Şimdi Ara

Bina içi internet tesisatı değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Altyapımın desteklediği hızı alamadığım için bina içi tesisatı değiştirmek istedim. Bunun için CAT6 kablo alıp bina girişinden daireye kadar bir kablo çektim. Kablodan önce modem arayüzünden SNR Margin'i yükselterek en fazla 10 Mbps indirme alabiliyordum. Kablo çektiğimde ise hızım şöyle (100Mbps'e kadar Millenicom kullanıcısıyım):

    Bina içi internet tesisatı değiştirme


    Tesisatı değiştirmeden önce ve sonraki değerler hakkında sorularınız olursa cevaplayabilirim. Hattımda maksimum 80000Kbps (küsüratı var) hız tanımlı, sanırım kutuya gelen hız o kadar.

    Yalnız sizlere bir sorum olacak, bina girişinden kabloyu çektim fakat bina girişinde bir de doğalgaz borusu bulunuyor. Bu doğalgaz borusu ile kablo arasında kaç CM mesafe olmalı ? Ben mesafe bıraktım elbette, arada bir tente ve bir miktar mesafe mevcut yani arada başka objeler de var fakat yine de sormak istiyorum. İnternette araştırdım 15 CM olması gerektiğine dair şeyler yazıyor ama bu mesafe çıplak kablo için mi yoksa zayıf akım CAT6 gibi kablolarda da geçerli mi bilmediğim için soruyorum.







  • Yukarı, sorumu cevaplayacak kimse yok mu ?
  • Eğer borudan çok etkilenmek istemiyorsan Shielded kablo kullanmam lazım. Esasında bu daha çok elektro manyetik dalgaları engellemek için ama doğalgaz borusu için de faydalı olabilir. Almışken CAT 6A S-FTP kablo al. https://www.amazon.com.tr/dp/B00IE7HDFQ/. Ben bunun 10 metre olanını kullanıyorum. Çok memnunum. Bu siteden de özelliklerine bakabilirsin. https://www.digitus.info/en/products/copper-network-technology/network-cables/patch-cords-assembled/. CAT 6A ve S-FTP seç. Ben aradım ama bulamadım ama sen bulabilirsen CAT 8.1 almaya bak. Onun da kesin S-FTP olmasını unutma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 21 Nisan 2020; 19:3:59 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.