Şimdi Ara

Bilgisayar müh. mi yoksa mimarlık mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
16.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_hawk90


    quote:

    Orijinalden alıntı: PoISoN

    Bilgisayar müh okuyup napıcan düşündüm yıldız Bilgisayar Müh. bana ne katabilir şuan zaten 3 tane yazılım dili biliyom ben yazılım yapıcam ilerde, Donanıma düşmem... Onun için başka birşey okumak lazım... Microosoft un bilgisayar müh. sertifikaları war ki sertifika yıldızın diplomasından daha geçerli... Ona göre düşün taşın ... 3 - 5 sene önce rehberlikçlier iyi para alıyo bilgisayarcılar yaz 10 bin dolar maaşla girersin işe deyip deyip Bilgisayar Müh. şişirdiler ve şimdi bu adamların elinde bu sektör anlayın ve görün...


    hayatımda gördüğün en saçma meslek yorumu


    Aynen.




  • bilgi müh olcaksan düzenli maaşın olur
    mimar olcaksan bi projeye girdin mi bilg mühendisinin 10 katı para kazanabilirsin ama iş güvencen olmaz

    ben mimarlık seçtim
    ytü
    gazi
    9 eyl
    anadolu
    uludağ
    ......
  • Sevgili dostum,

    Yillardir Bilgi Islem sektorunde calistigim icin sana kesin olarak onerim Mimarliktir. Bugunku aklim olsaydi hicbir sekilde muhendislik de okumazdim o ayri konu. (32 yasindayim)

    Bilgisayar Muhendisligi mezunu olduktan sonra Turkiye de sadece belirli bolgelerde calisabilirsin. Tercih sansin pek yok gibi, hatta sansli olup bir sanayi kurulusuna giremezsen istanbul disinda pek alternatifin yok. Ankara da cogu bilg. muhendisinin maasini duydugunda gozlerin acik kalir. Memur maaslariyla yarisiyorlar.

    Mimarlik ise hemen hemen her bolgede yapabilecegin bir meslek. Mimarlik okumak Bilg. Muh den cok daha zor olacaktir ama 4 sene bu cabuk biter. Anlamazsin bile.


    quote:

    Orijinalden alıntı: HellSinG_AlucarD

    Arkadaşlar çok kararsız kaldım. Kimi geliyor bilgisayar müh. çok var iş bulamazsın diyor, kimi de mimarlık dersler acısından çok zor ve iki hafta da bir maket yaparsın 100 -150 lira tutar diyor. Sizinde düşüncelerinizi alabilir miyim?




  • Ben mimarlık derim.. Ama senin hayalinde hangi meslek varsa onu seç, sebebi insanın hayalindeki meslek dalı neyse, onunla uğraşmaktan, zorluklarını çekmekten çok şikayetci olmayacaktır bence..

    Benim bildiğim kadarıyla ve arkadaşlarında yazdığından anladığım kadarıyla mimarlık, matematik, fizik, kimya derslerinden, yani lise müfredatıından ziyade, el becerisi, çizim, proje olaylarını kapsıyor..

    Benden örnek vermeye kalkarsam, fizik, matematik, kimya vs. gibi derslerle lisede uğraştğım gibi uğraşacağıma, ilerde yapmak istediğim meslek olan mimarlığın projesiyle, çizimiyle, el işiyle uğraşmayı tercih ederim..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.