Şimdi Ara

Bina İçi İnternet Kablosu Değişimi Yapacağım Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 20 yıllık bir binada oturuyorum 1 yıl önce taşındım superbox ile internet almıştım port olmadığı için. Şimdi Millenicom dan VDSL internet aldım. Binaya kadar gelen bakır internet hat kablosu sıkıntısız ancak oradan binaya kadar gelen kablolar çalışmıyor. Daire 1.katta. ancak çok fazla online oyun oynayan biriyim. Bu yüzden başta Cat7 kablo çekmek istedim ancak Malatya da Cat7 kablo çeken bir yer bulamadım. Cat6 çekmek için araştırma yaparken aklıma daha garip bir fikir geldi.

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki 5ms ping düşüşü için 5bin lirayı gözden çıkarmaya razıyım.

    Bina girişinden itibaren daireye kadar fiberoptik kablo döşemek istiyorum. Direk fiber kablo ile bağlantı alabilen Asus marka bir modemim var. Fiberoptik medya dönüştürücü araştırıyorum ancak hepsinde fiberoptiğin bakır kabloya çevrildiği söyleniyor. Eminim ters işlemi de yapıyordur ama bilgim kısıtlı olduğu için emin olamadım.

    Önereceğiniz bir fiber medya dönüştürücü ve optik kablo modeli var mıdır? Tabi ki her ücreti ödemeye razıyım ama en fiyat performans ürünü almak tercihim olacaktır. Şimdiden teşekkürler.







  • Bina girişi ile evinizdeki modem arasındaki mesafe ne kadar. Aradaki kısa mesafeyi Cat6,Cat7 veya fiber yapsanızda umduğunuz sonucu alamayabilirsiz. Santralden size yüzlerce metre veya birkaç km mesafeden 2 tel bakır kablo geliyor. Kaliteli 2 damar bakır kabloyu düzgün şekilde gelen hatta bağlayarak modeminize kadar getirip bağlayın. Dediğiniz gibi bina girişine kadar sorun yoksa sonrasında da sorun olmayacaktır.

    İlave bilgi: Fiber medya dönüştürcüler ethernet-fiber iki yönlü şekilde çalışırlar ve çalışması elektriğe ihtiyaç duyarlar. VDSL-Fiber dönüştürücüye şimdiye kadar denk gelmedim.

    + "Fiberi bakıra dönüştürür" tabiri fiberden gelen networku CAT5/6 bakır kablolu networke çevirir manasına gelmektedir. (Eve gelen 2 damar telefon kablosu değil, bilgisayarınızın ethernet soketine bağlanabilen ağ kablosu demek)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 19 Haziran 2020; 15:52:7 >
  • Bakır kablo kalınlığı ne olmalıdır yada bu kablonun adı nedir nasıl araştırırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q7ahg -- 19 Haziran 2020; 20:48:48 >
  • İç tesisat telefon kablosu olarak arama yaparsanız farklı kalite ve fiyatlarda seçenekler mevcut.

    Size 1x2x0.50+0.50 (2 adet 0.5mm, 1 adet 0.5mm) gibi bir kablo yeterli olacaktır.

    İçinde 3 adet tel var siz ikisini kullanacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.