Şimdi Ara

Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
16.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında

    Arkadaşlar ben 3 defa üniversite sınavlarına girdim.3 defa tercih yaptım 2 defa kazandım.Öncelikle bu konuda biraz tecrübeli olduğumu bilmenizi isterim.
    Bilinçli tercih için; öncelikle kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor.Kendinize bazı sorular sormalısınız.Ben ne olmak istiyorum? Benim hangi alanlara ilgim ve yeteneğim var? Hangi alanda daha mutlu olurum? Bunlar üzerine düşünmeniz gerekiyor ve sonra güzelce kafanıza yatan, size yakın gelen bölümleri araştırmalısınız.İnternette haddinden fazla bilgi mevcut.Öncelikle seçmek istediğiniz bölümün, üniversitenin sitesinden bölümün nasıl tanıtıldığına bakın sonra ders programlarına bi göz atın.Alacağınız dersler sizde merak uyandırıyor mu bir yakınlık kurabiliyor musunuz buna bakın.Sonra bu bölümün mezunlarına ulaşmayı deneyin.Eğer yakın çevrenizde olursa çok iyi olur.Aklınıza ne geliyorsa sorun.İnternet üzerinde donanımhaber gibi bir çok forum sitesi var ve sözlükler var.;Buralardan bölümler hakkında yapılan yorumları okuyun.Bunlar sizin kafanıza aşağı yukarı nasıl bir bölüm olduğunu canlandırır.Sonrasında hiçbir baskı altında kalmadan okuyacağınız bölüme ya da bölümlere karar verin.Sakın ola babam istedi, annem istedi ya da öğretmenim istedi diyerek bi bölüm yazmayın çünkü bu sizin hayatınız olacak.Buna siz karar verin sonra çok kızabilirsiniz o bölümü tercih etmenize sebep olan kişiye.Bölüm ya da bölümleri seçtikten sonra eğitimi hangi ilde ve hangi üniversitede alacağınıza karar vermelisiniz.Öncelikle eğer mümkünse ailenizin yanında okumayın.Dışarıda olursanız hayata daha erken atılırsınız.Eve çıkarsanız nasıl yemek yapılır, nasıl bulaşık yıkanır vs. hayatın gerçeklerini öğrenmiş olursunuz.İlla eve çıkacaksınız diye birşey de demiyorum.Yurda gidince de çok öğreneceğiniz şey olacaktır mutlaka.Kısaca ailenizin yanında olmazsanız kazanacağınız tecrübe daha fazla olur ve yetişkinliğe ilk adımı atmış olursunuz.Ailenizden hiç para almazsanız, burs veya kredi ile yetinirseniz de kısmen ekonomik özgürlüğünüze kavuşmuş olursunuz bu da güzel birşeydir.Üniversite seçiminizi de mümkünse siz yapın.Nerede okumak istediğinizi siz seçin.Nasıl seçeceksiniz peki? Bu size bağlıdır.Öncelikle ne kadar puan aldınız, kaçıncı oldunuz buna bakıp puanınıza yakın yerleri seçmelisiniz.Sonra da onlar arasında en çok istediğinizden en az istediğinize göre sıralamalısınız.Bazı insanlarda şöyle bir yanlış düşünce var buna da değinmek istiyorum.Arkadaş sayısalcı diyelim hedefi mühendislik idi aklında tıp ile ilgli hiç birşey yoktu ama puan yüksek geldi kafası karıştı.50 bin beklerken 5 bin sıralama yaptı diyelim.Mühendislikten vazgeçiyor ve tıp yazıyor.Bu gerçekten bilinçsizce bir tercihtir.Puanım boşa gidecek diye mühendislik yazmıyor.Bu durumun farklı örnekleri mevcut yakın çevremde de oldu.Hala pişmanlık çekiyorlar.Bunlara dikkat ederek tercih yaparsanız ilerde pişman olma ihtimaliniz oldukça düşüktür arkadaşlar.Ben şuan Kırıkkale Üniversitesi'nde okuyorum.Üniversitemi de tanıtmak istiyorum.Kırıkkale Üniversitesi ile ilgili aklınıza takılanlar olursa özelden ya da burdan cevaplayabilirim çekinmeden sorabilirsiniz.
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında
    Özellikle Tanıtmak İstediğim Bölümler;
    Bu bölümleri okuyarak 2 diplomalı 4 dil bilen bir tercüman olabilirsiniz!
    Kırıkkale Üniversitesi'nde 4 tane mütercim-tercümanlık anabilim dalı var.Bunları tercih edip gereken başarıya ulaştığınız taktirde çift anadal programı sayesinde Hazırlıkla birlikte 5 yılda 4 dil öğrenebilirsiniz.
    Kırıkkale Üniversitesi Batı Dilleri Edebiyatı Bölümü ve Doğu Dilleri Edebiyatı Bölümü hızla gelişmekte arkadaşlar.Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümü 3-4 üniversitede var sadece.Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhami SIĞIRCI hocamızdır.Hocamız çok kaliteli ve bölüm için çok büyük bir çabası ve vizyonu vardır.Geçen Sene 1. Uluslararası Çeviri Bilim ve Terim Bilim kongresi hocamızın sayesinde Üniversitemizde düzenlendi.Bu sene daha güzel çalışmaları olacaktır.
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında
    Arapça Mütercim Tercümanlık sadece 2 üniversitede var.Biri Kırıkkale Üniversitesi diğeri bir vakıf üniversitesi.Farsça Mütercim Tercümanlık sadece Kırıkkale Üniversitesi'nde var.Arapça ve Farsça özellikle son dönemde çok önemli diller haline geldi.Bu iki bölümünde henüz mezunu yok.Dolayısıyla bu bölüm mezunlarının aranan adam olacakları şimdiden öngörülmektedir.1-2 sene sonra 2-3 tane daha mütercim tercümanlık bölümü açılacak Kırıkkale Üniversitesi'nde.Almanca, İspanyolca ve Japonca olabilir bunlar.Bu sene tercih ettiğinizde yeni açılacak olan bu bölümlerde de çift anadal yapabilme imkanınız olacaktır.Üniversitemiz çift anadalı çok önemsiyor ve programa katılmak isteyen öğrencilere çok yardımcı oluyor.

