Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
4.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 15 Aralık 2020; 21:38:11 >



  • Dün çok doluydum, bu sinirle yazarsam yanlış bir şey söylerim diye yazmadım. Şimdi yazıyorum. Bilkent'in size ne yaptığını söyleyeyim, her zaman olduğu gibi haddimizden yukarı okulları model alıyor bence. Bunun her zaman olumlu bir şey olduğunu düşünüyorsanız iyi düşünün. Okul kurulduğundan beri okulda alınan kararlar X Amerikan okulunda böyle, Y okulunda böyle kafasında alınıyor.


    Harvard'ın yüz yüze sınav yaptığı söyleniyor mesela, doğru. Fakat Harvard 40 milyar dolar bütçeli bir okul, isterse dönem başında sadece COVİD 19 pandemisindeki sınavlarda kullanılmak üzere üç düzine bina yapar, sosyal mesafeyi korur ve sınavı yapar. Elbette abartıyorum, Harvard'ın zaten bu fiziki imkanları var. Bilkent'in bu imkanları var sanıyorduk, en azından Türkiye'de en iyilerden biridir diyorduk fakat Bilkent'te de yokmuş. Ne eksik bilmiyorum. İnsan gücü mü, bina mı, ne eksik emin değilim fakat sınavlarda asla 1.5 metre mesafe korunmadı. 50 kişilikse bir sınıf, o sınıfta 35 kişi sınava girdi. Doğal olarak bu mesafe yetersizdi. İnsanları toplu taşımaya mahkum etmesini saymıyorum bile.


    Gelelim bu karara. Yine Bilkent Türkiye'nin "Batılısı" olmaya çalışıyor. Yersen tabi. Rektör her sene başında yeni öğrencilere der ki "Bilkent Avrupa gibidir, kuralları nettir". Bu tarzda bir övünme nutku atar rektör bey. Bilkent Avrupa gibidir ama Türkiye'de bir Avrupa ne kadar olursa o kadar Avrupa'dır. Kuralları nettir fakat bu kuralları koyanı denetleyen hiçbir mekanizma, hiçbir öğrenci dostu yapı, hiçbir "insan hakkı" kaygısı olmayınca ancak bu kadar Avrupa'dır Bilkent. Ancak kuralları nettir, kalan her şeye yokmuş gibi davranır. Rektörün suratına bunları söylemek mi istedin? Mümkün değil, sayın Atalar okulu Avrupa'ya benzetir fakat hesap vermek gibi bir alışkanlığı yoktur. Ama ne diyorduk, Bilkent Avrupa gibidir, kuralları nettir.


    Hala Bilkent akademik olarak iyi bir okul, hala Bilkent imkanları açısından Türkiye şartlarında çok güzel bir okul fakat ne acı ki Türkiye'de kalan her yer gibi başarısız idare ediliyor. Alınan bu karar rezilliktir, hiçbir akıl bunu bana izah edemez. Hiç kimse bana sorumlu olmadığım bir salgından sorumlu tutarcasına fatura kesip benim belki daha iyi notla geçeceğim derse "hadi şimdilik c aldın" diyemez. Bir sonraki dönem başka derslere odaklanmışken hadi gel önceki dönemin sınavını çöz diyemez.


