Şimdi Ara

Bilgisayar Sürekli Kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 Ay önce İş için kasa ana kart ve işlemciyi değiştirdim. Ram ile Ekran kartını değiştirmedim.

    Kasayı 750 Watt Gold güç kaynağı ile birlikte aldım. 1 ay Boyunca hiç bir sıkıntı yoktu lakin son iki haftadır. Bilgisayarı açıyorum 15-20 dk sonra kapanıyor. bazen 1-2 saat sonra bazen 4 saat sonra bazı günler hiç kapanmıyor. İlk baş Voltajlar düşük geliyordur diye düşünüyordum ama öle bir durum da yok sanırım. Bazen açtığım gibi kapanıyor ve açılmıyor. Prizleri çıkartıp tekrar taktığımda o zaman açılıyor. Az önce de uzatma Usp'i Kablosuna Flash takarken Elektrik geldiğini fark ettim. Bildiğin kaçak vardı. Şimdi Sorun güç kaynağını değiştirmekte mi yoksa ? Ana Kartta da problem olabilir mi ? Teknik arıza için bi bilgisayar servisine verdim güç kaynağını değiştirip 2 saat çalıştırmış ama güvenemiyorum. Not : Bilgisayar kapanırken ya da açılırken Güç kaynağında ark olmuyor.







  • Bence işlemci fanı tam takılamadı
  • Bilgisayarda kaçak elektrik olması 220V ciddi bir problem, bu problem PSU ile alakalı ,tamirci yeni PSU taktığına göre problem kalmamıştır .Güç kaynağında zaten ark olmaması lazım ,oluyorsa arıza devam ediyor demektir ..
    En basit yöntem kontrol kalemi ile bilgisayar kasasının boyasız metaline değdirip bakmanız .
  • Uzay sistem kurup denemenizi öneririm.Yani kasanın içindeki bütün malzemeler dışında olacak şekilde yalıtkan bir malzeme üzerine kurup test edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengomatik

    Uzay sistem kurup denemenizi öneririm.Yani kasanın içindeki bütün malzemeler dışında olacak şekilde yalıtkan bir malzeme üzerine kurup test edin.

    Banada böyle yap demiştin anakartı yaktık kardeş




  • ENİGMA. E kullanıcısına yanıt
    Yalıtkan malzeme dedik ama kardeşşş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.