     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında

    Kırıkkale Üniversitesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık

    Fransızca Mütercim-Tercümanlık Anabilim dalında 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz için Hazırlık Sınıfı uygulaması başlamıştır. Fransızca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalına yeni kayıt yaptıran öğrenciler, Eğitim-Öğretim Yılı başında Fransızca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı tarafından belirlenen tarihte Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı(Fransızca)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde hazırlık sınıfından muaf olurlar. Bu sınava girmeyen öğrenciler zorunlu olarak hazırlık sınıfında eğitime tabidirler.

    Anabilim dalında 4 yıllık lisans düzeyinde gerçekleştirilen eğitim süresinin 1. yılında dilbilgisi, sesbilim ve sözdizimi dersleri verilerek öğrencilerin Fransızca'nın genel yapısını en iyi şekilde kavramaları sağlanmakta; 2. yılında Fransızca Dilbilim ve Anlambilim'in yanı sıra, ileri düzeyde Fransızca eğitimi verilmekte; 3. yılında daha çok mütercim-tercümanlık mesleğine yönelik, çeşitli bilim dallarında Türkçe'den Fransızca'ya ve Fransızca'dan Türkçe'ye sözlü ve yazılı çeviri yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanmakta; 4. yılında ise öğrencilere tamamen çeviride uygulamaya yönelik projeler yaptırılmaktadır. Ayrıca 1. 2. ve 3. sınıflardaki öğrencilere bahar yarıyılında çeviri ile ilgili projeler de verilmektedir.

    Bölümün öğretim dili Fransızca olmakla birlikte, her sınıfta İngilizce ve Almanca dillerini öğrenmeye yönelik ileri düzeyde dersler verilmektedir. Böylece öğrenciler, mezun olduklarında gerek sözel gerekse yazılı Fransızca'da çeviri yetenekleri en üst düzeye çıkarılmış olacaklarından, gerçek meslekî yaşamlarında başarılı olmaları sağlanacaktır.

