Şimdi Ara

Bilgisayarım ekran kartımı görmüyor... Kod 43 hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Lenovo Legion Y540 model dizüstü oyuncu bilgisayarını 1 yıldır kullanıyorum, uzun süre bir probleme rastlamamama rağmen son zamanlarda işlemcim ısınmaya başlamıştı, problem olarak görebileceğim tek şey buydu. Geçtiğimiz hafta gelen windows güncellemesini yapıp bilgisayarımı kapattım ve açtığımda yazımın sonunda atacağım şekilde görüntüde çizgiler oluşmuştu ve bilgisayarım harici ekran kartını (GTX 1660 TI) görmemekle birlikte, nvidia sürücülerini de hiç bir şekilde kurmuyor, nvidia denetim masasını da açmıyor. Sorunun ekranda olmadığına eminim diyebilirim çünkü dahili ekran kartının kullanımını BIOSdan aktifleştirdiğimde sorun çözülüyor, ancak hiç bir şekilde harici ekran kartımı kullanamıyorum.
    Bilgisayarım ekran kartımı görmüyor... Kod 43 hatası. Bilgisayarım ekran kartımı görmüyor... Kod 43 hatası.







  • bu videodaki yapılanları deneyin faydası olabilir



  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt
    Çok denedim, defalarca kez tüm sürücüleri kökten sildim tekrar yükledim yetmedi format attım, yetmedi windowsu yükselttim ama bi çözüm elde edemedim.
  • Yüksek ihtimalle ekran kartınız donanımsal olarak bozuldu. Bu noktadan sonra sürücü kurulumu veya format atmanız bir şeyi değiştirmeyecektir. Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin. Garantisi yoksa mecburi iyi bir teknik servise baktırmanız gerekecek.


    Yazılımsal bir şey olsa yani güncellemelerden kaynaklı bir durum olsaydı format attıktan sonra en azından sürücüsü kurulmamış olarak ekran kartını görebilmeniz lazımdı. Ekran kartınızı bozulması güncellemelere denk gelmiş diyelim. Denkten ziyade de her ne kadar güncelleme de olsa windows güncellemeleri gerçekten bilgisayarı baya yoruyor.


    Velhasılı kelam bilgisayarı baktırmanız gerekiyor.


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 11 Mart 2021; 14:8:10 >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartımın yanmış ve tamamen yenisinin alınması gibi bir durum söz konusu olabilir mi peki?
  • CurlyPhoenix kullanıcısına yanıt

    Ekran kartınızın durumunu öğrenmek için teknik servise baktırmanız gerekiyor. Ekran kartınız büyük ihtimalle anakart üzerine lehimli. Aynı çipsetten bulup, anakart üzerinden söküp tekrar takmak iyi bir teknik servis ile neden olmasın. Ama tabi önce ekran kartınızın çipseti bulunabiliyor mu, bulunursa kaçe mal olur ve mevcut bozuk olan çipseti çıkartıp yenisini takmak ne kadar mal olur, gibi soruların cevaplarına göre karar vermeniz gerekecek. Bu işleri işinin ehli birinin yapması gerekiyor ayrıca.


    Velhasıl önce bir leptopunuzun kontrol edilmesi gerekiyor. Verecekleri fiyata göre değer mi değmez mi size bağlı. Tabi farklı bir sıkıntısı da olabilir. Kontrol edilmesi gerek.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.