Şimdi Ara

BİLİNMEYEN TERİMLER -2-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hologram AF
    Hologram AF (Otomatik Odaklama), zayıf aydınlatma koşullarında odaklamanın yapılması için lazer hologramı kullanır ve odaklamanın daha doğru yapılmasını sağlar. Sistem Lazer Sınıf 1 şartnamesinin gereklerini yerine getirdiğinden, insan gözü için yüksek düzeyde güvenlik sağlar.



    Hologram Auto Focus
    Hologram AF (Otomatik Odaklama), zayıf aydınlatma koşullarında odaklamanın yapılması için lazer hologramı kullanır ve odaklamanın daha doğru yapılmasını sağlar. Sistem Lazer Sınıf 1 şartnamesinin gereklerini yerine getirdiğinden, insan gözü için yüksek düzeyde güvenlik sağlar.



    Hızlı Başlangıç
    Objektifin açılmasıyla ilk resmin bir saniyeden kısa bir süre içinde çekilebilmesini sağlar.



    ISO (Hassasiyet)
    Fotoğrafçılıkta ISO sayıları, bir fotoğraf filminin hassasiyetini göstermektedir. Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO), eski ASA ve DIN numaralarının yerine, ISO 100/21° gibi sayılar içeren yeni bir sistem kullanmaya başladı.



    ISO (Uluslararası Standartlar Örgütü)
    Uluslararası tanınan standartları tanımlayan bir örgüt. Üyeleri çeşitli ülkelerden seçilen örgütün görevleri arasında, bilgisayar, fotoğrafçılık ve reporgrafinin çeşitli yönleriyle ilgili standartları belirlemek de bulunmaktadır. Örneğin ISO film hassasiyeti, fotoğraf emülsiyonlarının ışık hassasiyetini ve pozlama gereksinimlerini belirlemektedir.



    ISO 800 Hassasiyet Ayarı
    Geleneksel filmli fotoğraf makinelerinin ISO ayarlarını gösteren beş ayar mevcuttur: ISO 100, 200, 400, 800 ve otomatik. Bu sayede fotoğrafçı, kolayca doğru hassasiyet seviyesini belirleyebilmekte ve zorlu koşullarda en iyi görüntüyü elde edebilmektedir.



    ISO 9660
    Klasörler ve alt klasörler için sabit bir yapıya sahip standartlaştırılmış dosya sistemi. Dosya isimleri, 8+3 karakterle sınırlıdır. Bu dosya sistemindeki CD'ler, tüm geleneksel bilgisayar platformlarında (Apple Macintosh®, Microsoft® Windows®, DOS vs.) okunabilmektedir.



    ISO Hassasiyet Ayarı
    Geleneksel filmli fotoğraf makinelerinin ISO ayarlarını gösteren dört ayar mevcuttur: ISO 100, 200, 400 ve otomatik. Bu sayede fotoğrafçı, kolayca doğru hassasiyet seviyesini belirleyebilmekte ve zorlu koşullarda en iyi görüntüyü elde edebilmektedir.



    Internet
    Internet, bilgi paylaşımı ve e-posta da dahil olmak üzere elektronik iletişim için dünya çapında kullanılan bir hizmettir. Veri genellikle telefon şebekesi üzerinde aktarılır. Kullanıcının, bir bilgisayara, modeme ve AOL gibi bir İnternet Servis Sağlayıcı üzerinden şebeke erişimine gereksinimi vardır.



    JPEG
    JPEG, bir biçimi geliştiren ve tüm dünyaya yayan Joint Photographic Experts Group adlı bir konsorsiyumu ifade etmektedir. Dijital görüntüleri etkili biçimde sıkıştıran bir sıkıştırma biçimidir.



    Konum Sensörü
    Çekilen görüntünün, fotoğraf makinesi yatay ya da dikeyken çekilip çekilmediğini otomatik olarak algılayan bir cihaz. Görüntü daha sonra monitörde uygun yönlendirme ile gösterilir. Ayrıca her zaman doğru gösterimin çağrılmasını sağlamak için veri dosyasında doğru konum kaydedilir.