    Ayrıca bölümümüz bünyesinde yer alan Bilgisayarlı Yabancı Dil Laboratuvarımızda, öğrencilerimize derslerin dışında da kesintisiz Internet hizmeti verilmektedir. Bunların dışında, 2003 yılından itibaren kurulmuş olan Fransızca Konuşma Kulübü bünyesinde bölümümüzün öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katkılarıyla oluşturulan Bölüm Kütüphanesi ve 2008 yılında da CD ve DVD'lerden oluşan Görsel-İşitsel Kütüphane öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.

     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında
    Kırıkkale Üniversitesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık

    İnsanlar ve topluluklar arası etkileşim ve iletişimin giderek hızlandığı dünyamızda yabancı bir dil ya da diller bilmek her zaman olduğundan daha da önemli hale gelmiştir. Üç kıta arasında gerçek anlamda bir köprü olan ülkemizin dışa açılmasında, içinde yaşadığımız çağın ortak iletişim dili durumunda olan İngilizce’nin taşıdığı önemse açıktır. Büyük Britanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Hindistan, Filipinler, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, Kanada ve Yeni Zelanda’nın da aralarında bulunduğu yetmiş üç ülkede resmi ya da ikinci dil durumunda bulunan ve yaklaşık bir milyar insan tarafından konuşulan İngilizce dünyada en çok kullanılan uluslararası dildir. İngilizce ayrıca günümüzde yürütülen ticaret, bilim, havacılık, denizcilik, diplomasi, uluslararası iletişim, sinema sektörü ve internete ilişkin faaliyetlerin ortak dili durumundadır.

    Türkiye’nin diğer ülkelerle kültürel, ticari ve uluslararası alanlardaki ilişkilerinin gelişmesiyle gerek kamu kuruluşları gerek özel sektörde, İngilizce’yi pratik ve ileri seviyede bilen bireylere olan ihtiyaç da artmıştır. Kırıkkale Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı işte bu amaçla Türkçe ve İngilizce dil bilinci gelişmiş, her iki dilin kültürü ve kurumları konusunda bilgili, çeviri dalında kuramsal ve eleştirel bilgi birikimine, aynı zamanda uygulama deneyimine sahip, İngilizce'nin dışında en az bir yabancı dili ileri düzeyde bilen, hukuk, iktisat, edebiyat, sosyal, teknik ve fen bilimleri, tıp, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler gibi konularda, yazılı ve sözlü çeviri yapabilecek, nitelikli çevirmenler yetiştirmek amacıyla 2012-2013 Güz Döneminde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacaktır.

    Anabilim Dalımızda konuşma ve çeviri ağırlıklı eğitim alacak öğrenciler Dışişleri, İçişleri, Kültür ve Turizm gibi bakanlıkların yanı sıra Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, Askerî Lisan Okulları, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Arşivleri, TRT gibi devlet kuruluşlarının çeşitli kademelerinde, özel sektörünse turizm, rehberlik, dış ticaret, tanıtım ve pazarlama, basın yayın gibi çeşitli alanlarında faal biçimde görev alma imkânlarına kavuşacaktır.
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında
    Kırıkkale Üniversitesi Arapça Mütercim Tercümanlık

    Ülkemizin Ortadoğu ve Arapça konuşan diğer bölge ülkeleriyle siyasî, ticari, kültürel ve bilimsel alanlarda temas, ilişki ve ortak faaliyetleri artmıştır. Bu faaliyetlerin sürdürülmesi ve geleceğe taşınmasında görev alacakların Arapça bilmeleri de bir zorunludur. Bölgesel ve uluslar arası düzeyde giderek artan bu ilişkiler, Arapça yazılı ve sözlü çevirmen ihtiyacını karşılayacak çevirmenler yetiştirmeyi kaçınılmaz bir ihtiyaç haline getirmiştir.

