Şimdi Ara

Bilgiyasar alev alacak yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Aspire v15 Nitro pc'im var 17 inç... oyun açınca cpu 95 dereceyi buluyor ve fps kaybı oluyor.

    Pcnin arka yüzü böyle.. bana acil soğutucu tavsiye edermisiniz?

     Bilgiyasar alev alacak yardım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelyus -- 18 Mart 2016; 22:21:45 >



  • Satın aldığın yerin teknik desteği ile görüşmelisin bence.
  • Cihaz ince yapıda bir cihaz. Ancak bildiğim kadarıyla güçlü bir donanımı olan bir cihaz ki bu tür cihazların soğutması zordur ve bu modelin de ısınma değerleri yüksek.
    Cihazın alt kısmında pek fazla hava ızgarası yok. Bundan dolayı alacağınız soğutucular bir işe yaramayacaktır. Cihazın hava ızgaraları arka kısmında ki direk burayı hedefleyen fanları olan bir soğutucu bilmiyorum. Notepal U3+ bile arka kısmına fan kaydıramıyor. Ha şu olabilir, iyi bir soğutucu alırsınız, cihazı biraz öne doğru kaydırarak kullanırsınız, ortadaki fanlar arka ızgaraya hava üfleyebilir. Soğutuculardan bir şey beklememenizi öneririm hani.

    Tavsiyem; cihazın arka kısmına bir şeyler koyarak arka kısmını yükseltmeniz ve bu şekilde fanların daha rahat ve bol hava emebilmesini sağlamanızdır. Ayrıca Windows ayarlarında işlemci performansını %100 olarak ayarlayabilen bir ayar vardı. Bu ayarı kontrol edin, eğer ayar %100 ise işlemci sürekli turbo modunda çalışıyordu ve bu şekilde daha fazla ısınıyordu. Eğer ayar %99 yapıldığında ise turbo modu otomatik olarak yönetilmeye başlandığından işlemci değişen yüke göre frekansı düşürüp yükselterek bir miktar ısınmadan kurtulabiliyordu. Tam ayarı bilmiyorum tabi, Linux kullanıcısıyım...




  • Hocam @sis651 in de dediği gibi bu pile sağ tıklayıp güç güç seçenekleri > oyun oynarken hangi modda oynuyorsanız onun plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci güç yönetimi > en yüksek işlemci durumunu %95 civarına getirip sorununuzu kısmen çözebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJJesus -- 27 Haziran 2016; 0:56:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.