Şimdi Ara

Bilgisayar Windows yazısından sonra KAPANIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar öncelikle, konuya şöyle başlayayım HP marka bir laptopum var ne çok eski ne çok yeni birşey. Geçen günlerde DVD-Rom bozuldu, benimde format atma gereksinimi duyduğumu farkettim fakat sürücü olmadığından fazla uğraşmadım. Neyse bu arada ağır bir virüs yedim diye tahmin ediyorum ki bilgisayarı açamamaya bşaladım. Şöyle belirteyim Power tuşuyla gücü veriyorum, başta HP yazısı filan geçiyor ardından Windows XP dolum ekranı geliyor siyah mavi ilerlemeli olan, tam o anda ZANK diye kapanıyor bilgisayar. Sanki bi anda elektrik kesiliyor gibi, tamamen gidiyor ekran. Boot menüsüne filan girincede olay aynı, biraz gezince bile zank diye kapanıyor. Kötü olan şey şu ki DVD-Rom'u değiştirdim bu arada, değiştirmeme rağmen sanırım bilgisayarın açılıp DVD-Rom'u görmesi gerekiyor, çünkü rom çalışmıyor. Yani bilgisayar ilk açıldığında rom çalışsa cd yi takıp format atabilirim belki, fakat romu açamıyorum. Arada bu windows ekranını geçiyor, mause filan geliyor ekrana, masaüstü resmi filan görünüyor aynı olay tekrar oluyor. Bilgisayardan gelen baştaki ses kesiliyor, sonra küt diye kapanıyor.

    Uzattım biraz galiba umarım anlamışsınızdır, şimdiden saolun. :)







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musa95

    Arkadaşlar merhabalar öncelikle, konuya şöyle başlayayım HP marka bir laptopum var ne çok eski ne çok yeni birşey. Geçen günlerde DVD-Rom bozuldu, benimde format atma gereksinimi duyduğumu farkettim fakat sürücü olmadığından fazla uğraşmadım. Neyse bu arada ağır bir virüs yedim diye tahmin ediyorum ki bilgisayarı açamamaya bşaladım. Şöyle belirteyim Power tuşuyla gücü veriyorum, başta HP yazısı filan geçiyor ardından Windows XP dolum ekranı geliyor siyah mavi ilerlemeli olan, tam o anda ZANK diye kapanıyor bilgisayar. Sanki bi anda elektrik kesiliyor gibi, tamamen gidiyor ekran. Boot menüsüne filan girincede olay aynı, biraz gezince bile zank diye kapanıyor. Kötü olan şey şu ki DVD-Rom'u değiştirdim bu arada, değiştirmeme rağmen sanırım bilgisayarın açılıp DVD-Rom'u görmesi gerekiyor, çünkü rom çalışmıyor. Yani bilgisayar ilk açıldığında rom çalışsa cd yi takıp format atabilirim belki, fakat romu açamıyorum. Arada bu windows ekranını geçiyor, mause filan geliyor ekrana, masaüstü resmi filan görünüyor aynı olay tekrar oluyor. Bilgisayardan gelen baştaki ses kesiliyor, sonra küt diye kapanıyor.

    Uzattım biraz galiba umarım anlamışsınızdır, şimdiden saolun. :)

    Anakart, işlemci yada makinenin elektirik sisteminde bir sorun olabilir, harici bir USB bellek ile format atmayı da deneyebilirsin, eğer olmazsa sorunun kesinlikle donanımsaldır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.