    Arapça Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı’nın amacı;
    Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, hukuk, ekonomi, edebiyat,
    Tıp ve Mühendislik ve tüm Sosyal ve Fen Bilimleri alanlarında
    teknolojik yöntemleri kullanarak Arapça- Türkçe, Türkçe-Arapça yazılı ve sözlü çeviri yapabilecek nitelikli çevirmenler yetiştirmektir.
    Yurt dışı deneyimi olan öğretim elemanlarımızın yanında yabancı uzman istihdamıyla da etkin ve donanımlı birer mütercim olarak yetiştirilmesi amaçlanan öğrencilerimizin, Arapçayla birlikte Farsça, Almanca, Fransızca, İngilizce gibi yaygın dillerinde de çeviri yapabilmeleri,
    Çalışmak istedikleri ve alanlara yönelik hazırlayacakları bitirme projeleriyle alan terminolojilerine hakim olmaları ve iş hayatına adapte olmaları hedeflenmektedir.
    Mezunlarımız ;
    Başbakanlık
    Genel Kurmay Başkanlığı
    İçişleri Bakanlığı
    Dışişleri Bakanlığı
    Kültür ve Turizm Bakanlığı
    Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü
    Vakıflar Genel Müdürlüğü
    Dışticaret Müsteşarlığı,
    Türkiye Radyo Televizyon Kurumu
    Anadolu Ajansı
    gibi kamu kurumlarının yanında
    Türkiye'de akredite yabancı diplomatik misyonlar,
    Özel radyo ve televizyon kuruluşları
    Gazete, ajans ve yayınevleri
    Bankalar,
    Uluslar arası ticaret ve taahhüt hizmetleri veren özel şirket
    Çeviri büroları
    gibi ulusal ve uluslararası boyutta çok çeşitli iş olanaklarına sahip olabileceklerdir.
    Vizyon
    Çeviribilime yönelik akademik çalışmalarda ve çevirmenliği meslek olarak yapan bireylerin yetiştirilmesinde, Türkiye'de uluslararası düzeyde çeviri eğitimi veren en güçlü bölüm olmak; ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çalıştırılmak üzere tercih edilen, çokdilli çeviri yapabilen sözlü ve yazılı çevirmenler yetiştirmek; hem ulusal hem de uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde bilim dünyasına olduğu kadar ülke kalkınmasına da katkıda bulunacak bir bölüm olmak.

    Misyon
    Çağdaş bir dünya görüşüne ve evrensel değerlere sahip olan, öncelikle Türkçeyi sonra en az bir yabancı dili en üst düzeyde bilmenin ve çeviride kullanmanın yanısıra, edebiyat sosyal bilimler, tarih, hukuk, tıp ve teknik alanlarında, terminoloji ve alan bilgisiyle donanmış ve bu alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde çeviri yapan, çevirmenlik mesleğinin etik değerlerine sahip yazılı ve sözlü çevirmenler yetiştirmek.
    AKADEMİK PROGRAMLAR
    Lisans programı
    Yüksek Lisans programı
    Programlarımızın genel amacı Arapçaya hakim, Arapça ve Osmanlıca eserlerin çevirisinde çalışacak çevirmen ve editör, ayrıca araştırmacı ve çeviri eğitmeni yetiştirmek; bölüm mezunlarının yanısıra farklı uzmanlık alanlarında eğitim almış kişilerin çeviri konusunda kendilerini geliştirmelerine de olanak tanımaktır.
    Çift Anadal Eğitimi

    Mütercim-Tercümanlık- Arapça programına kayıtlı öğrenciler
    Farsça
    İngilizce
    Almanca
    Fransızca yabancı dillerin birinden
    Veya
    Uluslar Arası İlişkiler
    Türk dili ve Edebiyatı
    Tarih
    Sosyoloji
    Felsefe
    gibi sosyal alanların birinden Çift Anadal Programına başvuruda bulunabilirler. Kırıkkale Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği, Madde 14’e göre kendilerine ikinci bir lisans diploması almalarına izin verilir.
    Yandal Eğitimi

    Bölümümüze bağlı anabilim dallarında Üniversitemizin diğer programlarında eğitim görmekte olan öğrenciler için Yandal Eğitim programları bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için ilgili anabilim dalının eğitim programlarına bakınız.

