Şimdi Ara

bilgisayarım harici hdd'yi tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • smart disk 2.5 inç 120 gb hdd var. bilgisayara taktığımda "bu bilgisayara takılı usb ayğıtlarından biri çalışmadığından windows ayğıtı tanımıyor." diye uyarı veriyor ne yaptım ise tanıtamadım. sorun nedir bilen arkadaşlar var ise yardımcı olursa sevinirim.

     bilgisayarım harici hdd'yi tanımıyor







  • Başka bir usb kablosu deneyiniz.
  • Bende de aynı sorun geçerli. Birkaç gün önce gayet normal bir şekilde açınca çalışıyordu. Veri alışverişi için arkadaşıma verdim. O da hiçbir problem çıkmadan gereken her şeyi hallettiğini söyledi. Eve geldim, denediğimde bu hatayı verdi. Tıkladığımda "Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş." uyarısıyla karşılaştım. Farklı usb portlarını denedim ancak bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZgNcR

    Bende de aynı sorun geçerli. Birkaç gün önce gayet normal bir şekilde açınca çalışıyordu. Veri alışverişi için arkadaşıma verdim. O da hiçbir problem çıkmadan gereken her şeyi hallettiğini söyledi. Eve geldim, denediğimde bu hatayı verdi. Tıkladığımda "Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş." uyarısıyla karşılaştım. Farklı usb portlarını denedim ancak bir sonuç alamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    Diğer bilgisayarlarda da aynı uyarıyı veriyor mu?
  • Daha arkadaşım bugün getirdi. Çıkarana kadar sorunsuz çalışıyormuş. Herhangi bir darbe vs. de olmamış. Bugün işte getirip takınca böyle bir sorunla karşılaştım. Nedenini anlayamadım. Yeniden başlattım. Farklı portlara taktım ama sorun çözülmedi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZgNcR

    Daha arkadaşım bugün getirdi. Çıkarana kadar sorunsuz çalışıyormuş. Herhangi bir darbe vs. de olmamış. Bugün işte getirip takınca böyle bir sorunla karşılaştım. Nedenini anlayamadım. Yeniden başlattım. Farklı portlara taktım ama sorun çözülmedi.


    Bu tür şeyler USB aygıtlarda yaşanabiliyor. Geçenlerde aynısı benim de başıma geldi. Arkadaşın usb belleğiin aldım birkaç dosya kopyaladım iki gün sonra belleği başka bir bilgisayarda denedik usb aygıt tanınmadı uyarısı verdi. Başka bilgisayarlarda da aynı hatayı verince servise göndermeye karar verdik.

    Yani arkadaşınız da herhangi bir darbe, sallama..vs gibi şeyler yapmamış olabilir. Eğer bu hata denediğiniz diğer bilgisayarlarda da ortaya çıkıyorsa donanımsal bir arıza var demektir. Belki, yukarda da yazdım, kablodan da olabilir.




  • Başka bilgisayarlarda en yakın zamanda denemeye çalışırım. Aynı şey yaşanırsa servise göndermeye çalışırm ama eğer diğer bilgisayarlarda düzgün çalışıyosa ne yapabilirim? Format atmak çözüm olabilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZgNcR

    Başka bilgisayarlarda en yakın zamanda denemeye çalışırım. Aynı şey yaşanırsa servise göndermeye çalışırm ama eğer diğer bilgisayarlarda düzgün çalışıyosa ne yapabilirim? Format atmak çözüm olabilir mi?


    Harici hddnizi biçimlendirerek sorunu aşabilirsiniz.
  • İçinde babamın dosyaları ve 450 gblık veri varken biçimlendirmeyi düşünemem. Ayrıca düşünsem bile bunu yapabilme için yazıcıyı bilgisayarımda veya disk yöneticisinde görmem gerekir ki hiçbir yerde göremiyorum. Yine de teşekkür edeirm. Bir şekilde bir çözüm yolu bulmaya çalışacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZgNcR

    İçinde babamın dosyaları ve 450 gblık veri varken biçimlendirmeyi düşünemem. Ayrıca düşünsem bile bunu yapabilme için yazıcıyı bilgisayarımda veya disk yöneticisinde görmem gerekir ki hiçbir yerde göremiyorum. Yine de teşekkür edeirm. Bir şekilde bir çözüm yolu bulmaya çalışacağım.


    Zaten başka bir bilgisayarda tanınırsa(verilerinizi yedekledikten sonra) hddnizi biçimlendirirsiniz. Ya değilse şu anki sorunla (bilgisayar tanımadığı sürece) biçimlendirmeniz mümkün değil..
  • arkadaslar aynı sorun bendede var
    hem laptopda denıyorum hemde normal pcde denıorum
    usb tanınmadı dıor. nasıl halletcez bu sorunu
  • +1, ne dertmiş bu usb'den hdd tanıtmak;artık ciddi ciddi düşünüyorum markadan mı kaynaklanıyor diye

    arkadaşlar haftasonu kampanyasında mavi'den XS 2.5" 500GB ExtraSmart (USB 2.0) aldım. Fakat laptop'a ilk taktığımda otomatik yüklemeyi yapamadı diski görmedi, ikinci denememde diski gördü fakat biçimlendirme istedi lakin biçimlendirmeye tıklayınca bilgisayar kilitlendi. çıkardım hdd'yi evdeki masaüstü bilgisayara takınca vista otomatik algıladı, "biçimlendirme istiyor musunuz?" dedi, eywallah deyip hızlı biçimlendirme yaptım. çıkardım hdd'yi laptop'a takınca gene tanımadı, çıkarıp masaüstüne taktım bu sefer tekrar "disk biçimlendirilmemiş, biçimlendirmek istiyor musunuz?" dedi (hasta mıdır, nedir?). ona da "tamam" dedim, belki ilk defasında hızlı değil yawaş biçimlendirmek gerekiyordur diye, yawaş yawaş tam 4,5 saatte biçimlendirmeyi yaptı... tekrar çıkardım xs'yi gidip laptop'a taktım. Tanımadı! ama masaüstü bilgisayarda çok iyi çalışıyor, yawaş biçimlendirme sonrası hiç sorun yaşamadım.
    laptop'ta usb'den voltaj mı yetmiyor dedim, Creative X-Fi Xmod'u mouse'u çıkardım, yok bi türlü tanımıyor!
    inceliği, ısınmaması, fiyatı güzel de laptop görmezse hiç bir işe yaramayacak!
    fikri olan, yardım edilecek eli öpülesi bi abimiz var mı?

    olmadı duvarda mı paralayayım yoksa masaüstünde mi




  • kendım topladım harıcıyı
    bı samsung hdd aldım
    bırde smartdıskın bos kutusunu aldım kendım yaptım gene görmuyor. nasıl bir iştir bu.
    baska bılgısayarda 1 kere acıldı ama daha açılmadı
  • araştırdım bıraz bıos update yapılırsa duzelır dıolar
    bios update yapmak istemiyorum
  • genelde olan bir problem- yapılacak 2 şey var

    1. usbyi anakartın arkasından bağla( kasadan değil)

    2. usb kablosunu çıkar tak,olmadı bida çıkar tak düzelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.