Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
278
Favori
174.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!


(En Son Oy Tarihi: 6.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • Mek. kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın ama anlayamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl sonra hangisi daha çok para kazandırır big data mı siber güvenlik mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ortalama bir üniversiteye gidip kendimizi geliştirdiğimizde ve yazılım kısmına 3.sınıftan itibaren başlasak mezun olduktan sonra 5 sene içerisinde ne kadar kazanabiliriz? Pilotaj kazanamazsam uçuş okulu için para gerekecek bu yüzden soruyorum yoksa pilotlukta ki maaşı dahi önemsemiyorum nerdeyse hiç bilgim yok sektörle alakalı.
  • Hocam merhaba bilgisayar mühendisliği okuyorum 2.sınıfa geçtim kesinlikle benim bölümüm bu ama 

    İstemediğim bir şehir, ingilizce değil, üst dönemlerin söylediğine göre hocalar bilgisiz ve geçmek imkansızmış, ilk sınıftan neredeyse her dersi bıraktım.

    Üstten herkes diyor geç olmadan üniversite değiştir.

    Sizce ne yapmalı sınava hazırlanmalı mıyım tekrardan eğer hazılanırsam okula devam ederken olacak.

    Devam edersem okulda ortalama yükseltmek ve kendimi geliştirmek için çok kasacağım.

    Benim hayalim yüksek ortalama yapıp abd de doktora yapıp orda silikon vadisinde çalışmak sonra kendi start up ımı başlatmak falan. Doktora nedeni abd ye yerleşmek için yani orada çalışmak istiyorum kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni_hayatt kullanıcısına yanıt
    Anasını sattigimin biyolojisinden 5 net yapmasaydim kafam rahatti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Benim alanım eşit ağırlık ama sonradan sonraya içimde bilişim dünyasını öğrenme tutkusu başladı. Bu alanda kendimi bireysel olarak geliştirirsem ileride ek iş veya birincil işim olarak hangi alanlarda çalışabilirim?

    Gerçekten içimdeki hevesimi öldürmek istemiyorum, tm alanında yönetim bilişimleri sistemi adında bir bölüm var. Bu bölüm hakkında bilginiz var mı? Varsa görüşleriniz neler?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bestoftimes

    Bu mesaj silindi.
    Tobb bilgisayar ocak söndürür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dün mezun oldum bilgisayar mühendisliğinden. Konuyu takibe aldım. Tebrikler bu arada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Yav boş yapma arkadaşım. Daha dün mezun oldum, öğrenci iken başvurduğum firma 4200 TL teklif etti, kabul ettim. 1800 e çalışan bilgisayar mühendisi değildir programcıdır o

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uni2019 U kullanıcısına yanıt
    hangi üni hocam ? özelse pmden yazar mısınız merak ettim ona göre tercih listeme koymayayım
  • wanowa W kullanıcısına yanıt
    Bende kimyada aynı dertten muzdaripim
  • Bilgisayar mühendisliği öğrencisine nasıl bir bilgisayar lazımdır ?
    Bu yıl kazanabilirsem gebze teknik üni. gitmek istiyorum gitmeden önce bilgisayar değişimi şart gibi şuan ki bilgisayarımın driver destekleri bile kesildi dersler sırasında bu bilgisayarı çok zorluyor bilgisayarın şu özelliği karşılamaz ise sıkıntı yaşarsın diyebileceğin bir şey var mı ?
  • Merhaba.30k bekliyorum. İzmir ekonomi üniversitesine gitmeyi düşünüyordum da gtü hakkında söyledikleriniz ilgimi çekti. 2012 de mezun olmuşsunuz sanırım ve 15k ile girdiğinizi söylediniz.

    GTÜ bilgisayar mühendisliği

    2017– 41200

    2016–46500

    2015–50600

    2014–53300

    Sıralamalarıyla kapatmış. 4 yıldır bariz bir şekilde sıralamalar yükseliyor ama 15k dan düşme nedeni ne olabilir? Eğitim düzeyi azalmış veya yurtiçi ve yurtdışı olanakları azalmış olabilir mi? Bunun nedenini araştırdım. Öğretmenlerini ve imkanlarını araştırdım. Çok bir şey öğrenemedim. Bir de siz bilgi verirseniz makbule geçer.

    Edit. Bu benim mezun senemdi. Bir daha kalmam diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1337UnsatisfiedGreed -- 15 Temmuz 2018; 12:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi günler,geçen senede konunuzu görmüştüm mezuna kalmamdaki etkenlerden biriydiniz ve GTÜ nün sıralamasının yükselmesinde sizinde etkinizin olduğunu düşünüyorum yaptığınız bu bilinçlendirme için minnettarız.
    Benim sorum;Sınıf arkadaşlarınız arasında mezun olduktan sonra iş bulmakta sıkıntı yaşayan oldu mu ? veya bu sektörde çevrenizde ve sınıf arkadaşlarınızda işini sevmeyerek yapanlar, bilgisayar müh. olduğuna pişman olanlar var mı?
  • Bu işin zorlukları nelerdir?
    Aşırı derece matematik gerekiyor mu?
    Matematiğin en diplerine inmek lazım mı?
    Üstelik oyun şirketlerine katılma ihtimalim var mı?
    Oyun şirketleri için yazılım mühendisliği mi yoksa BM'mi?
  • Güzel konu olmuş amme hizmeti gibi :). Koç Üniversitesi ile ilgili merakı olan varsa cevaplayabilirim, başka vakıf üniversiteleriyle ilgili merakı olan varsa fikir verebilirim. Selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tataRkralı_14