     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında

    Kırıkkale Üniversitesi Farsça Mütercim-Tercümanlık



    Programın amaçları ve avantajları:
    İran, Afganistan ve Tacikistan’da resmi dil konumunda bulunan Farsça, ayrıca Özbekistan, Türkmenistan, Pakistan ve Körfez ülkelerinde bölgesel olarak konuşma dili durumundadır. Ülkemizin anılan ülkelerle kültürel, ticari ve uluslar arası düzeyde ilişkilerinin artmasıyla gerek devlet kademesinde gerek özel sektörde Farsçayı pratik düzeyde ve ileri seviyede bilenlere duyulan ihtiyaç da artmıştır. Bu diploma programı Farsça yazılı ve sözlü çevirmen ihtiyacını karşılayacak çevirmenler yetiştirmek üzere eğitim-öğretim verecektir.
    Batı ve Doğu dillerinin öğretiminin yapıldığı dil ve edebiyat veya dil ve kültür bölümlerinin tercihinde son yıllarda genel bir azalmanın olduğu ve tercihlerde meslek ediniminin dikkate alındığı açıktır. Dolayısıyla yabancı bir dilin uygulamalı ve uluslar arası ilişkilere katkı sağlayacak şekilde ve düzeyde öğretimine öncelik verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu gerekçeyle Farsça Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı’nın açılmıştır.
    Programımızda konuşma ve çeviri ağırlıklı eğitim alacak öğrenciler İçişleri, Dışişleri, Kültür ve Turizm gibi bakanlıkların çeşitli kademelerinde, özel sektörün turizm, rehberlik, dış ticaret, tanıtım ve pazarlama, basın yayın gibi çeşitli alanlarında faal olma ve görev alma imkânlarına kavuşacaktır.
    Farsça Mütercim Tercümanlık programına katılacak öğrenciler, üniversitemizde eğitimini sürdüren Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, Arapça Mütercim-Tercümanlık ve İngilizce Mütercim-Tercümanlık gibi dil bölümleri ve kendisine yakın programlarla çift anadal ve yandal programları çerçevesinde işbirliği yapacak, ortak seçmeli dersler oluşturacaktır.
    Programdan mezun olanlar, “Farsça Mütercim-Tercüman” unvanını alacaktır.
    Bu diploma programından mezun olacaklar Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, Askerî Lisan Okulları, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Arşivleri, TRT Farsça Servisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri, İçişleri Bakanlıkları gibi devlet kademelerinin Farsça ile ilgili birimlerinde, Farsça konuşulan ülkelerle ithalat-ihracat işleri yapan şirketlerde, çeviri bürolarında görev alma imkanına sahip olacaktır.
    İlgili Yönetmelik Maddeleri:

    KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

    Yan dal program
    Madde 13 — Yan dal eğitim-öğretim programı, ilgili bölümün/anabilim dalının isteği, Fakülte/Yüksekokul ilgili kurullarının önerisi ve Senatonun kararı ile açılır ve bu program bölümlerin işbirliğiyle yürütülür. Herhangi bir programa kayıtlı öğrencilerden isteyenlere kendi lisans programlarına ek olarak bir yan dal programını izleme izni verilebilir. Yan dal programı ayrı bir lisans programı anlamını taşımaz.
    Çift anadal programı
    Madde 14 — İlgili bölümler; Fakülte/Yüksekokul ilgili kurullarının önerisi ve Senatonun onayını alarak herhangi bir lisans programına kayıtlı öğrencilerden, gerekli koşulları taşıyanlar arasından istekli olanların kendi lisans programlarına ek olarak çift anadal programını izlemelerine ve ikinci bir lisans diploması almalarına izin verir.

     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında







    Kırıkkale Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

    3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Kırıkkale Üniversitesi, kuruluş kanununa göre Fen-Edebiyat, iktisadi ve idari Bilimler, Mühendislik ve Veteriner Fakülteleri; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile Ankara Üniversitesi'nden devralınan ve faal durumdaki tek birim olan Kırıkkale Meslek Yüksekokulu'ndan oluşmuştur. Kırıkkale Üniversitesi, kuruluşunu takip eden 1993-1994 eğitim-öğretim yılına, 3 fakültede 6 bölüm, 1 yüksekokulda 10 program; 2 enstitüde ise 8 anabilim daliyla başlamiştir.

    1994-1995 öğretim yılı başında Keskin'de 3 programlı bir yüksekokul daha açan, Kırıkkale Üniversitesi'ne 3 Ocak 1995 tarihinde Tıp, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri; 12 Ağustos 1998 tarihinde de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu eklenmiştir. Bu birimlerden Hukuk ve Eğitim Fakültelerine 1997-1998, Tıp ve Veterinerlik Fakültelerine 1998-1999 öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ise 1999-2000 öğretim yilinda eğitime başlamıştır. Tıp Fakültesi’ne bağlı Süleyman DEMiREL Araştırma ve Uygulama Hastanesi de 2001 yılında açılarak hizmete girmiştir. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşu 24/06/2002 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca onaylanmıştır ve poliklinik hizmeti vermektedir. Güzel Sanatlar Fakültemiz, 06.06.2005 tarihinde kurulmuştur.

