Şimdi Ara

Bilgisayar programcılığı fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyorum. Nerden başlamamı önerirsiniz?



  • Fakulte degil meslek yuksek okulu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıllık başka bölüm bak derim ben okuyorum şuanlık pişmaın 4 yıllık başka bölüme geçmeyi düşünüyorum ya da burayı 4 yıllığa tamamliycam anlayacağın 4 yıllık okumazsan hiç bir işe yaramaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurztpr -- 11 Kasım 2016; 21:52:12 >
  • Kıymeti yok. Herhangi bir 4 yıllık okumanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bilgisayardayken kendimi rahat ve mutlu hissediyorum. Bilgisayar üzerine ne okumamı önerirsiniz ? İlerde iş imkanı olsun maaşı olsun rahat kafa dinleyebilceğim. Gerçekten onun üzerine yoğunlaşıcam.
  • l0v3ly L kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar ya da Yazılım mühendisliği.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aslında çok zekiyim kendi kendime acayip programlar yazarım parlarım uçar giderim gibi bir güven hatta gerçeklik yoksa düz seviye işler için az paralar alırsın. ama bu türkiyenin gerçeği zaten her türlü az para alacaksın. ama en azından 4 yıllık alakasız tm/ts bölüm okursan daha boş işler yaparak daha az yorularak yine az para kazanabilirsin.
  • Profesyonel developer ve bir meslek Lisesi mezunu olarak (düz lise cıkıslıyım. Mühendislik puanım yetmeyince 4 yyıllık ilgisiz bölüm bitireceğime 2 yıllık okurum daha iyi demiştim. Tabi ne kadar mantıklı tartışılır ama geçmiş geçmiştir.)

    1- Hiç bir yazılım şirketi öyle dehşet zeki. Tek eli ile roket rota hesaplayan öbürü ile bir yandan facebook kuran biri aramıyor ve yokta zaten. iş yapmak için temel yeteneklere sahip olsun istiyor. Nedir temel yetenekler. Programcılığın temelini bilsin. if for , Sql , veritabanı , select , insert, ... Tasklar. Son 3 yıla ait satısların toplamını getiren bir ekran yapmak. kullanıcıya 10 kolonlu bir veri girdirecek listeleyecek silecek ekran yapmak vs.

    2- 2 yıllık Myo da aşırı ilgili olmam hocaların yakasına yapışmama rağmen programlamanın P sini öğretmediler. Basitce veritabanına kayıt giren listelyen bir şey bile. lakin konyada myo okuyan arkadaşım. güzelce kodluyordu. Yani biraz da bulundugun okul ile ilgili

    3- Kendi şirketimi kapatmadan önce ortağım bilg.müh. mezunu idi. Okuldan arkadaşları gelirdi. Adam okulu iyi bir derece ile bitirmiş memur olmus. HTML ne diye soruyor. Sektöre ilgisi kıraathanedeki amcaların ülke kurtarmalarındaki fikirler gibi. Nasıl olur dedim. Adam Full kopya ile hocalara yağcılık ile vs bitirmiş. Yani sadece ya X okulu bitince 6.000 tl maas alıyormusun demişler adamda bitince olacak sanmış. Aynı sınıftan microsofta çalışmaya giden de oldu. 2.000 tl memur olarak calışan da.

    Eğer Programcı olacağım diyorsan. Okul önemlidir ama okul zanaatkar yetiştirmez. Programlama nasıl kariyer edinilmeli.
    1- Kararlı mısın hayal perest misin emin ol.
    2- Acıkakademi , geleceğin yazarları, udemy , pluralsight ... ve Dr.com.tr kitap ve eğitim edin. Sonuna kadar git. Öyle forumlardaki kitaba ne gerek var. google yeter diyenleri dinleme. 2.3. programlama dilini öğrenirken evet. kitapsız da oluyor. Ama ilkkez öğrenirken temel önemli. for ne if ne o bile zor gelecek.
    3- Bir proje hefein olsun. Basit kücük ama bir ihtiyactan yola cıkan. Bunu bitir. Cünkü programlama bir şeyler yapmak içindir. kimse ne bliyorsun demez. ne yaptın der.
    4- Ücret beklentisi olmadan sana bir şeyler öğretecek bir firmaya gir. Orda ufak ufak bir şeyler yap. Junior Developer ol. Orası sana kendini geliştirecek iş vermezse başka yer bul.
    5- Ingilizcen çok iyi olsun. Bu meslek Diplomasız yapılır ama ingilizcesiz asla!.


    myo dan cıkan insanlardan çok azı bilgisayar ile ilgili işler yapıyor. Malesef eğitimin kalitesi inanılmaz düşük. Lakin bir sıfırdan büyüktür. DAha iyisi olmuyorsa elindeki imkan en iyisidir. Her geçen gün imkanlarda artıyor. Tüm developer arkadaşlardan bizim zamanımzda bu yoktu. diyor. Yani herşey üstüne koyularak. Kolaylaşarak ilerliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.