    Sağolun abi ben yerimi alıyım önceden de pazar günü bakarım cevaba öncelikle ben ne programlama ne bir şey hiçbir şeyden anlamayan biriyim hatta format bile bilgisayardan tek anladığım cs go oynamak ve arama motorlarını kullanıp gezmek lakin çok iyi bir matematikçiyim özellikle fonksiyonlar ve bazı teoremlerin ispatlarıyla uğraşmaktan hoşlanıyorum yaratıcı bir zekaya sahibim inovasyonda ödül bile aldım bu şartlarda olmayan bilgisayar bilgimle zorlanır mıyım bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim abi şimdiden teşekkür ederim.
    BM olmak için önceden bilgisayarla ilgili şeylri bilmene hiç gerek yok. Ben BM okumadan önce sadece oyun oynardım birgün de demedim ki la bu oyunları nasıl yapıyorlar. İlk iki senemde çok zorlandım sonradan toparladım. O kadar bilinçsizzce tercih yapıyordum ki 2012 yılında ilk tercihim İTÜ Gemi miydi neydi, annemin amcaoğlu BOU BM mezunuydu ve bana zorla GTÜ'yü ilk tercihime yazdırmıştı. O zaman çok sövmüştüm ancak sonradan bin türlü dua etmiştim. BM okurken sana BM nasıl olunur öğretiyorlar aslında, bu sebeple hiç dert etme. Zor oluyor ancak öğreniyorsun. Mezun olduktan sonra da hersey sende üstüne koymaya bak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sciencern

    Hocam elektrik-elektronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    Neler yaptıklarını, nerelerde çalıştıklarını, birgünlerinin nasıl geçtiğini araştır. Git sor Linkedin üzerinden birilerine sor. Genelde gördüğüm iş olanakları BM kadar çok olmadıgından yandan yandan yazılım öğreniyorlar. Hangisinde iş olanağı şu anda var bunun için yapman gerkeen sey cok basit. İş arama motorlarında bilgisayar yazılım müh ilanları sayısı ile ee kıyasla. İkisini de iyi yaparsan aç kalmazsın. En iyisi olmak için birseyler yaparsan dünyaya birsey katar iyi paralar da kazanırsın.
  • Ben tıp fakültesi son sınıf öğrencisiym.Uzmanlık olarak genetik uzmanlığı istiyorum.

    Hem genetik için hem de tıp eğitiminde kullanılmak üzere insan fizyolojisi ve hastalıkların patolojisini açıklayan mobil illüstrasyon programları üzerine çalışmak istiyorum.

    Bu hayalim için açıköğretimden web tasarımı ve kodlama okuduktan sonra , dgs ile boğaziçi -itü gibi üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okuyabilirim. Kendim mi öğrenmemi tavsiye edersiniz , yoksa bu şekilde profesyonel eğitim almamı mı ?

    Ya da bana bu konu için verebileceğiniz başka önerileriniz var mıdır , sizden bilgi almak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GODZILLA

    gazi urapta 4. sırada bu yıl gelirse gitmelimiyim ? bide gebze %30 ingilizce eğitim veriyor %100 ingilizce daha iyi değilmi ? (2017 yılı gtü bilgisayar mühendisliği 41 bin , gazi bilgisayar mühendisliği 48 bin )
    Gazi nasıl 4.http://tr.urapcenter.org/2017/2017_t4.php GTÜ 4. gözüküyor. Sıralamalara bakarken dikkat etmeniz gereken şey şu. TIP okumayacaksanız TIP olanları çıkaracaksınız. TIP okuyanlar yayıın vs yapmak zorunda Mühendislik ve sosyal alanlarda eğer bunu yapıyorlarsa o başka bir leveel oluyor. Bu yanlışı düzeltmek için ilk entryde açıklayacağım. Teşekkürler ;)

    GTÜ bu sene %100 oldu ancak bence daha kötü birsey. Ne yazık ki öğrenciler %100 daha iyi gibi birsey düşünüyor. Açıkcası lise eğitimimiz çöp. Ülkede eğitim zaten çöp halde. İngilizce bilen konuşan %1 falan lise mezunlarında... Üniversiteye geldiğinde matematik dersini ingilizce dinlemenin sana faydasından cok zararı olur bence. Zaten hersey ingilizce orası ayrı ancak dil bariyeri koymak saçma. İTÜ kazanamıyorsanız Marmara YTÜ den önce eğitim anlamında ilk düşünülmesi gereken yer GTÜ bence. (tekrar etmekte fayda var, yazıp yazmamanız bana birşey katmıyor, yazın yazmayın siz bilirsiniz :) )




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.