Şimdi Ara

Bilimsel Hesap Makinesi - Elektrik&Elektronikte okuyan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Üniversiteyi ilk kez kazanmış değilim ama, şu anda 1. sınıftayım. Sadece 1. sınıfın 2 dönemi boyunca fizik derslerim olacak ve daha sonra biyokimya gibi alanlara yoğunlaşacağız. Kimya derslerinde hesap makinesi ihtiyacımız oluyor ama bunlar basit işlemler, her türlü hesap makinesi halledebilir. Fakat fizik dersleri için logaritmik, trigonometrik vs. hesaplar yapabilen bir hesap makinesine ihtiyacım var.

    Aranızda elektrik, elektronik, mühendislik gibi çok fazla fiziksel işlem yapmayı gerektiren derslere sahip bölümlerde okuyan arkadaşlar mutlaka vardır. Size de gerekmiştir bu makinelerden :)

    İnternette bir araştırma yaptım ve bu tarz aletleri satan siteler buldum. Ama bu tür şeyleri satan siteler -doğal olarak- pek popüler olmadığı için, insan güvenemiyor. Bunun yanında ne olur ne olmaz diye, görerek almayı öneren arkadaşlar da var. Henüz sınıfta bu makinelerden alan kimse olmadığı için kimseye soramadım; üst sınıflardan da kimseyi tanımıyorum zaten.

    Bu hesap makineleri ne tür mağazalarda satılır? TeknoSA, Bimeks gibi teknoloji mağazalarında bulabilir miyim? Bunun yanında, sadece 2 dönem kullanacağım için (daha sonraları belki basit hesaplar için gerekebilir), çok kompleks bir cihaza ihtiyacım yok. En fazla 30 liralık bir cihaz işimi görecektir diye düşünüyorum. Tavsiye verebilirseniz sevinirim :)







  • Casio fx82MS vardır en çok bilinen bilimsel hesap makinesi olarak.13-25TL arasında değişir fiyatı.
    Casio FX-82ES de son zamanlarda Fx82MS'in yerini almaya başladı.Daha çok fonksiyonlu bir alet.20TL civarlarında bulunur.
    Bir de bu iki modelin dandik markalar tarafından yapılan kopyaları var ama değmez.

    Dediğim 2 model kırtasiye, saatçi, bazı teknomarketlerde kolaylıkla bulunabilir.Daha üst modellere uzunca bir süre ihtiyacın olmaz zaten.
  • Sitelerde yada teknoloji mağazalarında aramana gerek yok. Kırtasiyelerde rahatlıkla bulabilirsin. Casio'nun doğal görünümlü(Natural Display) makinelerinden almanı öneririm. Sınavlarda kolaylık sağlar
  • Bence alırken dikkat iyi araştır.Almışken iyi al.Bir matris çözsün.İntegral falan alanlar var.10-20 liralıklar genelde fazla iyi olmuyor.Az daha çık almışken biraz daha iyi bişey al
  • Casio FX 5800P kullanıyorum, ancak bazı hocalar sınavlarda bu makineyi kabul etmeyebilir. (İçine formül ve denklem kaydedilebildiği için.)
  • Merhaba,

    Ben Casio fx-991ES kullanmıştım. İçine denklem kaydetme özelliği yok sanırım. Logaritmik, trigonometrik işlemleri bu seviyedik çoğu hesap makinası rahatça yapabilir. Oldıkça gelişmiş bir şeyler arıyorsanız TI-84 benzeri ürünlere bakabilirsiniz, Türkiye'de olmayabilir yalnız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan_eee

    Bence alırken dikkat iyi araştır.Almışken iyi al.Bir matris çözsün.İntegral falan alanlar var.10-20 liralıklar genelde fazla iyi olmuyor.Az daha çık almışken biraz daha iyi bişey al

    Zaten ne almaya kalkarsam kalkayım hep en iyisini arayıp bulma takıntım var. Ama en azından şu hesap makinesi konusunda kendimi dizginlemem gerek diye düşünüyorum. En iyisini alma takıntısı da maddi durumumun iyi olmayışı yüzünden; "zaten param az ve bi kere alıcam, bari almışken en iyisini alayım" mantığı, eheh.

    Bilmiyorum ki, ağır mühendislik derslerimiz yok ne de olsa. Altı üstü Fizik-I dersi Ben en iyisi bunu hocaya bir sorayım, "integral alan hesabı falan yapacak mıyız?" diye. Sağol tavsiyen için.
    ---
    Diğer arkadaşlara da çok teşekkürler. Gayet makul önerilerde bulunmuşsunuz, internette biraz inceledikten bir kaç gün sonra almış olurum




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.