Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
278
Favori
173.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!


(En Son Oy Tarihi: 2.11.2023)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bestoftimes

    Bu mesaj silindi.
    Şunu seç diyemem. Bu seçimi sen yapmalısın. Senin hayatın olacak, hayat seçtiklerindir. Abi yerimde olsan hangisini seçerdin dersen şuna bakardım,

    - Hangisinin mezunları nerede çalışıyor diye LinkedIn üzerinden bakardım. Her birinden en az 100-200 kişi bulurdum.
    - Y.Dışına gitme olanağı hangisinde fazla. Erasmus vs.
    - Hangisinin hocaları y.dışında master doktora yapmış.
    - Hangisi URAP sıralamasında yukarıda.
    - Hangisinin sanayi ile özel bağlantıları var. Örn. Gebze Teknik Tübitak ve Aselsan ile organik bir bağa sahip. İkili anlaşmaları var. Bu tarz şeyler yani.
    - Herşey aynıysa, sosyal ortamları nasıl. Üniversite hayatı var mı yoksa lise gibi mi.
    - Siyasi muhabbetlere hangisi girmiyor sadece bilim yapıyor.

    gibi gibi adım adım mühendis gibi bu problemi kendin çözebilirsin :)




  • Gtü bilgisayar 2. sınıfa geçen birine ne önerirsin hocam ?
  • Ne çok soru gelmiş evden devam edeceğim arkadaşlar :) Özelden soru soranlara yetişemiyorum, burada genel sorun herkes faydalansın lütfen.
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Yurt dışına gitme olasılığı Gebze'de nasıl hocam?



    Gebze'de aldığınız eğitimi diğer üniversitelerle karşılaştırabilir misiniz? Örneğin bir ODTÜ/İTÜ/Hacettepe ile alarsında çok fark var mıdır? Hangisinin imkanları daha iyidir? Verdiği dil eğitimi nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gebzeyi öneriyor musunuz? Marmara ile Gebze bilgisayar arasında tercih yapmam gerekiyor sizce hangisi daha iyi eğitim veriyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kocaeli Uludağ Çanakkale arasında kalmış birine hangisini önerirsiniz? Yukarıda seçmemizdeki kriterleri vermişsiniz ama siz bu sene üniversite seçiyor olsanız hangisini seçerdiniz?
  • Hangi şirkette calistiginizi söyleme imkânınız var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yazılıma başlamak için bir iki kitap önerir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gazi , anadolu , akdeniz üniversitelerinde bilgisayar mühendisliği okunmalımıdır ? ilk senem sıkılmış durumdayım yada daha iyi bir üniversite için 1 yıl daha hazırlanmalımıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akakçe

    Hocam her yıl aynı konuyu açıyormuşsunuz sağ olun :D.

    Bu "kendini geliştirme" olayı nedir, nasıl yapılır?

    Java öğrenmeye başladım, güzel temel temel gidiyorum ancak varmak istediğim nokta ile şu anda bulunduğum yerler çok farklı. Bilgisayar mühendisliği yazılımdan ibaret değil.
    Matematik, algoritma... Nelere çalışmalıyım?

    Ayrıca yüksek lisans/doktora için de büyük hedeflerim var. Büyük üniversitelere girebilmem için lisans dönemi sırasında neler yapmamı önerirsiniz?

    Bir de nasıl makale yazabilirim? Henüz öğrenci iken keşfedilmemiş, araştırılmamış bir şey bulup/yapıp onun üzerinemi yazmalıyım?
    Diyelim ki yapay zeka ile ilgileniyorum. Bu konuda sözlüğe bilinmeyen bir şeymi eklemem gerek?


    + İTÜ hakkında ne düşünüyorsunuz? Seviye olarak nasıldır, ODTÜ ile arasında çok fark varmıdır?
    En başarılı soru bu bence. Kendimizi geliştirelim diye diyorlar ama bunu nasıl yapacağız ya? Bunu genel sorulara da taşıyayım. Cevabı şu şekilde vermek lazım.

