Şimdi Ara

Bilgisayardaki bazen açılıp bazen açılmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Pc bazen tuşa basınca açılıyor bazen açılmıyor.Bazen fişe takıldığında kendiliğinden otomatik açılıyor bazen 2 sn çalışıyor kapanıyor.Bazen çalışmalar uzun süreli de olabiliyor yarım saat sorunsuz çalışıyor sonra kendini normalce kapatıyor(force shutdown şeklinde değil ama sanki alt+f4 yapılmış gibi normal kapanıyor).3 farklı güç kaynağı 2 kasa denedim sorun hala devam etmekte.
    Bileşenler
    İşlemci:X2 250 overclocksuz stock
    Anakart:k9n6pgm2-v2
    Ram:Xiede 4GB(1x4GB) DDR2 800Mhz PC2-6400
    Ekran kartı:R7 250 1 gb gddr5
    Harddisk:Samsung 500 gb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KratosAndBoy -- 3 Nisan 2016; 16:08:37 >



  • Güç kaynağı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Güç kaynağı.

    3 farklı güç kaynağı denedim sonuç değişmedi.Çok kaliteli güç kaynakları değil ama zaten çok güç çeken bir sistem değil.
  • Güç kaynağından sonra bunu yapabilecek parça anakart diye düşünüyorum ama extra para harcamanı önermem sistem tarihi eser çok uğraşma üzerinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Güç kaynağından sonra bunu yapabilecek parça anakart diye düşünüyorum ama extra para harcamanı önermem sistem tarihi eser çok uğraşma üzerinde.

    Benimde aklıma anakart geldi bi ara söküp statik elektriğini almayı deniyicem.Fayda ederse iyi etmezse yazın yeni bir anakart işlemci ram kombinasyonu yaparım :) teşekkür ederim hocam.
  • Bilgisayarın sıcaklık değerlerini bi kontrol et (nasıl kontrol ederim veya nasıl test ederim dersen aid64 programını öneririm.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilimman

    Bilgisayarın sıcaklık değerlerini bi kontrol et (nasıl kontrol ederim veya nasıl test ederim dersen aid64 programını öneririm.)

    Pc açılmıyor artık fişi takınca 2 sn çalışıp kapanıyor.Bazen bios ekranını falan görebiliyorum windows yükleme ekranına kadar geldiğim oldu fakat hep aynı bi süre sonra kapanıyor.Sıcaklıklarda sorun olucağını zannetmiyorum t2 mini işlemci soğutucusu var.Önceden sıcaklıklar aynı sistemde gayet normal idi.Anakartla kasa arasında şase olup olmadığına baktım uzay montaj denedim fakat yine aynı şeyi yaptı.Kasadan anakarta temas eden kısa devre yapıcak bir şey de yok.Kondansatörlerde sağlam.Sanırım anakart bozuldu :(
  • Toprakla temas ettirdim statik poşedin üstünde çalıştırmayı denedim fakat bi gelişme yok bi süre çalışıp kapanıyor halen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.