Şimdi Ara

Bilgisayar Programları ve Koruma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar programları günlük yaşantımızda çok önemli bir yer almaya başladı. Bilgisayarlar her anımızda vazgeçilmezlerimiz olması sebebiyle kullandığımız programlar da bir o kadar önemli hale geldiler..
    Programlarımızı seçerken; genelde ücretsiz, freeware dediğimiz uygulamalardan seçmeye gayret ederiz. Çoğumuz yazılımlara para ödemek istemeyiz. Tabi ücretsiz yazılımlarda da kalite–sizlik faktörü ön plana çıkmaktadır. “Kaliteli, kullanıcı dostu“ ve aynı zamanda “ücretsiz” programlar bulmakta zorlanmaya başlarız. Ücretsiz programların pek çoğunda istemediğimiz zararlı yazılımlar olabilmektedir.
    Bu sebeple kullanacağımız programlarımızı seçerken, dünyada en çok kullanılan, çok tercih edilen uygulamaları seçmek için özen göstermeliyiz. Bu tür programlar belli bir kaliteyi yakalamıştır ve düzenli olarak güncellenmektedirler. Aynı zamanda güvenlik de çok önemli olduğu için; spyware, virüs vb. zararlılardan da uzak durmamız gerekmektedir. Hangi kategoride program kullanırsanız kullanın, o kategorinin en çok tercih edilen bilgisayar programını tercih etmeye özen gösterin.
    Bilgisayar programlarından bahsetmişken, Antivirüs Programları ayrı bir yer ayırmak gerekmekte. Günümüzde güvenliğine dikkat etmeyen kişilerin pek çok sıkıntı yaşadıklarını görüyoruz, duyuyoruz. Bilgisayarlarında güvenlik yazılımları kullanmayan, güncel olmayan antivirüs programları kullanan, crackli, warez dediğimiz orijinal olmayan koruma programları kullananlar çokça müzdarip olmaktadırlar. Kısa sürede yavaşlayan bilgisayarlar, internet hızları, sebepsiz klitlenen-donan işletim sistemleri, istenmeyen reklamlar, şifre hırsızlıkları, bankacılık dolandırıcılıkları ve daha örneklerini çoğaltabileceğimiz pek çok sıkıntı gibi…
    Bu sorunları yaşamamak için ne yapmalıyız dersek; öncelikle orijinal bir antivirüs programı edinip, sistemimize kurmalı ve sürekli güncel tutmalıyız. Antivirüs yazılımını seçerken bazı örnekler vermek gerekiyor. Örneğin; Kaspersky, Eset, Norton vb. firmaların sadece “Antivirus” değil, “Internet Security”, “Smart Security”, “Total Security” vb. gibi her konuda güvenlik sağlayan yazılımları seçmeye özen göstermeliyiz. Ayrıca antivirüs güvenlik uygulamamızın yanında uyumlu bir şekilde çalışabilecek “Spyware” koruyucu yazılım da kullanabiliriz. Buna da örnek verirsek: “ Malware antimalware, Spybot Search Destory, Spyware Terminator” gibi yazılımları öne çıkarabiliriz.
    Herkesin hızlı, güvenli ve sıkıntısız bir bilgisayarlı hayat geçirmesi dileğiyle…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir76 -- 9 Eylül 2022; 21:8:19 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.