Şimdi Ara

bilgisayar seçimi (tartışma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar özellikle diz üstü bölümüne açmıyorum çünkü ; tartışma yapmak istiyorum ayrıca o bölüme uymayan bazı sorularımda var.

    1-Sizce bir ev kullanıcısı bilgisayarından çok üstün özellikler istemiyorsa(oyunları fullhigt özelliklerde açmak gibi...) laptop almalımıdır?
    a)Bu durumda ev kullanıcısı için ne makuldur?

    2-Sizce Sony gibi markalara para vermek saçmamıdır?

    3-2000 tl ye kadar bir laptop önerirmisiniz?

    Bazıları bilgisayarın şekline pek önem vermezler.Ancak ben ev kullanıcısı olduğum ve çok üstün özellikler istemediğim için önem veriyorum.

    Sorularımı cevaplarsanız sevinirim :)



  • Ev kullanıcısıysanız bence dizüstü bilgisayar tamamen gereksiz bir şey. Eğer gezmeyi seven, gezerken internetten de ayrılmak istemeyen biriyseniz laptopu öneririm size. Taşınılabilirliği dışında herhangi bir avantajı olduğunu düşünmüyorum.
  • ev kullanıcısıyım ancak dedigim gibi tasarıma gerçekten önem veren birisiyim.Bu yüzden laptop düşünüyorum.Ayrıca masa üstü angarya geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nutec

    ev kullanıcısıyım ancak dedigim gibi tasarıma gerçekten önem veren birisiyim.Bu yüzden laptop düşünüyorum.Ayrıca masa üstü angarya geliyor


    Masaüstü ile laptop arasında performans açısından dağlar kadar fark var. Mesela 2000TL'ye bir laptop istemişsiniz. O laptoptan alacağınız performansı bir masaüstü bilgisayara 1200TL civarı bir para vererek alabilirsiniz. Sadece oyun değil; film izleme, arşiv yapma, dosya formatı dönüştürme gibi birçok alanda masaüstü bilgisayarlar birkaç adım öndedir.

    Ama istiyorsanız yine de laptop alın. Zira bu alana girmek istemişsiniz ve masaüstü bilgisayar alırsanız pek heves ile almayacaksınız.

    Laptop için size HP, Acer, Samsung gibi markaları önerebilirim. Bunun dışında, piyasaya pek yakın olmadığım için tam olarak bir öneri yapamayacağım.




  • performans açısından derken sadece ekran kartlarında bir düşme var onun sebebide az enerji harcama istelemeri bu yüzden biraz kırpıyorlar :) İşlemci gibi diğer parçalar aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nutec

    performans açısından derken sadece ekran kartlarında bir düşme var onun sebebide az enerji harcama istelemeri bu yüzden biraz kırpıyorlar :) İşlemci gibi diğer parçalar aynı.


    Yanlışınız var hocam. Dar alan nedeniyle soğutmak kolay olmadığı için işlemcilerde de kırpılma var. HDD'ler de yine alan darlığı yüzünden masaüstündeki klasik HDD'ler gibi 3,5" 7200RPM değil, 2,5" ve 5400RPM. Ramler hakkında tam bir bilgiye sahip değilim ancak onlar da masaüstündeki gibi geniş bir alana sahip olmadığı için ufak ve kırpılmış olma ihtimali yüksek.

    Tercihi yine de size bırakıyorum. Size zorla masaüstü bilgisayar aldıracak değilim ya...




  • önerebileceginiz tasarım harikası özellikleride güzel olan 2000 tl ye kadar bir laptop varmı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nutec
    önerebileceginiz tasarım harikası özellikleride güzel olan 2000 tl ye kadar bir laptop varmı??

    Bütçenizi zorlarsanız Dell studio xps 1645 öneririm.Tasarım olarak muhteşem diyebilirim.(bence)
  • gayet güzel ancak daha cok n vidia kartlara bakıyorum enerjiyi daha az harcıyor ayrıca her türlü oyuna destek veriyor.
  • 1-Sizce bir ev kullanıcısı bilgisayarından çok üstün özellikler istemiyorsa(oyunları fullhigt özelliklerde açmak gibi...) laptop almalımıdır?
    a)Bu durumda ev kullanıcısı için ne makuldur?

