Şimdi Ara

Bilgisayarı Açıyorum ve Siyah Ekran!!! Lütfen ve Lütfen yardım Dostlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arak lar acilen ve deli gibi yardımınıza ihtiyacım var.

    Bios a girdim ve menuleri kağıda yazdım sizlere oc ile ilgili bilgi sormak için, daha sonra kaydetmeden çık dedim. ve siyah ekran geldi ve bilgisayar açılmadı.

    reset attım kaç kere gene aynı sonuç. kapadım açtım, clear cmos yaptım, pili çıkardım bana mısın demiyo! dost lar bilgisayar yeni ve ödev dönemine geldim acilen bu sorunu halletmem lazım. fanlar çalışıo, ama hard diskten kırmızı ışık yanmıyo yani hiç bişey yüklemiyo vista fln.

    açılıyo ve direk siyah ekran. monitör sağlam. sorun nerde olabilir acaba? bu mesajı kardeşimin b.sayarından yazıyorum. önerilerinizi hemen uygulayıp burdan tekrar geri dönebilirim.

    bios a en sno girdiğimde de hiç bişey yapmamıştım. ram lerden korkuyorum. bilgisayr hiç ram takmasam nolur acaba? hatanın ram lerde olup olmadığını anlayabilir miyim? yardımlarınıza gerçekten çok ama çok ihtiyacım var, şimdiden emekleriniz için çok tşk ederim.







  • clear cmos yaptın pili çıkarttın ve hala bios gelmiyorsa bios uçmuş olabilir ... madem bir pc daha var ondaki parçaları tek tek dene diyecegim ram psu ekran kartı gibi ama bios açmıyorsa ...
  • daha demin yaklaşık 100 reset denememin sadece birinde, "press del to enter setup" ekranı geldi hemen bastım bu sefer de entering derken kitlendi ama o ekranı da bir daha alamıyorum. evet arklar çok ciddyim yardımınıza deli gibi ihtiyacım var.
  • ramleri çıkar tekrar tak, ramleri teker teker takarak çalıştırmayı dene,psu arkadan enerjisini kes biraz bekle tekrar çalıştır bunları bir dene
  • Cpu yada Ekran kartı sağlam mı acaba...
    eğer bios uçmuş ise nasıl yükleyecek ?..

    Biosla ilgili gb geliyor bana.
  • ramı değiştir dene arkadaşıma aynısı oldu,
    yada hdd kablosunu..
  • bilgisayarın ilk açıldığında görüntü alıyor musun ondan sonra mı siyah ekrana düşüyor ise ekran kartıyla ilgili bir problemin var demektir benimde başıma gelmişti ekran kartının driverini tekrardan yükleyince düzelmişti .
  • ilk görüntü diye birşey alamıyorum arkadaşlar. ram leri tek tek denedim gene olmadı. tabi 2 ram de aynı anda bozulduysa bişey farketmez gerçi, o yüzden ddr2 gibi ram arıyorum ödünç olarak. geçi 2 sinin de aynı anda bozulmasına olanak vermiyorum ama. bu arada Team Xtreem ramler.

    yaw ark lar cd drom kablosunu boyamak için ufak parçalarına ayırmıştım maketbıçağı ile, o sırada bazı plastikleri de kestim çok ufak! hani az bir ihtimal de, o metaller birbirine temas etse, böyle birşey olabilir mi? gerçi o zaman cd rom çalışmaz dimi?

    lanet cd dom dan da periodik olarak "tık..tık....tık....tık..." diye bir ses geliyo.
  • güvenli kipte windows a girmeyi denedinizmi?
  • arklar bios göçmüşse nasıl yüklüyebilirim ki? hiç bir ekran alamıyorum!

    harddisk kablosunu da değiştirdim bişey farketmedi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pc-system1

    güvenli kipte windows a girmeyi denedinizmi?


    tşk. ama hiç bi görüntü alamıyorum ki...
  • Bios uçmuşsa bios kurtarma işlemi yapmanız lazım, hiç yapmadım fazla bilmiyorum ama disket yada usb bellek ile kullanılabilir sanırsam biraz araştırıp bu konuda bilgi bulabilirsiniz.

    Ancak hiç görüntü gelmiyorsa Anakart'ın RMA yapılması gerekebilir. Bir arkadaşımda da aynı durum olmuştu, pcyi açtığında fan sesi var vs. ama görüntü yoktu. Servise gitti ve Anakart RMA yapıldı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: basturkemin

    Bios uçmuşsa bios kurtarma işlemi yapmanız lazım, hiç yapmadım fazla bilmiyorum ama disket yada usb bellek ile kullanılabilir sanırsam biraz araştırıp bu konuda bilgi bulabilirsiniz.

    Ancak hiç görüntü gelmiyorsa Anakart'ın RMA yapılması gerekebilir. Bir arkadaşımda da aynı durum olmuştu, pcyi açtığında fan sesi var vs. ama görüntü yoktu. Servise gitti ve Anakart RMA yapıldı.


    rma sadece serviste mi yapılabiliyo?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.