Şimdi Ara

Bilgisayar yavaş çalışması, donması ve de açılmaması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar epeydir ugraştığım sorun hakkında sizin de görüşlerinizi almak istedim yardımcı olabilecek birileri çıkarsa memnun olacağım. Size sorunumdan bahsedeyim:

    Normal olarak çalışmakta olan bilgisayarımda kapalı bile olsa fişten çekildiğinde veya elektrik kesildiğinde tekrar fişe takıldığında veya elektrik geldiği zaman bilgisayarım açılmıyordu, bunun sebebinin power supply olduğunu tahmin ediyordum, hoş yanlış tahmin de olsa power supply kısa süre içersinde yağmurlu bir günde elektrik voltajlarının değiştiği bir gece öldü bende gidip yenisini aldım. Almış olduğum yeni power supply HIGH POWER 500W. Powerı takıp bilgisayarımı açtığımda sorunlar ddevam ediyordu çok yavaş veya bilgisayarım donuyordu, biraz sök çıkar yaparak sorunun kullandığım ramlerden birinden kaynaklandıgını anladım, sanırsam powerın bozulduğu an o da ölmüştü, sorunlu tahmin ettiğim rami çıkartınca bilgisayarım çalışıyordu. Ancak bilgisayar ram eksikliğinden dolayı yavaş çalışmasının dışında durduk yere donuyordu ve de bilgisayara reset atmak zorunda kalıyordum bu sefer de Disk okuma hatası ctrl + alt + delete yapın veya an error occured ... şeklinde biostan sonra bu tarz uyarı çıkıyordu veya bu aşamayı geçse bile windows xp loding yaptığı yerde mavi çubuk sürekli dönüyor fakat xp açılmayabiliyor sadece bekliyorsunuz ve sonuç olarak reset atma durumunda kalıyorsunuz bu işlemleri tekrar tekrar deneyerek eninde sonunda tutturup açılabiliyor ama tekrar aynı sorunu ne zaman vereceği hiç belli olmuyor.

    Donanım bilgilerim;

    hıgh power 500w supply
    2gb kingston ram ( daha sonradan değiştirilmiştir fakat eski ramlerle de aynı sorunu vermektedir demek istediğim sağlama yaptım xD )
    asus m2n anakart
    samsung 160 gb hdd
    saphire x1600 ekran kartı

    Sizin düşünceleriniz sorun nerededir diyebilirsiniz bana merak ediyorum. Ben mevcut disk okuma hatası vs den dolayı hdd den şüpheleniyorum ancak hdd yi test ettiğimde bad sektörle karşılaşmadım fix mbr de yaptım komple hdd de formatlamıstım sorun düzelmedi, ama bunun dışında anakarttta olabilir problem... biiraz da sizin düşüncelerinizi alayım benim kafam çok karıştı :(







  • Merhaba, kendi adıma bir kaç tahminim oLacak benim,

    PC nin hiç açılmamasının nedeni iLk oLarak akLa PSU ihtimaLini getirsede bunu geneLLikLe anakarttan doLayı yapar. Yavaş çaLı$ma probLemi oLarak ise RAM, anakart ve HDD akLa geLenLer. ancak anakartınLa iLgil geneL probLemLer oLduğu bir gerçek, bu arada PC ni umarım toprakLı bir prizde kuLLanıyorsundur, bu tarz probLemLerLe çok kar$ıLa$tım, toprakLı prize takınca çok düzeLen probLem gördüm. neyse koLay geLsin, umarım yardımcı oLabiLmi$imdir.
  • anakartınızda problem var gibi...
  • öncelikle merhabaBilgisayarımda oyun oynarken 30 sn - dk aralıklarla donuk çalışma oluyor. Bunun çözümünü biliyorsanız ya da önerebileceğiniz tavsiyeleri bekliyorum .

    oynadığm oyunlar sistemime uygun hatta daha düşük oyunlar
    bilgisayarımı 2005 de aldım.
    sadece ram değişikliği oldu.

    Sistem özellikleri:

    1.83 Ghz AMD işlemci
    128 Mb ATI Radeon 9250
    1,5 gb ram
    80 gb harddisk

    yardımlarınızı bekliyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.