    2-Sizce Sony gibi markalara para vermek saçmamıdır?

    3-2000 tl ye kadar bir laptop önerirmisiniz?



    1- Üstün özellik istemeyip rahatlık istiyorsa alabilir. Bkz; Yatağa uzanıp nette takılmak gibi

    2- Bence değildir. Geçenlerde netbooklara bakıyordum, Samsung'un özellikleri Sony'den iyi olmasına rağmen sırf sony nin tasarımı ve güzelliği için sony almayı düşündüm. Ayrıca sırf tasarım için değil Sony zaten kaliteli şeyler üretiyor

    3- Sony'nin tasarım harikası laptoplarına bakabilirsin




  • hocam bir sürü marka model var ayrıca internettende pek belli olmuyor:) belirli bir model önerseniz ?
  • 2000 liraya çok güzel masaüstü pc dizilebilir.tasarım için heba etmeyin o parayı.
  • i7 li hd 5xxx serili 6 gb ramli süper ötesi bilgisayar dizilebilir biliyorum.Ancak i7 yi ne alanda kullanacagım bence bunun cevabı verilmelidir öncelikle.
    Zaten 2000 tl civarı alınacak bir pc de i5 işlemcili 4gb ram li gt 330m civarı bi anakarta sahiptir.
    Msn+facebook+belgesel,dizi vs... izleyen bir kişi olarak i7 beni aşar.
    Programlamaya başlıyacagım C # ile onada gayet yeterli buluyorum i5 i.Bu yüzden istiyorum masa üstü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nutec
    gayet güzel ancak daha cok n vidia kartlara bakıyorum enerjiyi daha az harcıyor ayrıca her türlü oyuna destek veriyor.

    Ati kartlar daha tasarrufludur enerji konusunda ama nvidia dediğiniz gibi oyun konusunda daha iyidir.
  • oda yada masa düzenine önem verdiğinizi sanıyorum.işim gereği bir çok model ve çeşit pc.kullandım.öyle an geldiki masamda 4,5 pc ile çalışmak zorunda kaldım.
    diz üstünün tek avantajı taşınabilmesi.ev içindede olsa aynı odaya hapsolmazsın.birde işi bitince 2 dakikada kaldırıp bi köşeye atabilirsin.

    ama dikkat.bu laptopa iyi bir hoparlör lazım,(laptopun mausu ve klavyesi insanı yoruyor) bide mausla klavye alıyım dersen o laptop zaten masa üstüne dönüşmüş oluyor.ayrıca parça değiştirme işini yazmama gerek yok sanırım.
    bir kaç metre bile taşıman gerekliyse al .ama hep sabit duracaksa masa üstü daha avantajlı.
  • Arkadaşlar normalde zaten bilgisayarla günümü geçirmemeye çalışıyorum.7/24 saat açık da değil:) genel anlamda kullanıyorum.Ayrıca bence insanın içinide açması gerekir.22 inc monitör den ne gibi bir estetik beklenir ki ? yada alacagınız haf antec vs... kasalardan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nutec

    Arkadaşlar normalde zaten bilgisayarla günümü geçirmemeye çalışıyorum.7/24 saat açık da değil:) genel anlamda kullanıyorum.Ayrıca bence insanın içinide açması gerekir.22 inc monitör den ne gibi bir estetik beklenir ki ? yada alacagınız haf antec vs... kasalardan ?


    Sizi PC modifikasyon bölümüne yönlendiriyorum:

    http://resim.donanimhaber.com/forumid_381/tt.htm






  • bir zamanlar uğraştıgım için biliyorum ancak öyle aman aman bilgisayar kullanmamaya çalışıyorum.Zaten o yüzden istiyorum:) önereceginiz modeller varsa bekliyorum

    Birde 1920 cözünürlükte olursa güzel olur :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nutec -- 19 Temmuz 2010; 3:22:42 >
  • Bide eski laptopum hakkında konusuyım 3 yıl kullandım ve 4-5 kez şarj aletini değiştirdim eger benım gibi 6-7 saat cıvarı kullanırsanız şarjı dayanmıyor
  • Estetik olsun Dıyorsanız mac lede bakın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.