    Sağlık Bilimleri Fakültemiz ise; Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26.11.2008 tarihli ve 27338 sayılı yazısı üzerine 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulu kararınca 19.12.2008 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuştur. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Üniversitemizdeki fakülte sayımız 10’'a ulaşmıştır.
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında  Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında
    Bugün itibariyle Üniversitemizde; 10 Fakülte, 1 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile eğitim-öğretim faaliyeti yapilmaktadir.

    Kırıkkale, yakınlığı ve ulaşımın kolaylığı açısından Ankara'nın bir tür banliyösü durumundadir. Kırıkkale Üniversitesi de, büyük şehrin sorunlarından uzak, ancak bilimsel, kültürel ve sosyal imkanlarına kolayca ulaşilabilecek bir noktadır. Bu nedenle, büyük bir hızla gelişmektedir. Üniversite, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının azlığı bakımından ülkemizdeki tüm üniversiteler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır.
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında


    Yerleşim Alanları

    Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale'de, Keskin'de ve Hacılar'da olmak üzere üç yerleşkeye sahiptir.


    Merkez Yerleşke

    Kırıkkale-Ankara Karayolu'nun 7. kilometresinde bulunan merkez yerleşke, 21 bin dönüm büyüklüğündedir. Bu alanın 7 bin dönümlük kısmı üzerinde kurulacak merkez yerleşkenin master planı ve plan dahilindeki 6 binanın mimari projeleri tamamlanmış ve inşaatları sürmektedir. Merkez Yerleşke’nin peyzaj ve altyapı projeleri de hazırlanarak uygulamaya konulmuş hem öğrencilerin hem de Kırıkkale'nin soluklanacağı yeşil kuşak için de ilk adımlar atılmıştır. Hızlı bir şekilde sürdürülen çalışmalarla Üniversitemiz, iyi organize olmuş bir yerleşkeyi kısa sürede tamamlamak için çalışmaktadır. Başlanan inşaatların tamamlanmasıyla yerleşke orta vadede 20.000 öğrenciyi barındırabilecektir.
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında


    Merkez Yerleşkemizdeki Birimler

    Rektörlük
    Fen-Edebiyat Fakültesi
    Mühendislik Fakültesi
    Eğitim Fakültesi
    Hukuk Fakültesi
    Veteriner Fakültesi
    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    Güzel Sanatlar Fakültesi
    Sağlık Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
    Kırıkkale Meslek Yüksekokulu
    Fen Bilimleri Enstitüsü
    Sağlık Bilimleri Enstitüsü
    Sosyal Bilimler Enstitüsü
    Mediko-Sosyal Merkezi (Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı)
    Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi
    Kırıkkale ve Yöresi Tarihi Araştırma Merkezi Yapı ve Zemin Araştırma ve ınceleme Merkezi
    El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi
    Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

    Keskin Yerleşkesi

    300 dönüm büyüklüğünde bir alana sahip olan Keskin Yerleşkesi'nde Keskin Meslek Yüksekokulu öğretim hizmetini sürdürmektedir. Köyteks Holding'e ait hazır giyim tesislerinin Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca Üniversitemize devri ile kazanılan yerleşkede, derslikler ve idare binası, hazır giyim atölyesi, 120 öğrenci kapasiteli yurt binası, kantin-kafeterya ve kondisyon merkezinin bulunduğu sosyal tesisler binası, spor tesisleri ve lojmanlar bulunmaktadır.

