Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği İçin Bilgisayar Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim ve bir tane bilgisayar almak istiyorum. Ayıracağım minimum bütçem 30.000₺ eğer çok elzemse bunu 45-50 bin TL bandına çekebilirim. Şu an elimde bir laptop var iyisiyle kötüsüyle. Sizce yeni bir laptop mu almalıyım yoksa "Bu laptop seni okulda kod yazma konusunda götürür; isteğe bağlı tasarım, modelleme, oyun geliştirme yaparsın sen iyisi mi bir masaüstü al daha performanslı olur hem." mi dersiniz? Eğer evet ise direkt cevabı yazın :D yok değil diyorsanız laptop tartışmaya geçelim. Tüm bu bahsettiğim grafik kartı gerektirecek işlemleri laptop ile de yapabilirim ancak işin içerisine sıcaklık, fan sesi ve şarj süresi giriyor. Sorumuz ise bir gaming laptop almak mı yoksa bir ofis laptopu almak mı? Eğer gaming laptop ise cevabınız yine direkt cevabı yazabilirsiniz şimdi ofis bilgisayarına geçelim. Ofis bilgisayarı belki performans konusunda sıkıntı yaşatır ancak sıcaklık, fan sesi ve şarj süresi sorunu hayatımdan çıkar gibi olur. Açıkçası şu an ofis bilgisayarını seçsem Huawei Matebook D16 i9'lu versiyonunu seçerim içerisinde grafik birimi olarak İntel İris Xe Graphics var, ne kadar isimlerini biliyor olsam da güçleri hakkında inanın bir bilgim yok. Bu işlemci ve grafik birimi beni modelleme, tasarım, oyun geliştirme açısından ne kadar taşır bilmiyorum onu sormaya geldim :D Yine bu forumdan bir arkadaş eski bir matebook kullanmış ve mobil oyun tasarlama konusunda sıkıntı çıkartmamış e tabii benim de bilgisayar için "Triple A" bir oyun yapmayacağım malumunuz, herhangi bir bilgiye sahip değilim fikirleriniz nelerdir?


    *Bu bilgisayarı almak için acelem yok seneye dahi alabilirim eğer ryzen 8000 serisini bekle derseniz diye belirteyim dedim.)


    (Bu forumdaki ilk başlığım olduğu için yanlış konu, yanlış yazım stili, yazılı olmayan forum kuralları ile alakalı ihlaller yapmış olabilirim kusura bakmayın  )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrahiRabe -- 18 Ekim 2023; 1:40:25 >







  • Benim tercihim laptop yönünde olurdu o yüzden direkt asıl noktaya geçiyorum. Fiyat/performans arıyorsan Monster ürünlerine bakmanı öneririm. Türkiye merkezli olmaları oldukça büyük bir artı, herhangi bir teknik arıza vb. durumunda doğrudan başvurabileceğin aktif bir teknik servis hizmeti sunuyorlar. Model konusunda Tulpar serisindeki laptopları incelemeni öneririm..
  • KillingField kullanıcısına yanıt

    Monster da da baya şikayet falan var. Bilemiyorum.


    İşlemcisi iyi olsun derim.

  • Hocam iyi işlemci arıyorsak yukarıda bahsettiğim Matebook D16 iyi ancak grafik birimi İntel İris Xe Graphics. Veya yine iyi işlemci arıyorsak elimdeki laptop okulda labda kod yazmak için yeterli diye düşünüyorum ancak henüz birinci sınıf olduğum için bir bilgim yok, eğer okulda yeterliyse direkt masaüstü toplayabilirim.

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Şahsen son 5 yıldır Monster kullanıyorum, şu ana kadar 2 kere teknik servis maceram oldu (ilki ekran ile ilgili, ikincisi ise batarya ile ilgiliydi) ve ikisinde de bilgisayarı 1 hafta içinde geri teslim alabildim ücret ödemeden. Hafif bir ısınma ve fan sesi problemi olduğunu söyleyebilirim ancak bu tip bilgisayarlarda bu olağandışı bir durum değildir. En sonunda seçim sizin hocam, Monster ürünleri sundukları performansa göre biraz daha ucuz oluyorlar o yüzden önerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillingField -- 18 Ekim 2023; 17:3:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.