Şimdi Ara

Bilgisayar Yeniden Başlatınca Açılıyor, Tamamen Kapatınca Açılmıyor [Win10]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Casper A15FB model bilgisayarımı (Bios ver. 506) "Kapat" seçeneğinden tamamen kapatıyorum. Ardından güç düğmesine basıp açmak istediğimde ilk olarak bilgisayarımın Casper logosu görünüyor. Logo kaybolduktan sonra ekran siyah (koyu gri de olabilir) bir renge bürünüyor ve sol üst köşede tırnak içindeki bu "_" işaret yanıp sönüyor ve Windows 10 logosu gelmiyor. (Tıpkı komut ekranı gibi görünüyor ancak yazı yazmama müsaade etmiyor)

    Tam o sırada güç düğmesine uzunca basıp tekrar kapatıyorum. Yeniden güç düğmesine basıyorum. Casper logosundayken F2 tuşuna basıp BIOS ekranına geçiyorum. F10 tuşuyla "Save and Exit" yaptığımda bilgisayarım yeniden başlıyor. Nitekim bu kez normal bir biçimde masaüstüne kadar açılıyor.

    Bilgisayarı bu şekilde normal olarak kullanırken "Yeniden Başlat" dediğimde bilgisayarım hiç bişey olmamışcasına kapanıp açılıyor. Ancak "Kapat" seçeneği ile kapattığımda açılmıyor.

    Bu konuya hakim olduğunu düşündüğüm dostlardan müsaitseler eğer yardımlarını talep ediyorum. Yazdıklarımda eksikliklerim olduysa eğer ilgilenecek dostlara daha fazla detay verebilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.







  • BIOS Load Optimized Defaults seçeneğiyle default moduna alın, kaydedin ve tekrar başlatın. Sorun devam ederse, Boot menüsünden başlangıç seçeneklerini değiştirip deneyin.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi yaptım hocam. İlk olarak "Load Optimized Defaults" yaptım. Bu kez Windows yerine haliyle sonsuz BIOS menüsü döngüsüne girdi. BIOS sürümüm 506 olduğundan "Security Boot" seçeneğini "Enable" Launch CSM seçeneğini de "Disable" yaptım. Windows'um açıldı. Boot menüsündeki DVD-RW ve HDD ile başlangıç seçeneklerini sırasıyla değiştirdim. BIOS sürümümden kaynaklanacağını düşündüm. Biraz araştırdım DOS üzerinden BIOS'u 508'e yükselttim. Ardından tekrar "Load Optimized Defaults" yaptım. Az önceki yazdıklarıma benzer şeyler yaptım ancak yine güç düğmesiyle ilk açışımda Windows açılmadı.

    Tüm bu süreç boyunca; BIOS ekranından ne şekilde çıkarsam çıkayım "bilgisayarın güç ışığı sönmediği sürece bilgisayar normal bir biçimde çalışıyor". Ancak diyelim ki "Güç düğmesine uzunca basıp kapattım. Aletin tüm ışıkları söndü. Tekrar güç düğmesiyle açmaya çalıştığımda Windows ekranı açılmıyor"

    Tahmin ediyorum ki "Elektrik akımı bilgisayara ilk kez geldiğinde donanımlara tamamen ulaşmıyor. Ancak ikinci kez deneyip BIOS menüsüne girdiğimde sanırım o an devre elemanları akıma tamamen doyuyor. İşte bu anda akımı kesmeden (restart) yaparsam açılıyor. Ancak akımı kesersem (güç düğmesine uzunca basmak) yeniden o gücü toparlayamıyor.

    Muhtemelen bir parçasında sıkıntı var. O parçanın ne olduğu kestiremiyorum. Kestirebilirsem eğer (değiştirme imkanım da varsa) o parçayı değiştirip sorundan kurtulacağım fikrindeyim.




  • SLFRX kullanıcısına yanıt
    Parçalar hakkında yargıya kapılmadan önce mümkünse format atmayı deneyin. Bataryasına dikkat edin, ihtimaller arasında olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba neden ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çeşit donanım arızası olabilir. İşlemciden kaynaklı. Yani olanlara bakınca yazılımsal bir sorun göremiyorum çünkü bilgisayar kendini açabiliyor. Arabayı vurdurmak gibi düşün, stop halindeyken calısmayan arabayı ittirip çalıştırabiliyorsun. İşlemcide işlevsiz haldeyken düzgün çalışmıyor olabilir. Sen gücü verdikten sonra yeniden başlatınca düzgün çalışmaya başlıyor. Tabi bu sadece bir teori ama bu düşüncelerle tamir ettiğim bir çok kasa oldu. Macununu değiştirmeyi deneyebilirsin.
  • Hocam tam cihaz modelini ve ekran kartı modelini kullanmış olduğunuz işletim sistemi versiyonu nu yazabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bendede var çözebildin mi kardeşim.

  • bundan muzdarip olan arkadaşlar içşn bu sorun genelde driverlar arasındaki geçişli grafik köprüsünün buga düşmesinden kaynaklanıyor. intel download centerdan işlemci modelini yaz hd graphics driverını ve nvidia driverını indir. ek olarak display driver uninstaller indir. interneti kes. başlata aygıt yükleme ayarları yaz kapat onu. sonra hem nvidia hem intel driverını yeniden başlat yapmadan tek seferde kaldır. pc güvenli moda geçir. ddu aç hem intel hem nvidia driverını yeniden başlatma yapmadan artıklarını temizle. bitince manuel olarak restart at. önce intel hd graphics driverını kur restart at sonra nvidia driverını kur resetle. düzelmesi gerekir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 1 Ocak 2022; 1:1:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt

    sıfır driver kurulmamış sistemde de yapıyor. hiç bir şey değiştirmeden kendiliğinden oldu.


    Anakart: Asus Z87 Plus 

    İşlemci: İntel 4770K

    Disk  : Adata NVMe PCIe M.2 SSD (gpt) 

    Gpu  : Zotac gtx 1050ti

    Ram  : 16 GB Gskill 8x2

    Psu  : Corsair RM750i 750W 80+Gold

    Wimdows: 10 pro 21H2 19044.1415

    Bios  : Fastboot:Açık/ CSM:Disabled/ Secure Boot: Uefi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlawist -- 1 Ocak 2022; 23:30:21 >
  • outlawist O kullanıcısına yanıt

    tarifim laptoplar içindi. bios bootta hardware fast boot (bahsettiğin fastboot bu mudur bilmiyorum) enable yapmayı deneyin. boot priorityde ssd ilk sırada değilse ilk sırada olanı kontrol etmeye çalışıp bugada düşüyor olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 2 Ocak 2022; 13:57:20 >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt

    Sorunun dediklerine hiç bir alakası yok maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.