    Küçültme İşlevi (Yeniden boyutlandırma)
    Resimlerin daha küçük bir boyuta küçültülmesini sağlar. Resimlerin e-posta ile gönderilmesi ya da daha verimli biçimde saklanması için idealdir.



    LCD Ekran
    LCD (Sıvı Kristal Ekran) ekran, fotoğraflarınızın çerçevesini oluşturmak ve resimleri göstermek için net bir görünüm sağlar. Fotoğraf makinesi işlevleri ve ayarları da LCD ekranda gösterilir.



    Lead-In/Lead-Out
    Her oturum bir başlangıç verisiyle (lead-in) başlar ve bitiş verisiyle (lead-out) sona erer. Lead-in, başlatılan oturumla ilgili bilgiler içerir. Lead-out, sürücüye artık başka veri olmadığını bildirir. Çoklu oturumlarda bir işaretler çok kez yazılır. Tüm lead-in ve lead-out verileri, sonlandırma (finalisation) işlemi sırasında birleştirilir.



    MPEG Film
    Fotoğraf makineniz ile kısa video ve ses dizileri çekmenizi sağlar. Veriler daha sonra istenildiği zaman LCD ekranda ya da AV çıkışı ile TV'den izlenebilir ya da başka bir multimedya cihaza düzenlemek ya da saklamak üzere aktarılabilir.



    MPEG Film (sessiz)
    Fotoğraf makinenizle kısa video dizileri yakalamanızı ve bunları dijital olarak Sony Memory Stick™'e kaydetmenizi sağlar. Veriler daha sonra istenildiği zaman LCD ekranda izlenebilir ya da düzenlemek ya da saklamak üzere kolayca ve dijital olarak Memory Stick™ üzerinden başka bir multimedya cihaza aktarılabilir.



    MPEG Movie EX
    Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır.



    MPEG Movie HQX
    Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz yüksek kaliteli kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır. Bu sürüm 320 x 240 çözünürlük, saniyede 16,6 çerçeve çekim hızı sunmaktadır.



    MPEG Movie HQX (sessiz)
    Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz yüksek kaliteli kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır. Bu sürüm 320 x 240 çözünürlük, saniyede 16,6 çerçeve çekim hızı sunmaktadır.



    MPEG Movie-HQ
    Dijital fotoğraf makinesiyle yüksek kaliteli kısa video ve ses dizileri kaydetmenizi sağlayan bir dijital video modu. MPEG Movie-HQ 320 x 240 çözünürlük, saniyede 16,6 çerçeve çekim hızı ve yüksek kaliteli ses sunmaktadır.



    MPEG VX (sesli)
    Dijital saklama alanınız dolana kadar kesintisiz VGA kalitesinde kayıt. Özellikler arasında ileri sarma, oynatma ve geri alma işlevlerinin yanı sıra, uzun kliplerin kısa bölümlere ayrılmasını sağlayan bir mod da bulunmaktadır.



    MPEG-1
    MPEG, Motion Picture Experts Group'un kısaltmasıdır. MPEG-1, dijital video görüntülerini saklayan bir veri sıkıştırma biçimidir. MPEG-1'de 160 x 112 piksel çözünürlükte, 1 dakikaya kadar küçük video klipler kaydedebilirsiniz. PAL standardının aksine (saniyede 25 kare), yalnızca saniyede 8 görüntü kaydedilir.



    Makro
    Küçük ve ayrıntılı nesnelerin mükemmel odaklanılmış yakın fotoğraflarının çekilmesini sağlayan gelişmiş bir objektif odaklama teknolojisi.



    Manuel Mod
    Manuel mod, fotoğraf makinesinin diyafram açıklığı ve enstantane ayarları üzerinde tam kontrole sahip olmanızı sağlar.



    Manuel Odaklama/Zoom Halkası
    Manuel zoom halkası, hızlı, hassas ve daha tepkisel zoom olanağı ile kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı sunar. Zoom kolu, özellikle hareketli nesnelerin fotoğrafını çekerken çok kullanışlıdır.



    Mavica
    Sony Digital Mavica (manyetik video kamera), resimleri kaydetmek için bilinen 3,5 inç disketleri kullanmaktadır. Popüler JPEG resim sıkıştırma biçimiyle Mavica, dijital fotoğrafçılıkta devrim yaratmıştır.