    Edit: İmlâ

    Sirf su konuyu acmak icin foruma gircektim ki yazmışlar zaten, arkadaşlar bu saatten sonra hedefiniz bilkent olmasın. Ne hayaller kurarak girdiğim okula artık her gün lanet ediyorum. Gece 22 gibi gec saatlerde derse girip onun sabahi 8.30'ta bir daha derse girmek, en basit quiz icin bile milyon tane formalite olmasi, günlük vaka sayısı bu kadar fazlayken okula sinavlar icin cagirmalari, yuz yuze sistemi surduremeyince finalleri iptal edip herkese c vermeleri vb. Arkadaşlarımin hepsi sınavlara kopyayla girip hicbir sey bilmeden 3.7-4 gpa yaparken biz hepimiz bu artan zorluğun etkisiyle düşük gpa ile mezun olup yurt dışı masterlari için diger okullarla rekabet bile edemeyecegiz ki zaten bu dönem verdiğim tüm emekler boşa gitti. Bilkent bu kararla kesinlikle kendi topuğuna sıktı ve pandemi sonrasında da bedelini ağır odeyecek. Koç ya da sabanci hangisi tutuyorsa onu seçin, bilkenti düşünürseniz de okulun ne kadar insani duygulardan uzak, anlayissiz olduğunu aklinizda bulundurun.
  • Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalan bir karar. Herkesi mağdur etmeye mi çalışıyorlar nedir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 2 Aralık 2020; 23:21:14 >
  • "Son alınan karara göre güz dönemi finalleri yapılamayacak ve herkese default olarak C notu verilecek." neeeey?

  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    I notu verilecek herkese geçici olarak, bu da GPA hesaplanırken C'ye denk geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayupak -- 2 Aralık 2020; 23:12:1 >
  • Kurduğum bağ farazi değil idi. 2010’dan itibaren Akp’nin geldiği nokta ile aynı yıl rektör olan Atalar ve yönetiminin geldiği nokta aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 2 Aralık 2020; 23:14:20 >
  • harbiden yaw


    dhnin genel konularında da her b*ku hükümete bağlıyorlar


    malum partili oldum şuan gözlerinde  

  • sınavları neden online yapmayı düşünmüyorlar?



    ama ne kadar rezil olursa olsun kazansaydım giderdim ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 2 Aralık 2020; 23:20:17 >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Zoru başarmak için
  • ayupak kullanıcısına yanıt

    Offf offfff bunu ataların konuşmasında duyunca kendime kafa atasım gelmişti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkenti Seçerken İki Defa Düşünün ×
    Bilkenti Seçmeyi Düşünmeyin ✓

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt

    c geçer not değil mi niye itiraz ediyorsunuz ki 

  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt

    en iyisi online  yatarak ortalamamız 4 olacak yine 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    en iyisi online  yatarak ortalamamız 4 olacak yine 

    ankaratıplı senin var mı ya tanıdık boğaziçi odtü koçta falan müh okuyan 2. sınıf, yardımcı olabilecek birkaç arkadaş  

  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt

      

  • Bilkent>all

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

      

    cevap versene olum  

  • Ülkenin en iyi ünilerinin haline bak acınası
  • Sirf su konuyu acmak icin foruma gircektim ki yazmışlar zaten, arkadaşlar bu saatten sonra hedefiniz bilkent olmasın. Ne hayaller kurarak girdiğim okula artık her gün lanet ediyorum. Gece 22 gibi gec saatlerde derse girip onun sabahi 8.30'ta bir daha derse girmek, en basit quiz icin bile milyon tane formalite olmasi, günlük vaka sayısı bu kadar fazlayken okula sinavlar icin cagirmalari, yuz yuze sistemi surduremeyince finalleri iptal edip herkese c vermeleri vb. Arkadaşlarımin hepsi sınavlara kopyayla girip hicbir sey bilmeden 3.7-4 gpa yaparken biz hepimiz bu artan zorluğun etkisiyle düşük gpa ile mezun olup yurt dışı masterlari için diger okullarla rekabet bile edemeyecegiz ki zaten bu dönem verdiğim tüm emekler boşa gitti. Bilkent bu kararla kesinlikle kendi topuğuna sıktı ve pandemi sonrasında da bedelini ağır odeyecek. Koç ya da sabanci hangisi tutuyorsa onu seçin, bilkenti düşünürseniz de okulun ne kadar insani duygulardan uzak, anlayissiz olduğunu aklinizda bulundurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battle1999 -- 3 Aralık 2020; 0:22:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.