    Hacılar Yerleşkesi

    Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu

    Delice Yerleşkesi

    Delice Meslek Yüksekokulu

    Şehir Merkezindeki Birimler

    Tıp Fakültesi
    Diş Hekimliği Fakültesi
    Yabancı Diller Öğretimi, Arş. Uyg. Merkezi (KÜYADİM)
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında

    Kırıkkale Üniversitesi Barınma İmkanları

    Kredi Yurtlar Kurumunun Merkez Kampusta bulunan 852 kişilik erkek, 1230 kişilik kız yurdu, Keskin Kampusunda 162 kişilik erkek, Keskin ilçe merkezinde 200 kişi kapasiteli kız yurdu hizmet vermektedir.Bunun yanı sıra Kırıkkale ilinde 30 civarında özel yurt bulunmaktadır.

     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında

    YURT ADRESLERİ

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Kırıkkale Öğrenci Yurdu Merkez Yerleşke Yahşihan/KIRIKKALE Tel: (0.318) 357 23 02 – 357 23 90-91-92

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Keskin Kız Öğrenci Yurdu Cumhuriyet Meydanı Keskin/KIRIKKALE Tel: (0.318) 515 52 22-23

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Keskin Erkek Öğrenci Yurdu Keskin Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Keskin/KIRIKKALE Tel: (0.318) 515 52 20-21


    Beslenme İmkanları

    Kırıkkale Üniversitesi merkez yerleşkesinde 3000 öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteye sahip büyük bir merkezi kafeterya merkez mutfak ve yemekhaneler bulunmaktadır.Öğrencilerin ucuz, dengeli ve sağlıklı beslenebilmeleri için kalori hesabına dayalı dört çeşit yemek verilmektedir.

    Keskin Meslek Yüksekokulu ve Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde ve Delice Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerimize de yemek hizmeti verilmektedir.

    Ayrıca tüm birimlerimizde kantin mevcuttur. Üniversitemiz merkez yerleşkesinde konukevi ve yemek salonu bulunmaktadır.

    Tıp Fakültemize bağlı hastanemizde yer alan tam donanımlı mutfak hastaların yanı sıra tüm çalışanların yemek ihtiyacını karşılamaktadır.

    Sağlık Hizmetleri
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında

    Kırıkkale Üniversitesi'nin mediko-sosyal hizmetleri, Sağlık-Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

    Burada öğrencilere ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir. Kendileri ve aileleri herhangi bir sosyal kuruluşa bağlı olmayan öğrencilerin, tedavi amacı ile Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne veya diğer hastanelere sevk edilmeleri durumunda, masrafları Üniversite tarafından karşılanmaktadır.

    Öğrencilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için, kimlikleri ve sağlık karneleri ile Sağlık-Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na başvurmaları yeterli olmaktadır.

    Spor Tesisleri

    Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmek amacıyla merkez yerleşkede tartan pist, stadyum, 2 kapalı spor salonu 2 halı saha, 1 çim saha olmak üzere 3 futbol, 6 voleybol, 7 basketbol sahası 2 tenis kortu, plaj voleybolu ve hentbolu için 1 kum havuzu, beden eğitimi ve spor laboratuarı ve kondisyon merkezi bulunmaktadır.

    Keskin Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde 1 halı saha, 1 toprak saha olmak üzere 2 futbol, 1 basketbol ve voleybol sahaları ile kondisyon salonundan oluşan spor kompleksi mevcuttur.

    Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde 1 basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır.
     Bilinçli Tercih ve Kırıkkale Üniversitesi hakkında


    Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci El Kitabı
    Kırıkkale Üniversitesi Tanıtım Kitabı







  • harika bir çalışma olmuş tebrikler.tercih sıkıntısı çekenler için birebir...
  • teşekkür ederim.yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • Teşekkürler
  • Bende kırıkkale üni. arapça tercümanlık yazdım. hayırlısıyla gelirse süper olur.. :D
  • inşallah gelir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrafikerBurak

    inşallah gelir :)

    Kırıkkale Üniversitesi - Mütercim Tercümanlık Arapça - İÖ Gelmiş bulunmakta..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibaqci

    quote:

    Orijinalden alıntı: GrafikerBurak

    inşallah gelir :)

    Kırıkkale Üniversitesi - Mütercim Tercümanlık Arapça - İÖ Gelmiş bulunmakta..

