Şimdi Ara

Bilgisayarım çok Yavaş...!! Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benım sony vaio bi laptopum var. bunun özellikleri:

    * Pentıum M , 1 GB RAM , 256 ekran kartı ATI . 1.73 GHz
    .
    arkadaşlar yaklasık 4 aydır sorunla muzdaribim. Pc de herhangı bı vırüs yok ancak pc ozellıkle flash oyunlar actıgım zman donmaya akılmalar baslıyo. Yada face gibi yerlerde gezınırken takılmalar donmalar oluyo. Anlıcagınız pc cok yavasladı. Flash ıcın sorun gıderme yokums ancak en son surumlerını yukleyın dedıler yukledım. Sorun gene gecmedı.
    Ve pc ınternet sıtelerıne gırıste ve dolasmada çile çektiriyo. Takılıo donuyo ve sınırımden laptopu parcalayasım gelıyo.. Görev yöneticisini açtıgımda %99 kullanım goruyorum. Hangı program acıksa ve fan cok hızlı dönüyo. Arkadaşlar yokmudur bunun bi hal çaresi. Yanı pc hızlandırmak ıcın neler yapılmalı. Bu arada C: kapasıte 37 gb boş alan 11 gb. Hafıza ıcın..Arkadaşlar çözümlerinizii beklıorum.







  • Sizinde bildiğiniz gibi laptopunuz çok yavaş ve eski. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Maalesef yenileme dışında ben bir çözüm yolu göremiyorum.
  • XP SP3 Home edition. Bu arada pc nın pek de eskı olduguna katılmıyorum. Tmm 3 senelık olabılır ama ozellıklerı çöküntü bi bilgısayarı andırıcak tipte degıl ayrıca bu pc bu ozeellıklerle bu durumda olmamalı. Cunku bu ozellıklı bı bılgısayar gayet hızlı vede kuvvetlı calısıyor.
  • Sıkıntınızı anlıyorum ancak 3 yıl bir laptopun yada masaüstünün beklentileri karşılayamaması için yeterli bir zaman dilimi.
    Hadi eski kalmasını geçtik diyelim yavaşlamasını açıklamak sıkıntılı oluyor bu tür konularda. İsterseniz temiz bir format atın ve gereksiz prog. vs.lerden uzak tutarak tekrar deneyin. Aynı sorunla karşılaştığınız anda, belliki laptopunuz beklentilerinizi karşılayabilicek durumu aşmış demektir.
  • ben pc mı formatlamadan veya satmadan once bı umut olsun ıstıyorum. Yok mu bı hal caresi.
  • Oc işlerinden anlıyorsanız çok zorlamadan biraz karıştırın bakalım işe yarayacak mı. Yapsanız bile çok fazla yarar sağlıyacağını sanmıyorum. Anlamıyorsanız hiç bulaşmayın derim sonuçları çok daha kötü olabiliyor.
    Problem aşırı ısınmadan da kaynaklanıyor olabilir. Aşırı ısıda aşırı tozdan kirden kaynaklanıyor olabilir. Garantisi yoksa içini açıp biraz temizlik yapmak iyi gelebilir. Bu işlerden az çok anlıyorsanız işlemcinin termal macunu değiştirin.
  • %99 CPU load büyük htimalle virüs vardır bence en iyisi önce bi laptopu garantisi yoksa fanlarını falan temizleyip yeni bi termal macunla geri takın daha sonra temiz bi format ve en güncel sürücülerle tekra deneyin..
    Laptopunuz belki yavaş olabilir ama nette gezerken sorun yaşatmaması gerekir ..
    Nette gezerken internet explorer kullanmayın çok ram ve cpu yer bence opera veya firefoxta da bi deneyin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: protective.6

    Oc işlerinden anlıyorsanız çok zorlamadan biraz karıştırın bakalım işe yarayacak mı.



    LAptopta ne oc'sinden bahsediyorsunuz anlamadım??
  • 1Gb ram +OS recover+güncel driverlar ve bios çözer sorunu
  • Ekran kartı Bir Kere Çok Küçük.
    Ve eskiliğe katılmaktayım.Bendede 5 Yaşında Fujutsi Siemens var Aynı Sistemler Bayaa Yavaş
  • anladım beyler . tarayıcım suanda Google Chrome. ama Operayıda denıcem bakalım ne sonuc alıcam. bu arada pc nın ısısı evet biraz yüksek sanırım ve tozlu olabılır. Ama vaıo laptopların altını açamadım. Geçen gun ugrasıyım dedım. Laptopun toucpad olan bolumunu cıkarttım. Yukarıda hoparlorlerın oldugu bolumu cıkartamadım. Kırıcam dıye de korktum. Eger sızlerde Vaıo Fan temızleye yardımcı bı anlatım varsa verır mısnız beyler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmaxzek


    quote:

    Orijinalden alıntı: protective.6

    Oc işlerinden anlıyorsanız çok zorlamadan biraz karıştırın bakalım işe yarayacak mı.



    LAptopta ne oc'sinden bahsediyorsunuz anlamadım??


    Bildiğiniz overclock'un türkçesi olan hızaşırtmadan bahsediyorum. Her ne kadar hız aşırtımı laptoplarda sakıncalı olsada arkadaş neler yapılabilir deyince eklemek istedim.
  • arkadaşlar suanda Opera kullanıyorum. NOrmal flash player olmayan alanlarda süper dolaşıyorum. Güzel program ama tek sorunum Flash Player olan bolgelerde dolasamıyorum Takılmaya baslıyo gene.
  • ee beyler çözüm bu kadarmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.