    BM okumadan yapılması gerekenler neler?
    BM kazandın ya da çok heveslisin neler yapman lazım merak ediyorsun. Eğer üniversite sınavına girmediysen ana ve tek hedefin daha fazla soru çözüp daha iyi yere girmek olmalı. Hayallere kapılıp sonra yapman gereken şeyi yaparken esas yapman gereken ders çalışmayı bırakırsan birçok abin gibi bilgisayar bilen ama BM kazanamamış zor şartlarda iş arayan birisi olursun. Lisede ingilizce öğretnip gelmediysen 10 - 0 geridesin.. İngilizce öğren!!!

    BM okurken yapılması gerekenler neler?
    Öncelikle okuduğun okul seni geliştirebilecek bir yer mi ona bakman lazım. Dünyanın en iyi üniversiteleri genelde ödeve dayalı öğretim yaparlar bilgisayar bilimlerinde. Ödevlerin zor mu? Okurken lanet ediyor musun zorluğuna.. sana çok şey öğretiyorlar mı ona bak. Eğer bunlar yoksa internetten Harvard, Berkeley, Michigan derslerini takip et. Onlarda neler soruyorlar ne işliyorlar bak. Üniversite okurken aynı zamanda Harvard'ın derslerini izler ödevlerini yapardım. Diplomalarını almadım ama birebir ödevlerini yaptım :) Okulun çok zorlamıyosa seni, Udemy den kurs al. 28TL falan şu anda 2 kahve parasına birseyler öğren. Bazı olmazsa olmaz kitaplar var onları oku. İngilizce kitaplardan BM öğren.

    Mezun olduktan sonra yapılması gerekenler?
    Mezun olduk iş bulduk bitti gitti yok BM de. Her zaman yeni ne var, neler yaparsam daha ileri götürürüm diye düşünmeli araştırmalısın. Bilgisayar bilimleri ile alakalı olarak dünyada hangi eventlar oluyor onları takip et. Kitap okuyup, kurs almaya özen göster.


    Kişisel sorularına gelecek olursak. Makale yazmak öyle abartılacak birşey değil. Olan birşey üzerine ... nın ... ile incelenmesi ile yapılıyor genelde TRde. Ne yazık ki bizde öyle bir bilim kültürü yok. Öyle olmak istiyorsan yabancı yayınları takip edip kafa patlatacaksın. Yazılması yayınlanması sıkıntı değil ancak araştırma süreci sancılı oluyor.

    İTÜ Istanbulda gidebileceğiniz en iyi üniversitelerden. Kendinizi geliştirmeniz için zorlayacak bir yer.




  • Yeditepenin hocaları daha iyi gibi hocam bir bakın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angry Man

    İyi üniversite şart mı hocam onu söyle sen bize. Ktü düşünüyorum ama çok kararsızım. Yetersiz eğitim olabileceğini düşündüğüm için BM yazmayabilirim. Ama KTÜ hakkında kötü bir yazı okumadım daha(mühendislik için)
    Bırak abi sen bize direk ne yapacağız onu söyle gibi olmuş :) İyi üniversite şart değil. Kimya okuyup, istatistik okuyupta bu işi yapabilirsiniz ancak kurumsal şirketlerde çalışamazsınız onlar BM ya da bazı mühendisliklerden mezun olmanızı istiyor. Çalıştığım yerlerde KTÜ mezunu bir kişi vardı şimdi iyi yerlerde kendisi. Ağzı lafta yapıyor biraz birşeyler de öğrenmişti tabi kendi başına... Seneye daha iyi yer kazanacağını düşünüyorsan 1 sene kayıp değil.. Ömrünün geri kalanında diplomanı değiştiremeyeceksin hep KTÜ yazacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackk001

    Gecen yil gebze teknige yerlestim, gecen yil cok yardimci olmusdunuz gene tesekkur etmek istedim.
    Rica ederim. Dersler zor okurken söversiniz diyordum umarım az sövüyorsundur :) Mezun olunca çok donanımlı oluyorsunuz ama ona göre derslerine iyi çalış önemse. Kendini geliştirmiş, uyumlu BM ihtiyacı çok var. Bu arada eğer güzel şeyler de söylüyorsan bir duanı alırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniz4000

