Şimdi Ara

Bilgisayar yeniden başlamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır kullandığım bilgisayarımın anakart , ram , işlemcisini değiştirdim ve ssd aldım.Sistemi toparlayıp windows 8 yükledim ama format esnasında pcnin reset atması gereken yerlerde pc sadece kapandı , ekran görüntüsü gitti ve fanlar çalışmaya devam etti.Powerdan güç kesip yeniden pcyi açıncaya kadar da uzun bir süre durum değişmedi.Windows kurulduktan sonra yeniden başlat komutu verince de aynı durum devam etti.
    Belki windowstandır diyerek w7 kurdum ve aynı hatalarla karşılaştım.Ssd yi söküp eski harddiskime format attım ve ordan başlattım yine sorun çözülmedi.

    Bios sıfırlama , bios güncelleme , bütün usbleri çıkarıp başlatma , bütün parçaları söküp takma gibi işlemler yaptım ama nafile çözülmüyor.Anakartın bozuk olmasından korkmaya başladım.

    ocz 600 watt güç kaynağı , msi z87 g45 anakart , i4790 işlemci , 8 gb ram , ve ssd yeni parçalar diyebiliriz.Overclock yapmıyorum pc stok limitlerde çalışıyor.
    Yardımlarınızı bekliyorum yoksa anakartı servise göndericem son çare olarak.







  • Muhtemelen nedeni tespit edilemeyen bir kısa devre problemi gibi görünmekte. Genelde bu tür sorunları bulmak çok zor oluyor. Bazende mümkün olmuyor. Bir kaç önerim olacak, deneyebilirseniz belki çözüm getirebilirler, eğer deneyemez iseniz ankartınızı gönderiniz ancak pek olumlu sonuç alabileceğinizi zannetmiyorum.

    Öncelikle bunun bir kısa devre olayı olup olmadığını anlayabilme adına anakartınızı kasa dışarısında yalıtkan bir zemin üzerinde sadece gerekli parçaları (anakart, ram, işlemci, ekran kartı, hdd klavye, mouse) takarak çalıştırmayı deneyiniz. Eğer bu şekilde probleminiz düzelmiş ise nerede ise kesin olarak bir donanım nedeni ile kısa devre yaşadığınız sonucuna varabiliriz.
    Bu durumda aşağıdaki önerilerin bir veya bir kaçını bir arada uygulayarak sıkıntınızı aşmayı deneyebilirsiniz.

    1. Anakartınızın kasaya denk gelen arka yüzeyine ince bir sünger veya mukavva şeklinde bir yalıtıcı koyunuz, anakartınızın tamamını kaplamasına dikkat ediniz. Arka ayna kısmını çıkartınız. Bilgisayarınızı açarak durumu test ediniz.
    2. Powerınızı kasadan ayırıp kasadan tamamen yalıtılmış şekilde sadece gerekli kablolarını takarak durumu test ediniz, şayet durumda düzelme var ise powerınızı değiştiriniz veya kasadan yalıtmayı deneyiniz(koli abndı ile bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz, ancak bu durumda kasanın ayrıca topraklamasını yapmanız gerekmektedir unutmayın). Powerınız da kaçak söz konusu gibi.
    3. Kasanızı ekstra olarak topraklamayı deneyiniz.
    4. Monitörlerde topraklama kullanılmaz, nedeni de anlayabilmiş değilim. Benim en sık gördüğüm problemlerden biri monitördeki kaçak akımın ekran kablosu vasıtası ile bilgisayar kasasına oradan da anakarta iletilmesi şeklinde oluyor. Monitörünüzü değiştirip bir arkadaş veya komşunuzun monitörü ile durumu test edip görebilirsiniz. Şayet böyle bir sıkıntı mevcut ise ekran kartınızın ankarta sabitlendiği arka metal kısmı yalıtmayı deneyiniz (koli bandı ile anakarta temasını kesmeniz yeterli olacaktır), en kesin çözüm yeni bir monitör olacaktır ancak bu biraz pahalı(garantisi mevcutsa servise de gönderebilirsiniz, yoksa tamir için göndermeyin zira bulunması çok zor oluyor, birde bulmak adına monitörleri mahvediyorlar, gereksiz bir işkence olacaktır diye düşünüyorum).
    5. Anakartınızın kaçak akım ile ilgili kompanent/leri arızalıdır, servise gönderiniz.
    6. Sorun kısa devreden kaynaklı olabilir ancak bunlar bilgisayar donanımların da ki kısa devreden değil de evinizdeki veya apartmanınızdaki başka bir komşunuza ait elektronik alette meydana gelen kısa devre aynı elektrik hattını kullanmanızdan ötürü sizi etkiliyor olabilir. Bunu tespit etmeniz ve müdahale edip çözüm getirmeniz nerede ise imkansız olacaktır. Bu durum da anartınızı değiştirip, narinlikden uzak, kaçak akıma karşı hassas olmayan daha kaba saba bir anakart edinmeniz çözüm olabilir.

    Tüm bunlara rağmen problem bulunamayabilir ki çok zor tespit edilebilen bir arıza.. Geçmiş olsun, kolay gelsin.




  • Hocam yardımcı olduğunuz ve detaylı bir cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim işlerin yoğunluğundan dolayı uzak kaldım forumdan.Söylediklerinizi deneyeceğim umarım sorunu çözerim çok teşekkürler tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.