Şimdi Ara

Bilgisayar Wifi Görmüyor Hatasının Çözümü Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar Wifi Görmüyor Ağ hatası kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biridir. Bu durum sizin internete bağlamanızı engellemektedir. Bu hatanın her zaman belli bir nedeni olmayabilir. Bu hata genellikle drive kaynaklı ya da Wifi ağının yapılandırılmasından dolayı ortaya çıkmaktadır. Saydığımız sorunları ortadan kaldırdığımızda Wifi ağına bağlanabiliriz. Peki bu sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz?


    Modemin Sorunsuz Çalıştığından Emin Olun


    “Bilgisayar Wifi Ağını Görmüyor” sorununun bir sebebi de modemin internet bağlantısında bir sorunun olduğuna işaret ediyor olabilir. Öncelikle başka bir bilgisayardan veya telefondan wifi ağına bağlanarak wifi de sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Diğer cihazlar Wifi ağına bağlanmıyorsa modemi kapatıp tekrar açmayı denemeliyiz. Modem kablolarının yerinden çıkıp çıkmadığı da kontrol edilmelidir. Son olarak ise modemin arkasında gömülü olarak yer alan reset tuşu ile modeme reset atılabilir. Eğer tüm bunlar işe yaramazsa driverler kontrol edilmelidir.


    Driver Kontrolü


    Her bilgisayarda wifi bağlantı kartı yer almaktadır. Bu kartın sorunsuz çalışabilmesi için ise karta uygun driverin yüklenmiş olması gerekmektedir. Karta uygun driver yüklü fakat hala sorun devam ediyorsa driver güncellenmelidir. Güncelleme yapmak için masaüstü simgesine sağ tıklayarak özellikler seçeneğine tıklayıp, açılan pencereden aygıt yöneticisini seçin. Ağ bağdaştırıcıları seçeneğini genişleterek burada yer alan Wifi etiketli donanıma sağ tıklayarak ‘sürücüyü güncelleştirin’ seçeneğine tıklayarak driveri güncelleyin.


    Wifi Özelliği – Bilgisayar Wifi Görmüyor Çözümü


    Klavye üzerinde yer alan Wifi tuşlarının aktif olmaması sebebi ile de bu sorun yaşanabilmektedir. Fn tuşu ile klavyenizde wifiye atanan F tuşuna basarak wifiyi aktifleştirebilirsiniz.


    Uçak Modu


    Bilgisayarınızda uçak modu aktifse Wifi ağına bağlanamaz. Sağ alt köşeye tıklayarak uçak modunun açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.

    Tüm bunları deneyip wifiye bağlanamadıysanız müşteri hizmetleri yetkilisini arayarak yardım alabilirsiniz.


    Tamamını okumak için: Tıkla git








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.