Şimdi Ara

Bilgisayarım durduk yere kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle sistemim şu şekilde:


    Ekran kartı: AMD R9 380

    İşlemci: AMD FX-8350

    RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL10 Dual Kit Ram

    PSU: Corsair 650W 80+ Silver

    Anakart: ASUS M5A78L LE


    Biliyorum sistem eski bir sistem CS:GO ve Valorant oynatsa da ve bu oyunlarda kapanma az olsa da diğer oyunlarda çok fazla kapanma söz konusu oluyor ama bu oyunların dışında bazen tarayıcıda dizi izlerken, oyunda ana menüde arkadaşımı beklerken bile sıkça kapandığı oluyor ve olmaya devam ediyor. Kapanma adeta elektrik kesilmesi gibi oluyor ve doğal olarak ben açana kadar açılmıyor. Bazen açtığım an tekrar kapanıyor. Sorunun anakartta olduğunu düşünüp eskiden MSI olan anakartımı değiştirip yukarıda yazan anakartı satın aldım ve tekrar bu sorunla karşılaştım. Ramleri teker teker takıp denedim, kapanma kendini tekrarladı. Ekran kartımın termal macununu ve fanlarını kontrol ettim. İşlemcimin termal macununu yeniledim ve fan tamamen oturuyor ve işlemcide problem olduğunu düşünüyorum. Farklı oyunlar oynamak istediğim için Valheim ve Rainbow Six Siege aldım fakat iki oyunda da ya ana menüde ya da servera giriş yaparken kapanıyor. Bu yüzden aldığım oyunlardan birini iade ettim. Termal macunları yeniledim, bilgisayarı temizledim fakat bu sorun her türlü devam ediyor. Sizlere danışmak istedim çünkü bu sorun beni çok rahatsız ediyor, bu devirde bilgisayar alacak durumu da öğrenci olduğumdan bulamıyorum. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. 


    Ek olarak Windows 10 Pro kullanıyorum işletim sisteminden dolayı böyle bir sorun oluşur mu bilmiyorum ama önerirseniz tekrar windows kurabilirim.









  • oyun oynamadığın yani pc de acık olmayıncada böyle yapıyormu malum havalar cok sıcak bence ekrankartı ve işlemci sıcaklıklarını kontrol et

  • senolince kullanıcısına yanıt

    hocam sıcaklıkları kontrol ettim fakat sıcaklık değerlerim normal :/

  • Aşırı Isınma: Bilgisayarın aşırı ısınması, donanım bileşenlerinin güvenli sıcaklık aralığının üzerine çıkması durumunda kapanmaya neden olabilir. CPU, GPU veya diğer bileşenlerin yetersiz soğutma veya termal pasta problemleri olabilir. Çözüm: Soğutma sisteminin kontrol edilmesi, fanların ve ısı emicilerinin temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.

    Güç Kaynağı Sorunları: Güç kaynağı ünitesi yetersiz veya arızalı ise, bilgisayar aniden kapanabilir. Çözüm: Güç kaynağının yeterli olduğundan emin olun veya gerekiyorsa güç kaynağını değiştirin.

    Yazılımsal Sorunlar: Virüsler, kötü amaçlı yazılımlar veya donanım sürücü uyumsuzlukları gibi yazılımsal sorunlar da aniden kapanmaya neden olabilir. Çözüm: Güvenilir bir antivirüs programı kullanarak sistemi taramak ve güncel sürücüleri yüklemek gerekebilir.

    RAM Sorunları: Arızalı veya uyumsuz RAM modülleri, bilgisayarın istenmeyen şekillerde kapanmasına yol açabilir. Çözüm: RAM modüllerini kontrol etmek ve gerekirse değiştirmek gerekebilir.

    Aşırı Yüklenme: İşlemci veya bellek aşırı yüklendiğinde, bilgisayar aniden kapanabilir. Çözüm: Aktif uygulamaları ve işlemleri kontrol etmek, gereksiz programları kapatmak veya sistem kaynaklarını artırmak gerekebilir.

    Sürücü Sorunları: Donanım sürücüleri uyumsuz veya güncel değilse, sistem istikrarsız olabilir. Çözüm: En güncel sürücüleri sağlamak için donanım üreticisinin web sitesini kontrol edin.

    Elektrik Problemleri: Aniden kesilen elektrik veya elektrik dalgalanmaları, bilgisayarın kapanmasına neden olabilir. Çözüm: Güç koruma cihazları (UPS) kullanmak, elektriksel sorunları minimize edebilir.

    Bu önerilerden herhangi biri veya birkaçı, bilgisayarınızın aniden kapanma sorununa yol açan nedenler olabilir. Eğer bu sorunlarla ilgili deneyim veya bilgi sahibi değilseniz, bir uzmana danışmak daha iyi bir çözüm olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terneke -- 13 Ağustos 2023; 17:18:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.