Şimdi Ara

BİLGİSAYAR KOPYALAMA YAPARKEN KASILIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 konuda yardım lazım ;

    1 - IDM video vs indirince "Yeniden Düzenleniyor" bölümünde bilgisayar çok kasılıyor
    2 - Bilgisayardan, HDD veya flash disk 'e kopyalama yaparken de yine kasılma sorunu oluyor.

    PC : 8 GB RAM i5 İŞLEMCİ
    sorun mu var yoksa normal mi bu ?



  • h2º kullanıcısına yanıt
    Şimdi bilgisayar hızında her ne kadar işlemci ve ram'ler etkili olsada, sen sende olan hard diskin hızı kadar bir verim alabilirsin bilgisayarından. Bu şu demek;

    Bir program çalışırken hard diskinin belli bir kısmını kullanır bu kullanma sırasında hard diskin üzerindeki okuma yazma hızı değerinde artış olur. Normalde birgisayarının arkaplanında sürekli çalışan programlar vardır. Bunlarda bir kısmını devamlı kullanır hard dsikinin.


    Sen hard diskde atıyorum c sürücüsündeki 2gb'lık bir dosyayı c sürücüsünde farklı bir yere kopyalıyorsun bu sırada hard disk hem okuma hemde yazma yapıyor. Bu da bilgisayarını baya kastırır. Idm'nin yaptığı tam olarak da bu. IDM indirilen dosyayı ilk önce kendi özel klasörüne parçalar halinde indirir ve birleştirir. İndirme işlemi bitince o özel klasörden alıp senin indirmek için belirlediğin yere taşımaya başlar. İndirdiğin dosyanın boyutu küçük ise bunu zaten anlamayız ama çok büyük boyutlu ise düzenleme ve taşıma işlemi uzun sürer. İşlemi en kısa sürede bitirmeye çalıştığı için hard diskin de okuma ve yazma değerleri baya yüksektir. Yani hard diskinin büyük bir bölümü kullanılır. Bu sırada da normal çalışan programlar bile kasmaya veya yavaşlamaya başlar.

    İdm ile 5gb boyutundaki dosyaları indirdikten sonra benzer durumu bende yaşamıştım.


    Kopyalama işlemi hard diskten başka bir hard diske veya flash diske ise bu kasılma biraz daha azdır. Normal bir durumdur bu ama bu kasılma durumu windowsu format zamanına işlemci ram hard diskinin hızına bağlı olarak değişir.


    Ben tabi normal şartlar altında böyle olur diyorum. Kasılma durumu eğer çok çok aşırı bir düzeyde ise ve hard diskinden sesler falan geliyorsa inceden, hard diskinde bir sıkıntıda olabilir. Sanırım o kadar aşırı değil. :)




  • Teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.