    100k civarı bilgisayar mühendisliği okunur mu üniversitenin ne kadar önemi var iş bulmada ?
    Bence okunmaz. Yani okunurda yeterli verim alınmaz. Başka bir arkadaşa da dediğim gibi 1 sene kayıp değil. Evet çok stresli bir durum biliyorum ancak ömür boyu değiştiremeyeceğiniz birşey mezun olduğunuz okul. Okulda 4 senede öğrenmediğin şeyi daha sonra 10 sene de yerine koymaya çalışmak çok kötü.. 100K lık yerde okusan kendine birseyler katsan aç kalmazsın ama her zaman bir ön yargıyla savaşmak zorunda olacaksın. 15 sene sonra müdür yapacakalrında Deniz ... dan mezun ya salla demeyeceklerini garanti edebiir misin? Ben edemem...
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam Yeditepe bau vs için görüşünüz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben düz yazılım mühendisliğini değil de daha spesifik bir alanda çalışmak istiyorum örneğin otonom sürüş. türkiyede bu alanda çalışan bir şirket yok ama abd de var ve abd de bu alanda doktora yaptıktan sonra uber, tesla gibi şirketlerde çalışmak istiyorum sence imkansız mı ? tavsiyelerin var mı hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B830044C0

    Bu mesaj silindi.
    Rica ederim umarım faydalı oluyordur. Öncelikle kafanda mesleğini belirlemelisin.

    Hangi mesleği yapamalıyım/yapabilirim bilmiyorum yardımcı olur musun?
    Bu sadece sende yok memleketin tüm çocuklarında var öncelikle onu bil. Eğitim sistemimiz her zaman kötüye gidiyor ve insanların nelere yetenekleri var bunları bilemiyoruz. Üniversite sınavında bir puan alıyorsunuz sonra o puana yakın üniversiteleri meslekleri yazıyorsunuz alakalı alakasız. Sonra da mutsuz bir halk meydana geliyor. Önce hastalığı teşhis edelim ki sonra hastayı kurtaralım istedim.

    - İlk belirlemen gereken şey şu: Ben sabah 9 akşam 6 bir işte çalışacak mıyım çalışmayacak mıyım? Çalışacaksam hangi işi yaparken sıkılmam.
    - Evlenirsem eşimden çok iş arkadaşlarımı göreceğim. Hangi meslekte bunu daha çok severim.
    - Bazı mesleklerin maneviyatı maddiyatından daha önemli.(bkz. doktorluk) Bunları da düşünmelisin senin için hangisi önemli ya da ikisini de sağlayan bir meslek var mı senin için?
    - Hayat amacın ne? Hedefin demiyorum, hedef ulaşıldığında yenisi gelir ancak amaç. Onu belirle ve hangi meslek seni o amaca yönlendirecek ona bak. Para herşey değil, para gerçekten mutlu etmiyor tek başına...

    Özel soruna gelecek olursam. Kişisel olarak bazı vakıflar hariç (Koç, Sabancı, Bilkent vs.) diğerlerini önermiyorum. Sonuçta o kuruluşlar maddi kazanç kaygısı güden kişiler tarafından idare edilen ticari kuruluşlar. Devlette hocaların maddi kaygı olmaması iyi olabilir ancak hocalarının iyi yerlerden eğitim almış olmaları lazım. Gerçi artık insanlar devlette çalışmak istemiyor ya neyse o başka konu... O puana girebileceğin Devlet üniversitelerine bir bak.




  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam, bu sınav sistemi bize kafayı yedirdi mazur görün bizi Benim için açıkçası bir yıl kayıp. Zaten belirsiz bir sistemde de yok olup gitmek istemiyorum. Sonuçta sayılı sayıda teknik üniversite var Türkiye'de. Diplomamda yazacaksa teknik üniversite yazsın. Ee İTÜ ODTÜ gelmeyeceğine göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.