Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM KOMPLE KİLİTLENİYOR ACİL YARDIMM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • biraz uzun oldu ama çok karmaşık değil gerçekten yardıma ihtiyacım var

    arkadaşlar 1 senedir bu sorunla uğraşıyorum.
    bilgisayarım ne zaman yüksek gereksinimli oyun açsam belli belirsiz zamanlarda tak diyor donuyor

    aşağıda sistemimi ve bağlantılarını anlatacağım sorunlu kısmı tahmin edebilmeniz için

    eski ekran karımda (geforce 8800gts512) aynı sorun vardı. crysis, cr. warhead ve crysis 2, metro 2033, bad company 2 devamlı pc mi kilitleyen oyunlar. sorunun ekran kartından kaynaklanacağını düşündüm. 8800gts bozulduktan sonra gts450 aldım ve sonuç yine hüsran. yine kilitleniyor donuyor.

    düşük gereksinimli oyunlar fifa pes vb de hiçbir sorunum yok buna batman arkham asylum vb de dahil.

    kilitlenmeye gelince kanımca yazılımsal değil tamamen donanımsal. çünkü kilitlenme gerçekleştiği zaman DIIIIIII diye bir ses, ekranda görüntü donuk, mouse ve klavye ışıkları sönük, hard disk çalışması duruyor. hatta dvd sürücümün kapağı açılmayacak hale geliyor. sadece reset tuşu çalışıyor.

    sanki pc bütün donanımlarını kapatıyor elektiriğini kesiyor gibi. mesela şuan sıklıkla crysis 2 demo oynuyorum. bazı zamanlar oyunu açar açmaz kilitleniyor. bazen de 2-3 saat aralıksız oynadığım oluyor :S

    ekran kartı yapıyordur dedim. değil
    işlemci voltajı değiştirilmeden overclock yapılı (ort sıc. 55-65). onu stock ayara getirdim yine dondu.
    pcm güç kaynağına bağlı yani voltajı dengeli. psu m 500 watt
    üstünde 2 adet 2*2 GB 800 mhz RAM var

    sistemim windows 7 64 bit anakart, chipset, LAN, ses kartı ve grafik sürücüsü devamlı güncel.
    driver ı bulunmayan bir card reader ve dvd writer var. onlarıda söyleyeyim







  • soruna çözümü bilen bulabilen yksa atıcam yani sokağa güzeli pc yi :S
  • işlemci fazla ısınıyor olabilir, güç kaynağı yetersiz geliyor olabilir, ramlerde bir uyumsuzluk olabilir veya yazılımsal bir sorun olabilir.
  • oyuna girmeden önce core temp ve gpu z programlarıyla log aldırdım, makina kilitlendikten sonra loglara baktığımda gpu nun 42 derecede cpu nun ise 53 derecede son kaydını bıraktığını gördüm. bu değerlere göre sanırım ısınmadan kaynaklanıyor diyemeyiz.

    ayrıca gariptirki sadece fps oyunları haricinde diğer yüksek sistem isteyen oyunlarda (dirt 2, nfs shift vb.) saatlerce oynamama rağmen sorun hiç yok. acaba klavye mouse tan yaparmı . klavye logitech, mouse a4 xl750
  • öncelikle kaliteli başka bir psu ile deneyin ve hdd'nizde bad sector olup olmadığını mutlaka kontrol edin bu tür sorunlar bu sebeplerden kaynaklanır. Sisteme benchmark yaptırın testi tamamlayıp tamamlayamadığını gözlemleyin...
  • iyi günler öncelikle hdd dini kontrol ettirin daha sonra işlemcinizin fazla ısınıp ısınmadıgını kontrol edin eğer işlemciniz fazla ısınıyorsa yeni bir fan almanız gerekir aynı sorun bende vardı ve yeni bir fanla çözdüm iyi günler.
  • Sorunum çözüldü !

    Öncelikle cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Kilitlenme yapan oyunları gamepad le oynayarak denedim hiç kilitlenme olmadı. Bende ps/2 klavyeden şüphelendim onu çıkararak gamepad ve mouse u aynı anda kullandım kilitlendi. eski bi optik mouse um vardı onu taktım kilitlenme olmadı. Daha sonra lazer mouse un driverını ve programını kaldırdım. mouse u bağladım. win7 kendisi bi driver kurdu. 2 gündür deniyorum herhangi bir kilitlenme yok. Sorunun bu kadar basit olması hem sevindirici hemde şaşırtıcı.

    Mouse : A4-Tech’in XL-750BF modeli, programı ise Smart x7 diye bir program
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.