Şimdi Ara

Bilgisayar sektöründe yaşan kriz Dell'i de vurdu: Binlerce çalışan işten çıkartılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar sektöründe yaşan kriz Dell'i de vurdu: Binlerce çalışan işten çıkartılacak
    Bilgisayar dünyası zorlu süreci minimum hasarla atlatmak için maliyetleri düşürmeye çalışıyor. Bu bağlamda pek çok firmadan işten çıkarmaları gördük ve görmeye de devam ediyor. Bu adımı atan son firma ise bilgisayar üreticisi Dell oldu.



    Dell, iş gücünün yüzde 5 azaltıyor



    Bloomberg'in bir raporuna göre bilgisayar üreticisi Dell, küresel iş gücünün yüzde 5'ini temsil eden yaklaşık 6.650 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Dell'in Operasyondan Sorumlu Eş Başkanı Jeff Clarke, şirketin işe alımlara ara verme ve seyahat kısıtlamaları gibi daha önceki maliyet azaltıcı önlemlerinin yetersiz kaldığını söyledi.



    Dell’in işten çıkarmasının nedeni olan bilgisayar ve dizüstü bilgisayar endüstrisinde yaşanan büyük talep düşüşleri gösterildi. Küresel covid salgını sırasında bilgisayar satışları tüm zamanların zirvesini görmüştü ancak artık ekonomik şartların da etkisiyle birlikte talep düşüşü yaşanmakta. Endüstri analisti IDC’ye göre Dell, son çeyrekte yıllık bazda satışlarda yüzde 37 gibi ciddi bir düşüş yaşadı. Gelirlerinin yüzde 55’ini bilgisayar satışlarından elde eden Dell için bu, ciddi bir düşüş.



    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9 7845HX test edildi: Selefinden iki kat daha hızlı



    Clarke, işten çıkarmaların Dell'in "uzun vadeli sağlığı ve başarısı" için gerekli olduğunu söylüyor. Firma bu dönemi bir yapılanma süreci olarak görürken işten çıkarmalar sonrasında Dell çalışanlarının sayısını altı yılın en düşük noktasına indirecek.



    Donanım talebindeki düşüşten etkilenen tek bilgi işlem markası Dell değil. Kasım ayında HP, yaklaşık 6.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyururken Lenovo, Aralık 2022'de açıklanmayan sayıda işten çıkarmalar yapacağını söyledi. Bununla birlikte Meta, Google, Microsoft, Amazon gibi dev firmalar da yüksek hacimli işten çıkarmalar yapıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/2/6/23587401/dell-employees-layoffs-tech-recession-falling-pc-laptop-sales







  • Full HD 250cd/m² 120 hz 30ms - 40ms dizüstü satarsa DİBİNİ GÖRÜR bir tane iyi ekranlı dizüstü yok yaptı diyelilim onu da 50 -100 bin tlye satıyor diğer firmalar 15-20 bine ürün satarken sen kimsin DELL


    Monitörler olmasa adı unutulacak firma haline dönüştü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Şubat 2023; 1:12:20 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Dell gibi firmalar parayı bizim gibi son kullanıcıdan çok büyük firmalardan kazanıyor hocam. Konu ürünün kalitesi değil keza Dell mükemmel olmasa da belirli bir kalite seviyesinde ürün çıkartır her zaman. Konu bir çok firmanın da yaşadığı Corona sonrası mali sıkıntılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.