Şimdi Ara

bilgisayarım güç düğmesine tepki vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dün gece bilgisayar başında otururken ani bi elektrik kesilmesi oldu ve bilgisayar kapandı ama elektrik hemen geldiği için monitör ve hoparlörün güç ışıkları yanıyordu. güç düğmesine bastığımda ise herhangi bir etki yapmadı ve bilg açılmadı. geç saat olduğundan sabah bakarım dedim ve yattım. az önce bilgisayarın fişini çıkarıp tekrar taktıüımda (bir sefer böyle çözülmüştü diye hatırlıyorum bir kaç sene önce) yine aynı şekilde bilgisayar açılmıyordu. bende önceki tecrübelerime dayanarak bilgisayarın içini açtım ve anakart ışığının yandığını gördüm. anladığım kadarıyla bilgisayara ve anakarta elektrik geliyor ama ilk çalıştırma işlemini yapmıyor. sabit diskleri ve belleği çıkardım bu şekilde çalışitırmayı denediğimde de aynı sorunu yaşamaktayım. bilgisayar kapandığı sırada sadece bir kaç internet sayfası açıktı ve harici sabit diskimin bir program yardımıyla bad sector taraması yapılıyordu. sistemim asus p4p800 anakart, intel p4 ht2600mhz işlemci, normal bir 1gb bellek, ati x1650 pro ekran kartı ve anakarta takılı bir tv kartı. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Power yanmış olabilir.
  • Psu zarar görmüş gibi görünüyor.Başka bir PSU ile deneme şansınız varsa deneyin.İnşallah diğer bileşenleriniz zarar görmemiştir.Umarım kaliteli bir psu ya sahipsinizdir
  • Daha önce bir arkadaş bunu sorduğunda şöyle bir cevap vermiştim:

    quote:

    Bu elektrik fırtınası/yıldırım sonucu şalter atması/akımda meydana gelen ani değişikler sorunu benim başıma gelmişti ßy Spécops. Sanırım, bu ani bir şok etkisi yaratıyor donanımda, ve bir süreliğine bilgisayarın çalışmasını engelliyor. Zira benim pc, bu durumda kapanmış, elektrik geldikten sonra 2 gün boyunca hiç açılmamış, ancak her ne olduysa, üçüncü gün denediğimde açılmıştı, ve sistemimde ne donanımsal ne de yazılımsal hiç bir problem yoktu. Tabi eğer bu enerji bazlı anomaliler donanıma, özellikle power supply'a zarar vermedikçe hafif atlatılır. Eğer bahsettiğiniz durumda, sadece zarar gören power supply ise elbetteki değiştirmek yeterli olur.


    Bir de şu linki kontrol edin:

    Bilgisayar Açılmıyor Makalesi




  • farklı psu deneyin.
  • farklı bir psu sornunuzu çözmez ise anakartınızı farklı bir sistemde denemeye bakın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.