    tebrikler hayırlı olsun
  • GrafikerBurak kullanıcısına yanıt
    sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
  • GrafikerBurak kullanıcısına yanıt
    hocam veterinerlik fakültesi hakkında biraz bilgi verirmsn okuyanlar flan memnunmu hayat nasıl flan @GrafikerBurak
  • GrafikerBurak kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim ben YGS1 den bilgisayar öğretmenliği düşünüyorum meslek lisesinde kendi bölümüm oldugu için kendimi geliştirmek istiyorum.
    yani kısaca Kırıkkale üni. egitim kalitesi , sosyal hayat nasıl beni aydınlatırsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imrozz

    hocam veterinerlik fakültesi hakkında biraz bilgi verirmsn okuyanlar flan memnunmu hayat nasıl flan @GrafikerBurak

    veterinerlik fakültesi bu sene yeni binasına taşındı.dışarıdan oldukça iyi görünüyor ama içine girmişliğim de yoktur veterinerlik okuyan arkadaşım da yok maalesef.ama şöyle bir gerçek var; ilk 2 sene Kırıkkale Üniversitesi'ne gelen öğrencilerin yüzde 70'i memnun olmaz şehirden ya da üniversiteden.ondan sonra alışır severler.bunun sebebi gelen öğrencilerin sanıyorum yüzde 80'i Ankara'dan geliyor.Ankara ile Kırıkkale'yi kıyaslayınca memnun olmamak normal aslında.ama son 2-3 senedir kampüsün çevresinde yenişehir mahallesi şaşırılacak şekilde gelişti ve gelişmeye devam ediyor.sanıyorum 2 seneye kadar memnun olmayan öğrenci sayısı oldukça azalır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrhm21

    Merhaba kardeşim ben YGS1 den bilgisayar öğretmenliği düşünüyorum meslek lisesinde kendi bölümüm oldugu için kendimi geliştirmek istiyorum.
    yani kısaca Kırıkkale üni. egitim kalitesi , sosyal hayat nasıl beni aydınlatırsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

    Eğitim fakültesi iyidir.Bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyan arkadaşım var.Fizik ve matematik dışında zorlandığı ders olmuyor.Zaten meslek lisesinden geliyorsan alan derslerini rahat yaparsın.Sosyal hayat çok genel bi kavram.Sen ne öğrenmek istiyorsun onu sor direk.Mesela yılda yapılan seminer, konferans vs. sıklığını, sayısını mı öğrenmek istiyorsun? İçki içilecek yer var mı diyosun? hangi kulüpler var hangileri aktif mi diyosun? gidilecek gezilecek nereler var mı diyosun? ülkücüler, cemaatçiler var mı diye mi soruyosun? böyle soru sorarsan daha faydalı olurum diye düşünüyorum.




  • Kırıkkale İnşaat bölümünü tavsiye eder misiniz ? İş imkanı açısından gazi, ankara gibi üniversitelere göre durum nedir ?
  • Mor ve Ötesi Sever M kullanıcısına yanıt
    Mühendislik fakültesinin eğitimi iyi diye biliyorum.İnşaat bölümü hakkında bilgim yok maalesef.İş imkanı açısından devleti düşünüyorsan birşey fark edeceğini sanmıyorum.Özel sektörde de önemli olan senin ne bildiğin.Kendini ispatlarsan hangi üniversiteden mezun olursan ol işe girersin.Etiket kendini geliştirdikten sonra işine yarar.Etiketi olan üniversiteden kendini geliştirmeden mezun olursan o üniversitenin adı da kurtarmaz seni.Ayrıca gazi ve ankara'nın mühendislik alanında fazla etiketi yok ama adı kırıkkaleden daha iyi elbette.
  • GrafikerBurak kullanıcısına yanıt
    verdiğin bilgiler için çok sağol bundan sonrası artık nasip.. @GrafikerBurak
  • imrozz İ kullanıcısına yanıt
    faydalı olabildiysem ne mutlu.
  • ben kırıkkale üniversitesinde endüstri mühendisliği düşünüyorum mühendislik fakültesiyle ilgili ne söyleyebilirsin ?
  • kkkknnnttr K kullanıcısına yanıt
    mühendislik fakültesinin eğitimi kaliteli diye biliyorum.baya zorluyorlar öğrencileri.endüstri mühendisliği okursan işletme veya başka bölümle gerekli şartları sağladığında çift anadal da yapabilirsin.ayrıca endüstri mühendisliği topluluğu baya aktif, başarılı etkinlikler yapıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.