    Memory Stick PRO™ uyumluluğu
    Cyber-shot® fotoğraf makinesi, dijital fotoğraflar ve MPEG filmler için 1 GB'a varan alan sağlayan Memory Stick PRO™'yu, isteğe bağlı bir depolama ortamı olarak kullanabilirler.



    Memory Stick™
    Her türlü dijital veri için gelecek sistemlerle uyumluluğu garantili, kompakt ve elverişli bir veri depolama birimidir (Flash bellek).

    Merkez Ağırlıklı/Nokta Ölçümü
    Resmin sahne içeriğine bağlı olarak, istenen pozlama seviyesini tespit etmek için iki yöntemden biri kullanılabilir. Merkez Ağırlıklı (Center Weighted) Ölçüm, resmin ortasını kullanır ve bir çok genel çekim için uygundur. Nokta Ölçümü (Spot Metering) özelliğini kullanarak, sahnenin belirli bir noktasını da seçebilirsiniz. Bu durum özellikle, geniş kontrast aralığında fotoğraf görüntülerinde kullanılmak üzere yararlıdır.

    Multi Burst
    Multi Burst, dijital fotoğraf makinesinin otomatik olarak 16 fotoğraf çekmesini ve bunu bir JPEG dosyası olarak kaydetmesini sağlar. Bu fotoğrafları, fotoğraf makinesinde 0,8 saniyelik aralıklarla veya PC ekranında 16 görüntülü bir kurgu halinde izleyebilirsiniz.

    NR yavaş deklanşör
    Çok düşük aydınlatma koşullarında fotoğraf çekerken, örneğin pozlama süresinin 10 saniye ya da daha fazla olduğu durumlarda bu özellik görüntüde oluşan parazitleri algılar ve yok eder.

    NightFraming
    NightFraming, karanlıkta fotoğraf çekebilmek için üç işlevi (NightShot, Hologram AF ve Flaş öncesi pozlama kontrol) birlikte kullanır. NightShot ile çerçevenin belirlenmesi: Kızılötesi teknolojisini kullanarak, tamamen karanlıkta bile çekilecek nesneyi görüntüler. Hologram AF ile odaklama: Deklanşöre yarım bastığınızda, fotoğraf makinesi Hologram AF ile çerçevedeki görüntüye odaklanır. Bir lazer, nesnenin kenarlarını algılar ve fotoğraf makinesinin buna düzgün biçimde odaklanabilmesini sağlar. Ön Flaş ile Kayıt: Deklanşör düğmesine tam basıldığında ön flaş yanar. Pozlama belirlenir ve ana flaş yanar; böylece mükemmel biçimde odaklanılmış, çerçeve içine alınmış ve pozlanmış görüntü çekilir.

    Objektif Kapağından Otomatik Açılma
    Objektif kapağı açıldığında, fotoğraf makinesi otomatik olarak açılır.

    Optik Vizör
    Optik Vizör, LCD ekranın zor görülebildiği parlak güneş ışığı altında ya da düşük aydınlatma koşullarında kullanılır. Güç tüketimini azaltmak için LCD'nin yerine de kullanılabilir.

    Optik Vizörlü Döner Lens
    Döner çok açılı objektif, çok sayıda yaratıcı çekim açısına izin verdiğinden, kendi fotoğraflarınızı ve zor fotoğrafları çekmeyi kolaylaştırmaktadır. Optik vizör, aşırı aydınlık koşullarda LCD ekranın zor görüldüğü durumlarda fotoğraf çerçevesinin belirlenmesini sağlar. Vizör, güç tüketimini azaltmak için LCD'nin yerine de kullanılabilir.

    Optik Zoom
    Basma düğme ile objektifin odak uzunluğunu değiştirerek optik zoom yapmanızı sağlar.

    Otomatik Gün Işığıyla Senkronize Flaş
    Gündüz aydınlatma koşullarında, arkasından ışık gelen nesneler için pozlama seviyesini otomatik olarak ölçer.

