zaman 2 bip gelmiyo pcden.bazen hiç bip sesi gelmiyo görüntü yok,bazen tek bip pc açılıyo ,bazen de 2 bip yine görüntü yok..
  • ekran kartında da sorun olabilir gibi geldi bana. genelde ram ile ilgili problemlerde biteviye aralıklı bir bipleme olur. fakat yamulmuyorsam ekran kartlarında 2 yada 3 kere bipliyordu.

    bunun dışında saçma bir kısadevre problemi de olabilir, çok mecbur kalırsanız sadece bilgisayarınızın çalışması için gerekli parçalarla çalıştırarak denemeler yapabilirsiniz. (anakart + işlemci + rem + ekran kartı + power)
  • anakartıma takılı saydığınız donanımlardan fazlası yok zaten ve hepsini denedim:)bugün tamirciye götürdüm sorunun biostan kaynaklandığını söyledi ama sebebini söylemedi -böyle bi huyu var adamın- bu gece ise tekrar aynı arızayla karşı karşıyayım..ekrana hiç görüntü gelmiyor anca pc yarım saat dinlenirse biosa girecek kadar açılıyo sonra yine kitleniyo..tek fark artık tek bir bip bile yok..inş bu konuda söyleyecekleri olanlar vardır..daha yeni aldım pc yi alışamadan bozuldu dersler de başladı kötü durumdayım anlayacağınız..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.