Şimdi Ara

Bina içine Cat5 Kablo Döşeme hakkında 1-2 Sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • binanın girişinde ankastre var,ordan eve kadar gelen kabloyu cat5 ile degiştirmek istiyorum.şuan kullandıgım kablo sıradan 2 telli (yeşil-kırmızı) bir kablo ve modeme giren jacka kadar 3-4 tane eklem yeri var.yanlız kafamda 1-2 soru var onları cevaplarsanız çok iyi olacak.


    1- cat5 kablonun içinde 8 tane tek damarlı kablo var.ben bu 8 tanenin sadece 2sinimi kullanacagım. biri + digeri - olacak şekilde yoksa 4ünümü kullanacagım.
    4ünü sormamın sebebi resimlerdede görüldügü gibi modemdeki girişin 4lü dişi jack olması.

    2-internetim sürekli kopuyor.sebebi kablolar olabilirmi.bu sorularıma acil cevap verecek bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim...


    Resim 1
    Resim 2
    Resim 3







  • Mavi beyaz kullanın. Sorun kabloda mı bunu hat değerlerinizi atarsanız anlayabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Mavi beyaz kullanın. Sorun kabloda mı bunu hat değerlerinizi atarsanız anlayabiliriz.

     Bina içine Cat5 Kablo Döşeme hakkında 1-2 Sorum olacak


    Kırmızı ile işaretledigim yer 1.0 oluyor net gidiyor.tekrar gelince 6.0 oluyor sonra 10-15 dk sonra tekrar gidiyor..cat5 kablo ile degiştirsem iyi yaparmıyım onla alakası olmasa bile cat5 tercih edermisiniz ???




  • scopritr S kullanıcısına yanıt
    Çok Yararı olur Heleki eklerin oksitlenmesi Zamanla eskimesi vs. hızını düşürür kopmalar yaratır. cat5 degilde daha yeni olan cat7 yi öneririm biraz daha kalın yada kablocularda daha kalın bakır kablo bulursan onu döşe olmadı telekomu ara onlarında ücretli böyle bir servisi var gelip temiz bir şekilde Döşüyorlar kabloyu mh Arayıp ulaşabilirsin ne kadar alıyorlar bilmiyorum ..

    hattının durumu rezalet bu arada :D
  • scopritr S kullanıcısına yanıt
    Burada tek sorun kablo değil hocam, genel olarak bir problem var. Arıza kaydı bıraksanız daha iyi gibi duruyor. Ölçüm yapılmalı.
  • Kabloyla uğraşmadan evvel mümkünse modemi ankastrenin yanına götürüp direk Telekom'dan gelen kabloya bağlayıp değerleri kontrol edin. Düzgünse eğer, o zaman yeni kablo çekersiniz. Düzgün değilse, Telekom'a (Ttnet'e değil) arıza kaydı bırakın. Kablo değiştirmeye karar verirseniz 4 çift kablonun herhangi ikisini kullanabilirsiniz. Mesafe kısa olduğu için Cat5 değil, Cat6 öneririm. Mümkünse kaliteli (HES Kablo gibi) bir marka alın. Markasız kablo almayın.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Benim Amacım Kendi Tarafımdan Yapılabilecek Şeyleri yapmak.kablomu degiştiririm baktım devam ediyor sorun ararım gelirler kabloyuda sebep gösteremezler..herşeyi ttnetin üstüne atmamak lazım..
  • Peki Cat5-6-7 bu tip kabloları metre hesabı yaparak nerden alabilirim.nerelerde satılır.bizim buralarda hep markasızları yüksek fiyata satarlar eminim.olmuşken iyisinden olsun zaten 20-25m alıcam
  • Kaliteli kabloları (HES gibi) metreyle satmazlar, en az 305 metrelik toplar halinde satılıyor. Ama belki teknoloji marketlerde 20 metrelik kablolar olabilir. Gerçi 20 metre kısa bir mesafeymiş, cat5e de alabilirsiniz, cat6'ya gerek yok bu mesafede.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Sagolun Yardımlarınız İçin zaten Cat5 Düşünüyordum.Komşularımda Ondan Kullanıyor.yarın ilk işim kablo olayını halletmek
  • CAT5 işinizi fazlasıyla görür, hatta CAT3 de görür. Bu kabloların ana amacı sonuçta ethernet bağlantısı, ADSL için CAT5 fazlasıyla yeterli. Ha yoğun parazit olabilecek bir işyeri gibi bir yer olsa CAT6 daha iyi olabilir. Alırken satıcıya sorun içindeki her bir kablo bakır bir telden oluşsun, ofis kablosu denen sarılı ince beyaz telden oluşan kablolar olmasın içinde; ikincisi çabuk zarar görüyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.