    Otomatik Odaklama Aydınlatıcı
    Düşük aydınlatmalı ya da karanlık ortamlarda doğru odaklamanın ve çerçevenin ayarlanması çok zordur. Parlak gün ışığından, tamamen karanlık ortamlara kadar her türlü aydınlatma koşulunda çekim yaparken AF aydınlatıcı nesneyi otomatik olarak aydınlatarak fotoğraf makinesinin doğru biçimde odaklama yapmasını sağlar. Bu durum aydınlatma koşulları ne olursa olsun net biçimde odaklanılmış, güzel fotoğrafların çekilmesini sağlar.

    Otomatik Poz Braketi
    Otomatik Poz (AE) braketi özelliğiyle fotoğraf makinesi aynı resmi, üç farklı pozlama ayarında ayrı ayrı çeker: ayarlanan pozlamada, bir adım açık ve bir adım koyu (kullanıcı tarafından seçilebilir) çekilir. Kullanıcı hangisinin daha iyi olduğuna sonradan karar verebileceğinden, bu işlev özellikle zorlu aydınlatma koşullarında fotoğraf çekerken ya da fotoğrafı doğru çekmek için tek şansınız varsa çok işe yarayacaktır.

    Oynatırken Zoom'lama
    Resmi çektikten sonra Oynatırken Zoom'lama işlevini kullanarak fotoğrafınızdaki nesnelere zoom yapabilirsiniz.

    Oynatırken Zoom'lama/Kırpma
    Bu işlev büyük UXGA 1600 x 1200 piksel resminden 640 x 480 piksel görüntünün alınmasını sağlar. Yeni VGA dosyası Memory Stick™ üzerine kaydedilecektir.

    PC Card
    PCMCIA Kart olarak da bilinir. Dizüstü bilgisayarlarda, genellikle bir hafıza kartından (Smart Media, Compact Flash, Memory Stick™) ana PC'ye hızlı veri transferi için kullanılan bir ya da iki PC Card yuvası bulunur.

    PC Card Adaptörü
    Memory Stick™'in bir PC Card bağlantısıyla bağlanmasını sağlar (dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi).

    PC'ye Otomatik Aktarma için Görüntü Transfer Yazılımı
    Fotoğraf makinenizi USB ile PC'nize bağladığınızda görüntülerin otomatik olarak aktarılmasını sağlayan PC görüntü transferi yazılımı.

    Paket Yazma
    Bir UDF sürücü kullanan paket yazma, verilerin sıralı olarak boş CD-R'lara yazılmasına olanak tanır. Bu işlev, yazma işlemlerinin istendiği zaman kesilmesini ve devam ettirilmesini sağlar. CD sonlandırılana kadar geleneksel CD-ROM sürücülerde okunamaz. Sonlandırılmamış CD-R'lar, yalnızca uygun yazılımla CD-R/RW sürücüler tarafından okunabilir.

    Pixela Image Mixer Yazılımı
    Bu yazılım, fotoğrafları, hareketli görüntüleri ve sesleri dosyalamak ve düzenlemek için kullanılabilir. Çok kolay kullanıma sahiptir. Ciddi ve eğlenceli özelliklerin yanı sıra bir çok görüntü geçişi olanağı sunmaktadır.

    Pozlama Uyarısı
    Her zaman doğru pozlamayı yapmanızı sağlar. Fotoğraf makinesi, siz çekmeden önce pozlama seviyesini belirler ve yetersiz olduğunda bir uyarı işareti yanıp söner.

    Print Mark
    Print Mark (Baskı işareti) işlevini kullanarak fotoğraf makinenizdeki resimleri seçebilirsiniz. Seçilen resimleri baskı için işaretlediğinizde Memory Stick™ ya da floppy-disket baskı makinesi, seçilen resimleri otomatik olarak basacaktır.

    Program Değiştirme
    Aynı pozlama seviyesinde farklı enstantane ve diyafram açıklığı değerleri kullanmanızı sağlar.

    Renk Derinliği
    Kaydedilebilen ya da görüntülenebilen renk sayısını temsil eder. Bit sayısı ne kadar fazlaysa, o kadar çok renk kaydedilebilir. 16,7 milyon rengi temsil etmek için 24 bit (her renk için 8 bit: kırmızı, yeşil, mavi) renk derinliği gerekmektedir.







  • Forumu bilgilendirmeye devam ediyosun eline ve emeğine sağlık dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.